Friday, March 29, 2013

Food Feeder Baby Brand KidsMe

Friday, March 29, 2013 17 Comments
As Salam Jumaat semua mommy gojes and all blogger out there...
Sihat? Ceria? Masih berholiday?
If yes....i likeeee...

Ok those mommy yg dok tertanya2 mcm mana nk bg ur baby seronok enjoy makan buah-buahan...without stim or blend...haaaaa i use...

KidsMe Brand : Your Feeding Partner

Okey dah faham kan apa itu Food feeder?
Nih Umi Q.I nak review about kepuasan guna food feeder utk si sayang Qaiser ilman...
Membuak2 hati dah lama nak beli benda alah nih...mommy lain dah berzaman pakai dah...umi ju ja baru beli kt Camy Babyland at Sunway Giza Kota Damansara....
Hamboiiiii jauh yerrrr....yolah susah bebenor nak cari benda gadget sporty cmnih...pastu umi ye jenis susah nk beli brg online hahah suka pegang, tengok, rasa dan sesuai atau x utk Qaiser baru decide beli....mahal ke murah itu tolak ke tepi...

Yg penting adalah kepuasan umi membeli brg dengan penelitian yg berhemah gitu...haaaa ko byk ceramah plak dah hahahha...serius itulah sifat umi....org lain ckp senang ala beli je dlm online bla bla bla...umi baik jwb je baik baik baik hahhaha...
So baik susah2 dahulu berpuas hati kemudian hari...setiap org lain2 kan caranya...
inilah cara umi.

Alhamdulilah...gadget mamam buah...yeyy!

The best is puting bubuh buah tuh ada gantinya di kedai berkenaan..mcm puting botol susu anak2 lah leh ditukar ganti...so gadget nih pun hado...so beshhh ye baru tau umur 4 month dh leh perkenalkan kt baby buah2han...coz ada gadget 4 month ++ ok...tecik jek comellll...see nampak bebenor umi ye buta alam pasal gadget baby hehhe....itu ar kena selalu belek brg2 baby baru taw hahahha :P


Beli epal...kupas kulit basuh bersih dan potong tecik2...masukkan dalam Food Feeder..sebelum guna Food Feeder pastikan anda strelize dulu ye....

Tadaaaaaaaa...percubaan pertama...
Qaiser Ilman: Umii...nih gadget apa plak eh?
Umi: Gadget mamam buah...sedapppp...cuba rasa :)
Qaiser Ilman: Jap nak cuba dulu eh...hehe

Hehe tgkkk muka dia...seribu satu soalan tuh nak tanya...agaknya benda baru kan...asyik teether je belasah kali nih bagi food feeder...leh isap air buahan fresh gitu heheh

Siap belek kiri kanan depan belakang gadget baru dia hehhe.....siap kaler oren hijau tuhhh hahahha kaler full... :)


Jom tengok video Qaiser mamam buahhh....hehhe

<<<Seronok leh didik anak awal2 makan buah...jgn x tahu dlm food feeder nih pun buleh buh sayur sayuran...weeeeeee beshhhh, nak beli pisang dan straberi nanti try kt dia...yeppi>>>


Wednesday, March 27, 2013

Birthday Celebration at Garden :)

Wednesday, March 27, 2013 17 Comments
26 Mac...
Happy Birthday To Me! :)

Amboiii melangkah ke alam umur baru nampak hehhe...muda lagi taww sweet 16 hahaha....x cayer? Cpt pcaya kang korang lak cpt tua bila x percaya sokmo hahahha....

By da way...semalam 26 Mac umi Qaiser Ilman cuti sehari...tujuannya nak bg rewards utk diri sendiri dan jadi full time house wife for my birthday yesterday....seronokkk kot jadi house wife nih...mmg marvelosssss menatap anak setiap saat...anugerah x ternilai :)

Umi ngan Qaiser dari pagi hingga petang tawadduk sungguh tggu walid balik dari kerja...siap walid wassup kt umi suh siap2 pakai lawa nak pi candle light dinner...amboiiii bila dengar surprise pertama nak candle light dinner melompat lah umi....

