Heinz and Autumnz Solid Food | Julia Johari
Booking.com

Heinz and Autumnz Solid Food

Di sebabkan ramai mommy2 blogger yang umi sayang sangat2 
byk bertanyakan tentang 2 perkara nih... 

Heinz Teething Rusks Plain
&
Autumnz Food Warmer 

So umi nak explain lebih lanjut tentang dua perkara yg penting berkenaan...rujukan pertanyaan komen2 mommy semalam click sini 1st solid food

Heinz Teething Rusks Plain
Contoh biskut dalam paket
Contoh kandungan
Kredit Picture from Mr. Google :)

"Frustrated with the little one being grouchy about teething? Instead of teething toys, let baby have Heinz Teething Rusks! They not only help to soothe tender gums, they also help with development of baby’s teeth and jaws.

Heinz Teething Rusks have been especially developed to relieve tender gums and promote natural development of your baby's teeth. The hard texture of Heinz Teething Rusks encourages biting and chewing, which is important for gum and jaw development."

Haaaaa...good untuk baby yang baru nak tumbuh gigi...jikalau dah nampak anak2 mommy semua selalu sgt gigit teether tuh sampai gerammm x hingat, so dah boleh try bg Teething Rusk nih...

Keras? Risau nak bagi kt baby?
Jgn risau, selagi dia suka sgt gigit, better bg nutrisi ringkas padanya...biskut nih mmg keras, sebab tuh bila baby kemam dalam mulut dan gigit, biskut nih akan cair perlahan-lahan...so selain dpt lepaskan gerammm boleh mamam biskut nih hahahha...cuba jgn x cuba...

Qaiser loves it very much..itu pun kena kerat 2 biskut tuh bajet bukan selalu bg pun...umi bg time hujung minggu je...bukan nak bajet, tp nak ajar jgn selalu sgt habit bergantung pada makanan segera...see? Ibu2 semua dh fahamkan?

Jgn risau, byk je jenama lain selain daripada Heinz espeacially for biscuit teething rusk nih...cuba ye ikut ages umur anak anda...yg below 6 month better jgn kasi lagi ye...nih khas utk 6 month above...

Istimewa sebab ini
Wheat Flour, Wheat Germ, Skim Milk Powder, Yeast, Salt, Mineral (Iron)

 No added colours
 No added flavours
 No added sugar
 No artificial colours
 No artificial flavours
 No preservatives

Puas hatikan...xd benda terlarang dalam ingredient dia...so selamat utk bb 6m above...
Sesuai jika nk berjalan2 lama dan nak elak baby anda meraung kebosanan...
DONE!

Autumnz Food Warmer 

 Inilah dia yang mommy2 tanya semalam..mcm mana umi Qaiser buat bubur nasi byk2 pastu simpan dalam tupperware kecik dan simpan dalam sejuk beku???
Umi qaiser kerja 5 hari seminggu...sabtu ahad sure buat fresh solid food...
So 5 hari itu umi gantikan dgn cara borong...pukal dan panaskan bila nk mamam...

 Inilah dia...Bootle & Food Warmer Autumnz...harga pun dah terpampang siap2..kt mana beli pun dah hado...baca je ek...tp umi beli benda alah nih tahun lepas...masa offer 1Malaysia ye barangan ibu...semua hado...bukan setakat ini...x cayer? 
Meh click sini

4 in one use...selamatttttttt utk mommy2 yg berkerjaaaaaaa, suri rumah pun patut ada sbb menyenangkan dan mempercepatkan keja anda...hip hip hooreyyy!

Nih rupa diaa...ada plug itam nampak kan...itu utk digunakan dalam kereta...tp jgn guna semasa kereta bergerak ye...guna semasa kereta berhenti di tepi jln raya atau R&R...selamatttt!

Penutup bekas pemanas...kena bubuh air ikut sukatan dia ye...

