Birthday Celebration at Garden :) | Julia Johari
Booking.com

Birthday Celebration at Garden :)

26 Mac...
Happy Birthday To Me! :)

Amboiii melangkah ke alam umur baru nampak hehhe...muda lagi taww sweet 16 hahaha....x cayer? Cpt pcaya kang korang lak cpt tua bila x percaya sokmo hahahha....

By da way...semalam 26 Mac umi Qaiser Ilman cuti sehari...tujuannya nak bg rewards utk diri sendiri dan jadi full time house wife for my birthday yesterday....seronokkk kot jadi house wife nih...mmg marvelosssss menatap anak setiap saat...anugerah x ternilai :)

Umi ngan Qaiser dari pagi hingga petang tawadduk sungguh tggu walid balik dari kerja...siap walid wassup kt umi suh siap2 pakai lawa nak pi candle light dinner...amboiiii bila dengar surprise pertama nak candle light dinner melompat lah umi....

Cpt2 siapkan si Qaiser bg encem2 wangi termasuk umi pun make over bagai sekali siap bertudung Al-Humaira youuuuuuuuu hahahha kalo perasan ikut perkembangan blog umi ada cerita umi beli tudung baru kt Al-Humaira Contemporary, sekarang lah baru nak melaram heheh meriahhhh gitu gincu bedak sana sini hahahha...padahal dah beranak pinak sakan kan hahahha ;p

Okey...nih diaaa birthday candle light dinner umi with 2 my hero...

 Nih gambar aksi Qaiser duduk dalam walker sambil tggu walid pulang kerja...dah siap awal2...tggu walid je...tgkkk mcm2 dia ye aksi kan....last sekali cenyummmm dia mcm wish happy birthday umiii hehhe amik pic dulu gan Qaiser sebelum walid tiba di rumah :) amacam make over umi berjaya x? Boleh buat walid terkejut x hahahha ayat ko x ingat kan hahahah haruslah cantik2 utk suami yg ptg tutup aurat heheh :)


 Yeyyyy! Sampai dah....rupernyer Candle Light Dinner at Garden Lifestyle Store and Cafe at Viva Mall Cheras...byk kali dah lepak sana jln2...x sangka tempat setenang ini walid tempah yeyyy....umi paling suka tmpt yg x crowd...tenang je jiwa raga...sebelum masuk lets konica dpn kedai!

Katanya... Walid dah booking table utk dua org sahaja...amboiiii mcm couple baru bercintan cintun nampak hahahha mmg kelakar hbs sbb tetiba je walid romantik mlm semalam hahhahaha rasa x percayaaa jek :p cubit pipi i jap betul ke dak nih ehehhe
Dah sampai kami diberi menu...ermmm mana nak pilih nih semua dap2...

 Pic ats walid punya...Deep Fried Chicken Chop with fries and greens.
Pic bwh umi qaiser punya hahhaha...Black Pepper Cajun Boneless Chicken Chop.
Amboiii nama dishes mukan main koo....berbelit lidah nak menyebut hahha panjang sesangat...tp serius...SODAP beb! Syukur...rezeki mkn mahal2 sekali sekala...jemput makan semuaaaa...

Sambil mamam shoot sikit...mood serius hahahha

Chocolate shake...umi qaiser order...dapppyee..aummmm...hehhe pastu order side dishes Spicy Spagetti Oglio...panjang lagi nama ye tp tang tuh ja ingat...sodapppppppp mak! hehhe Siap ada daging hot dog potong dadu...yummmy.....

See....malam melabuhkan tirainya...nampak lampu bergemerlapan menemani kami bertiga hahhaha beromantiko eh ko juju hehehhe...bukan selalu nk ckp cm tuh...hahha...see tgk aksi Qaiser...keciannn dia x leh mamam cm walid ngan umi dia...tgk sambil isap paci dan gigit bebear purple dia....cedih kot tgk sang anak menjejeh ayaq liuq tgk kami makan uwaaaaa.... :( xpa nanti Qaiser besar kami bawak Qaiser tmpt nih balik....kenangan tau :D

 Kenyanggg alhamdulilah...apa lagi amik gambar lah kerja kami...hehhe tgk Qaiser ilman...hahha aktif sgt dia mlm semalam...tgk suasana Garden byk lampu chandeliar meliar mata sana sini hayati suasana sambil mulut kumat kamit hehhe lucu rasa...mesti dia cakap cantik tempat nih umi...hehhe