Cpt2 siapkan si Qaiser bg encem2 wangi termasuk umi pun make over bagai sekali siap bertudung Al-Humaira youuuuuuuuu hahahha kalo perasan ikut perkembangan blog umi ada cerita umi beli tudung baru kt Al-Humaira Contemporary, sekarang lah baru nak melaram heheh meriahhhh gitu gincu bedak sana sini hahahha...padahal dah beranak pinak sakan kan hahahha ;p

Okey...nih diaaa birthday candle light dinner umi with 2 my hero...

 Nih gambar aksi Qaiser duduk dalam walker sambil tggu walid pulang kerja...dah siap awal2...tggu walid je...tgkkk mcm2 dia ye aksi kan....last sekali cenyummmm dia mcm wish happy birthday umiii hehhe amik pic dulu gan Qaiser sebelum walid tiba di rumah :) amacam make over umi berjaya x? Boleh buat walid terkejut x hahahha ayat ko x ingat kan hahahah haruslah cantik2 utk suami yg ptg tutup aurat heheh :)


 Yeyyyy! Sampai dah....rupernyer Candle Light Dinner at Garden Lifestyle Store and Cafe at Viva Mall Cheras...byk kali dah lepak sana jln2...x sangka tempat setenang ini walid tempah yeyyy....umi paling suka tmpt yg x crowd...tenang je jiwa raga...sebelum masuk lets konica dpn kedai!

Katanya... Walid dah booking table utk dua org sahaja...amboiiii mcm couple baru bercintan cintun nampak hahahha mmg kelakar hbs sbb tetiba je walid romantik mlm semalam hahhahaha rasa x percayaaa jek :p cubit pipi i jap betul ke dak nih ehehhe
Dah sampai kami diberi menu...ermmm mana nak pilih nih semua dap2...

 Pic ats walid punya...Deep Fried Chicken Chop with fries and greens.
Pic bwh umi qaiser punya hahhaha...Black Pepper Cajun Boneless Chicken Chop.
Amboiii nama dishes mukan main koo....berbelit lidah nak menyebut hahha panjang sesangat...tp serius...SODAP beb! Syukur...rezeki mkn mahal2 sekali sekala...jemput makan semuaaaa...

Sambil mamam shoot sikit...mood serius hahahha

Chocolate shake...umi qaiser order...dapppyee..aummmm...hehhe pastu order side dishes Spicy Spagetti Oglio...panjang lagi nama ye tp tang tuh ja ingat...sodapppppppp mak! hehhe Siap ada daging hot dog potong dadu...yummmy.....

See....malam melabuhkan tirainya...nampak lampu bergemerlapan menemani kami bertiga hahhaha beromantiko eh ko juju hehehhe...bukan selalu nk ckp cm tuh...hahha...see tgk aksi Qaiser...keciannn dia x leh mamam cm walid ngan umi dia...tgk sambil isap paci dan gigit bebear purple dia....cedih kot tgk sang anak menjejeh ayaq liuq tgk kami makan uwaaaaa.... :( xpa nanti Qaiser besar kami bawak Qaiser tmpt nih balik....kenangan tau :D

 Kenyanggg alhamdulilah...apa lagi amik gambar lah kerja kami...hehhe tgk Qaiser ilman...hahha aktif sgt dia mlm semalam...tgk suasana Garden byk lampu chandeliar meliar mata sana sini hayati suasana sambil mulut kumat kamit hehhe lucu rasa...mesti dia cakap cantik tempat nih umi...hehhe

Hahahha suka aksi gambar umi gan walid with beloved prince.......mcm2 perangaiiiii

Last....my birthday cake....Qaiser dan walid pi tempah kt dalam garden senyap2....ingat walid bawak Qaiser pi tgk lampu2 je dlm restoren tuh rupa nyer diorang berdua pi tempah kek besday umi....alahaiiiiiiiii comellll gila....warna pink bulat (lupa nama kek pink wahahha) dan kek black forest....tgk ar deco dia...marvelos...syg nak mkn...siap walid and Qaiser sama2 wish sambil berdiri rapat ngan meja umi...
"Happy Birthday Umi....."
Berlinang air mata umi....happpyyyy!