Bekas pemanas solid food...comelll kau mmg da boom...dah cukup utk mamam si kecil...yeyyy

Bekas biru dalam nih adalah pelapik dia...mcm stand lah gituk...buh air takat stand je ye..jgn buh byk2 nanti melimpah..

User guide...baca ye jgn main guna je wpun warranty one year...lagi best beli kt OBW nih dia ye warranty start bila kita dah bersalin ok, so senang sapa2 yg nak beli awal2 just bg tau cashier tuh isikan form warranty kad ikut EDD anda ye...so nanti besday Qaiser 1 year tamat tempoh dia...wehuuuu

40C utk panaskan bottle susu - 70C utk panaskan solid food...dah siap2 dia buh kt situ...ikut arahan ye



Inilah dia nasi bubur yang umi cerita semalam yg umi simpan dalam peti ais ats sekali ye sejuk beku...bukan peti ais sejuk bawah ye...jika nak bg makan anak, pagi2 lepas solat subuh amik satu bekas je turunkan ke pintu ais bahagian bawah...mcm gak susu ibu yang disimpan dalam peti kaedah yer...mcm tuh lah nak panaskan solid food baby...senangkan..so still fresh mcm baru buat...dont worry, untuk bubur nasi setakat nih umi simpan still fresh for one week use :)

Aikkkkk....tetiba iklan si walid gan Qaiser pulak dahhhhhhh.....hahhaha wajib lah kan dah citer penat2 kena ada iklan kumpulan ibu2 yg suka upload picture anak...hehhehe
Ini juga adalah fresh picture yang umi ambil pagi tadi...sebelum subuh jam 5.45 pagi dah bertolak ke rumah nenek dia...about 10 min je dari umah umi ye...nenek tinggal berdua gan atok, bosan katanya so dia suka jaga cucunya...Alhamdulilahhh byk pahala nenek ngan atok!

Posing walid mengalahkan wakil rakyat...hamboiiiii nak bertanding kawasan mana nih walid gan Qaiser hehehhe...pagi nih walid hantar umi g koje...saje nak buli walid htr umi, sekali sekala umi x bawak kereta pun sonok gak buat2 ngada2 manja dan buli walid Qaiser hahahhahha taw nanti walid pasti baca blog umi hehhehe

Walid, jgn cop umi pembuli ye hahhahahha sayang walid hingga syurga jannah!

<<<Suka share info mcm nih, at least umi Qaiser puas hati sbb dpt tolong mommy2 kt luar sana yg umi syg sgt2..rindu kt korang, bila nak jumpa? If ada info lain, kongsi ye...esok nak citer pasal Sweet Tree Restaurant KOREAN FOOD...waduhhhhhhhh tetiba ke mamam korea ke? Tungggguuu ye cemua...mmuahhhh :* >>>



11 comments:

  1. Assalamualaikum
    singgah pagi rabu
    semoga diri sentiasa ceria selalu:)

    ReplyDelete
  2. macam menarik jer warmer tue.. tapi nak beli dah takperlu kot, raisya dah 10bulan..tunggu second child, hehehe

    ReplyDelete
  3. Tq sharing ju.. Hehe.. Faham sudah.. ;)

    ReplyDelete
  4. rara pon bg princess theeting rusk tu.tp rasanya pas ni xnk bg dh sbb keras.dye xde gg ag.hehe

    ReplyDelete
  5. Kakak rasa dari dulu pun ada ini sebab anak-anak kakak dulu pun kakak bagi ini...

    ReplyDelete
  6. sedap rusk tu... masalahnya, bapak budak pun nak makan... hehe

    ReplyDelete
  7. Wah perfect mama lah... Ros xde bg semua2 tuh..bottlle warmer suma xde :( lpas ni insyaallah..hahahha

    ReplyDelete
  8. yeay!mcm tu ek.lepas ni tak yah la i terkial2 nak tanak bubur setiap pagi.hhih!tq dear

    ReplyDelete
  9. dulu pernah letak warmer di taska jenama little bear tapi ilang pulak org nursery..huhu nasib.

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com