Hahahha suka aksi gambar umi gan walid with beloved prince.......mcm2 perangaiiiii

Last....my birthday cake....Qaiser dan walid pi tempah kt dalam garden senyap2....ingat walid bawak Qaiser pi tgk lampu2 je dlm restoren tuh rupa nyer diorang berdua pi tempah kek besday umi....alahaiiiiiiiii comellll gila....warna pink bulat (lupa nama kek pink wahahha) dan kek black forest....tgk ar deco dia...marvelos...syg nak mkn...siap walid and Qaiser sama2 wish sambil berdiri rapat ngan meja umi...
"Happy Birthday Umi....."
Berlinang air mata umi....happpyyyy!

Ngap2...ngap...ngap....shahdu je mamam kek...dapppp...

Qaiser x leh mamam...so dia tunjuk aksi bosan hahaha...aksi mengantuk tuh kalo nak tau...selalu mlm lepas magrib dah tido sampai ke pagi...hahha tp semalam terpaksa buntang biji mata teman umi sambut birthday ciannn...walid pun nak amik pic gak....asyik umi ye monopoli mana buley hehhe :P

Tadaaaaaaaaaa.......
Sambil tgh2 makan kek...waliddddd suakan hadiah besar nih....
Umi...............sentap terkejut hehhe!
Nasib baik x jerit awwwwwwwwwww....(mcm iklan Zalora tuh ahahha)
Senyum sampai telinga umi bila walid bg hadiah birthday...dlm tuh umi tgk ada dua hadiah...mmg habit walid dari dulu umi kenal 6 tahun lepas suka naaa hadiahkan dua benda...bila tanya sbb kepuasan katanya...umi? Lagi ar melompat suka...sapa x suka beb org tersayang kasi hadiah...
Mekasih walid....semoga Allah senantiasa merahmati walid dan Qaiser selalu. :D

<<<Selesai sudah celebration birthday umi semalam....hari nih masuk keje dengan hati yang girang...moga tahun2 akan dtg Allah panjangkan umur umi, diberikan kesihatan yang baik, kurniakanlah umi sebagai isteri yg solehah dan umi yag boleh jadi contoh yg baik seperti ibu2 di luar sana....Aminnn

Penghargaan:
Bagi semua mommy2 gojes, rakan2 blogger, rakan2 FB, saudara mara dan anda yg baru mengenali blog With Julia....julia nk ucapkan ribuan terima kasih x terhingga sbb berikan ucapan Hari Jadi dalam FB, Wassup, Viber, secara lisan dan bukan lisan...
Anda Semua Terbaikkkkkkkkkkkkkkk! :D mmmuahhhhh >>>


17 comments:

  1. happy belated birthday... tumpang gembira !

    ReplyDelete
  2. happy belated birthday... tumpang gembira !

    ReplyDelete
  3. Happy birthday sis julia, semoga dirahmati selalu. Birthday girl mmg cantik dan bertuah. Alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  4. wow best makan2.. hepi besday dear.. :)

    ReplyDelete
  5. wahhh! melaram kemain ye mama qaiser..nywy, happy birthday dear..semoga dimurahkn rezeki n dpt hadiah besar slalu..hihi..;)

    ReplyDelete
  6. Happy belated birthday qaiser...

    ReplyDelete
  7. happy belated birthday umi qaiser =)

    ReplyDelete
  8. bestnya candle light dinner lagi..romantik..:)

    ReplyDelete
  9. So precious celebration kan, very romantic. Qaiser pun baik jer duk alam tu, even bosan to him, h still behave. Happy Birthday again dear. May Allah bless u and lil family, forever.

    ReplyDelete
  10. wow happy nya ummi.cantik nya.happy belated buffday ju!

    ReplyDelete
  11. happy bday dear..sweet 16 gitueew hehe

    ReplyDelete
  12. comelnye anak...sedapnye makan... erghhh kelaparan pulak... happy birthday

    ReplyDelete
  13. hewhew.. befday girl.. meriah kn smbut befday ngan family :)

    ReplyDelete
  14. Wahhh best celebrate bday bertigaa.. :) happy blated bday ju

    ReplyDelete
  15. heppy belated bezday...

    qaiser dah makin comel..
    geram tgk..=)

    ReplyDelete
  16. happy belated birthday ... wah! kek tuh mintak cikit ...

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com