Ngap2...ngap...ngap....shahdu je mamam kek...dapppp...

Qaiser x leh mamam...so dia tunjuk aksi bosan hahaha...aksi mengantuk tuh kalo nak tau...selalu mlm lepas magrib dah tido sampai ke pagi...hahha tp semalam terpaksa buntang biji mata teman umi sambut birthday ciannn...walid pun nak amik pic gak....asyik umi ye monopoli mana buley hehhe :P

Tadaaaaaaaaaa.......
Sambil tgh2 makan kek...waliddddd suakan hadiah besar nih....
Umi...............sentap terkejut hehhe!
Nasib baik x jerit awwwwwwwwwww....(mcm iklan Zalora tuh ahahha)
Senyum sampai telinga umi bila walid bg hadiah birthday...dlm tuh umi tgk ada dua hadiah...mmg habit walid dari dulu umi kenal 6 tahun lepas suka naaa hadiahkan dua benda...bila tanya sbb kepuasan katanya...umi? Lagi ar melompat suka...sapa x suka beb org tersayang kasi hadiah...
Mekasih walid....semoga Allah senantiasa merahmati walid dan Qaiser selalu. :D

<<<Selesai sudah celebration birthday umi semalam....hari nih masuk keje dengan hati yang girang...moga tahun2 akan dtg Allah panjangkan umur umi, diberikan kesihatan yang baik, kurniakanlah umi sebagai isteri yg solehah dan umi yag boleh jadi contoh yg baik seperti ibu2 di luar sana....Aminnn

Penghargaan:
Bagi semua mommy2 gojes, rakan2 blogger, rakan2 FB, saudara mara dan anda yg baru mengenali blog With Julia....julia nk ucapkan ribuan terima kasih x terhingga sbb berikan ucapan Hari Jadi dalam FB, Wassup, Viber, secara lisan dan bukan lisan...
Anda Semua Terbaikkkkkkkkkkkkkkk! :D mmmuahhhhh >>>


Monday, March 25, 2013

I'm Shopaholic - Sunway Giza

Monday, March 25, 2013 14 Comments
Huyoooo...
Bestt hari ini hubby tlg hantarkan g opis...ngeh ngeh..lepas htr my baby prince kt umah nenek dia terus hubby htor g opis...lalala tetiba nk nyanyi lagu Dil To Pagal Haii lallala...hahha...verangannn je keje ko...yelah hari2 pi opis ju drive bwk le keta tecik tuh...x besor pun kete umi nih, kancil lama je...kete xdak hutang dah 4 tahun lega bawak...x yah pk hutang tiap2 bulan hehhehe :P

Yeahhh!
U olls pernah pi Sunway Giza kt Jalan The Strand kan? Ala kt area2 Kota Damansara tuh...dekat gan The Curve bagai tuh...nih kira anak2 angkat dia ye shoping mall la...haha x besar x tecik tp kami kagum sebab ia adalah salah satu shopping mall yg paling romantik dan paling tenang umi dan walid rasa setakat nih....langkah kanan je dh rasa betapa ia tempat paling hot...tempat org2 kayaaa...tp umi x kaya...umi kaya budi bahasa...insyaAllah itu yg nak kaya tang tuh hehhe...

Org Malaysia dh ramai dh pi...umi ja ketinggalan..dah lah jenis window shoping...cmpur lak shopaholic..pantang tgk sale2 RM10 hahha...nampak naaa la kan kedekut hahhaha...jimat lah tggu sale baru beli...nk mahal2 tggu bonus...kekkeke..

Okey, nih escalator yg mesra alam kt Sunway Giza nih...escalator jenis landai senang lah org2 mcm kami yg punya anak kecik kena pakai stroller...tgkkk waliddd yg x sabor nk masuk tgk apa hado kt Sunway Giza...hahhah tggl umi kt belakanggg hahhaha :P

Masuk2 je...ini yg pertama sekali kami bertiga nampak....pantang x hingat nampak benda2 baru pasti amik gambar..dah kaki suka gambar...org sekeliling pun sabor je tepuk dahi...astagfirullahhhalazim hehhehe Ini ala2 Kota London ye replika...cantik kan...verangannn lg haha

 Depan replika tuh ada Full House...x pernah lah mkn kt sini...walid...umi teringin nak makan dan hayati suasana kt situ lah walid...bilaa lah agaknya ye...hehhe.. (pujuk2 jgn x pujuk...hope mkn pujuk kakkaka dasar x tahu maluuu hehhe)
 

 Dah verangan bagai ko kt Kota London...so Qaiser ilman ngan walidnya bergambar bersama..sapa2 ada instagram tau le apa umi Qaiser buat time hujung minggu...hamboihhhh depa nih, kalo betul2 kt London cm ne lah gamaknya ye...insyaAllah mana tahu ada rezeki, kot2 leh jejak kaki kt sana...view byk tempat luas pengalaman :)

 Umi pun nak jugak...ngade hehhe..Qaiser pasrah je umi kaki sakan gambor hehhe
 
 Kami stay kt Savoy Hotel...London....ko hado? hahhaha nyampahhhh nengok org verangan kan hahhaha :p

Udah2 le verangan...ok real story...kami jumpa 1st time ada baby outlets
CAMY babyland
Pantang nampak kedai baby pasti kena buh footprint hahha byk benar lah foot print kami...
cantik tau kedai baby nih...teratur je susunan brg2 bb, pastu sapa2 berminat leh jadi membership...setahun 100 lebih...pastu harga dia jauh lebih murah dari kedai bb lain kalo jd membership...kebanyakkannya brg2 oversea pun ada kt sana...waa x yah umi beli online...sbb umi nih jenis particular suka pegang dan rasa brg baru beli...kalo beli online pun kalo xd kt kedai baru last choice kot...jom nengok...!

Haaaaaaa...kena tangkap oleh walid sbb shoping x hingat...melekat kt satu tempat nih...lama dh umi nak beli...org lain dah berzaman pakai umi baru nak beli...sbb umi jenis cm tuh, susah naaa nk beli online...dpt gakkkk food feeder utk Qaiser yeyyy leh lah prince umi makan buah puas2...hahhaha xsabar dh nih...byk kaler smpi umi yg naik pengsannnn nk pilih...hahah jom2 beli!

 Dah penat belek brg baby kami masuk balik kt dlm Sunway Giza cari rest room tuk baby...walaweiiii cantikkk makkk...cantikk lah rest room utk ladies dan gentleman hahha ini adalah rest room utk baby...sangat2 bersih dan besar ruangan utk tukar pampers si baby anda...pastu ada cermin besar, ada sofa tecik comeiii ada sinki ala2 kt hotel 5 star...hahhaha mcm dok kt hotel jek kt Sunway Giza nih...hehhe nih umi dok nak tukar pampers Qaiser...harusssss bg mommy gojes yooo hahha...siap ada langsir kan...belakang langsir tuh la ada sofa tecik sesuai sapa2 nk breastfeed plus ada aircond selesaaa wehuuu.... :) i vote 5 bintang!

Okey...dah lepas buat tanggungjawab umi...terus lagi terpaku kt dalam Sunway Giza...ada Kidz Outlet Branded...uwaaaaa pucuk di cita ulam mendatang, cantik2 kot baju dlm tuh, rambang bijik mata dan tgn hahha...apa lagi terjahhhh sejam dlm tuh hahha....walid tepuk dahi lagi hahhaha

Tadaaa hasil tangkapan umi....hijauuu beb...hahha beli baju dan seluar utk Qaiser nanti nak pakai masa pi holiday...umi ngan walid dah beli sepasang baju putih hijau sama tema...waaah x sabar weh nak holiday :)

Qaiser ilman selalu redhoo je umi dan walid bawak jenjalan...sampai penat dah dia...hahha penat dok dlm stroller je pun...siann dia, baru 6 bulan 25 hari today...cpt je dah besarr layu dh mata nih...tgk apa jadi jap g...hehhe

 Muka dan mata menahan ngantuk hahhaha kelakar lah mommys...mata dh bengkak nak tido leh lak paksa mata xmo pejam...hehehhe agaknya dok pk bila lah nk balik umah nk peluk bantal musyuk mashammm Qaiser hahhaha :p


 
Nih diaaa nama pun branded Kidz Outlet...harga? Nih pun sale beb...RM10 ja seluar, RM10 ja Baju...waduhh satu set hijau...kalo sapa2 lama stalker blog umi, kami mmg fanatik hijau muda....hahaha..so cantik seluar hijau pendek Qaiser nih, mcm rupa nk pi beach ja leh main pasir kt pantai hehehhe x sabor dh nih nak holidayyy...bila? Tggguuu surpriseee!

Inilah dia barang baby Food Feeder yang umi beli kt Camy Babyland tuh kt Sunway Giza...jenama Kidsme...best leh buh buah2 dlm tuh bg Qaiser mamam isap buah2...pastu siap dia bg katalog lagiii uwaaaaaaa nangis sbb bahaya la umi nih...sale je memanjang hahha tggu gaji la..
Selesaiii berjimba di Sunway Giza - mmg umi shopaholic tp jenis yg pantau dan survey harga yg berpatutan baru beli...lebih kepada window shoping sebenarnya hehehe...anyway tq baca ragam kami ye...mmuahhh!

<<<Aloha, Esok 26 Mac kan? Esok Birthday Umi tawww...cer tgk banner ticker birthday umi kt ats...tggl sehari je esok umi dah langkah ke umur baru 29 tahun...umur muda tau hahahha ;p verangan lagi pukul nak! hahahha anyway umi first time lah nak merasa esok sambut umur baru sebagai umi, dan wife....sgt2 ucap Alhamdulilah dipanjangkan umur setakat hari ini...x taulah apa yg nk disurprisekan oleh walid esk...hari2 dok senyum2 sinis kt umi suh tggu surprise walid....u olls tau, umi teringin la nanti Qaiser besar dh pandai lukis nk terima kad birthday lukisan hasil tgn Qaiser utk umi...rasa mcm nak nangis kot bila dpr merasai cm tu...u olls mommy semua pasti akan sebak kan??? Betul x?>>>>


Friday, March 22, 2013

Behind the Scenes Studio Photoshoot

Friday, March 22, 2013 13 Comments
As salam semua mommy gojes & blogger out there?
Before this i've just upload about our picture studio click here Studio Photo
So...saje masukkan entry behind the scenes sebelum dan selepas photoshoot studio with walid and Qaiser ilman...

Nih ruper umi yang di touchup sendri ye 16 Mac 2013 (moment xleh lupa)...x mampu le nak makeup cm retis2 tuh ye..hahha kang nk solat bagai kang susah ko...so simple makeup by me and with Qaiser ilman dan siap2 siaga pakai baju tema baby polo warna yelloowww....why yellow?
Hahah sbb rasa gambar amik di studio pakai warna terang2 espeacially utk new born cm menarik je kan...baru menonjol gitu...
Mak bapak kena pakai warna golappp supaya x terlebih tertonjol sana sini hahahha....

Tadaaa....sama x..sama x...(ngada2 kan ko hahha)

Okey...if u oll perasan...x byk sgt pic walid umi tayangkan dalam blog umi...tau sbb hape...sbb walid nih susah bebenor lah nak amik picture...ngan si anak pun susah bagai...malu katanya...x encem katanya...bla..bla..bla...ada umi kisah ke encem ke x?

Umi sayang walid bukan sbb encem ke hape...hahah sbb walid baikkk...cm korang gak kan...rupa tuh bukan satu ganjaran ko leh dpt  kebahagiaan...kalo dpt tuh itu satu bonus utk ko...hehhe...amboi ceramah perdana ko ek hahha...
Kami suka naa laa dtg awal...mmg kaki suka xmo nyusahkan org tggu kami...kami pun x suka tggu orangg maa...itu sebab kami pi lepak kt shopping mall berdekatan studio tuh...saje teman si walid pilih barang kete...
Hahaha photoshoot di shoping mall dulu kakkaka... tgk la Qaiser gan bear purple gitukk dh mcm gegurl bear ye umi tgk...haishhhh!
 Hehe...at last pujuk menjadi...umi suh senyum jek...senaman senyum awal2 nak amik pic studio jap lg...xmo kasi nebes bagai...hahha Qaiser gak x malu amik pic...hahahha

Haaa sampai sudah...patotnya jam 2 start..tp awal setengah jam sbb miss photgrafer kata free that time...apa lagi bertambah nebes lakkk rasa...Qaiser mulakan action bersahaja...amboiiii dh mcm bintang filem jek amik pic hahha
Haa...sampai terlentuk2 miss photog tuh nak amik pic...kami kt belakang tadbir asyik ketawa lah x henti2 tgk gelagat si Qaiser yg buli sakan miss photog... hahhaha sambil taip nih pun nak ketawa...

Ketawa sbb Qaiser x malu amik gambar...hahha tau sbb apa? Dari alam perut sampai skrg dh umur 6 bln lebih umi yg ajor amik gambar ari2..mana x yer dia x malu amik gambar...mengalahkan retis uuuu hahha...so kalo korang nk amik gambar studio, pastikan selalu lah amik gambar si anak...baru dia rasa selesa dan x malu...tp mak pak nyer lak pemalu bagai muahahhaha (tampar kanggg hehhe)


Habis je sesi photoshoot...terus terlenaaaaaaaaa...zZzz penat kot...sian dia umi walid dera...tambah miss photog pun dera suh tgk kamera bagai...sian dia...ohh umi rasa bersalah lak bila tgk pic nih...uwaaaaaaa nangess :( xper Qaiser maafkan umi ye...umi nak jadikan ia kenangan bila umi tua2 nanti... :)

Disebabkan umi ye mmg kaki x penyabor...terus beli photo album kt Parkson...x mahai pun...RM13 plus rase ye...suka jenis sticker album...senang nak olah sana sini...cantik x munga tuh...suka tgk...tenang jek..
  

Dpt je CD photoshoot tuh terus kami pi cuci..dan masukkan dalam album baru...yeppi... 
4R & 8R

Salah satu aksi gambar Qaiser ilman...suka hari2 belek album nih...tatau napa hahha agakyer bila amik gambar studio pakai costume bagai rasa lebih menarik utk di tatap...hehhe
 Our 8R pics...yg terpilih utk dibingkaikan soon...yeyy :)

Yeyyy...akhirnya dpt gak gambar studio bertiga...pastu beli frame family lagi...sukaaaaaaaaa ye lahhh nengok...nak beli lagi lah frame nih buh kt opis plak eheheh

<<<Itulah ragam kami behind the scenes di studio utk photoshoot..hehhe bila imbas kembali ternyata ia kenangan seumur hidup x dpt dilupakan...lepas nih nak verangannn amik pic outdoor plak, bila? Tggu lepas Qaiser ilman dh pandai berjalan baru nk amik..baru besttt verangannnnnn ko kan julia....hahhah harusssssss>>>