Mommy blogger meet up! | Julia Johari
Booking.com

Mommy blogger meet up!

Hammmboiiii ke main tajukkk....hahhaha
Jap nak cite sikit...sat g cite pasal jumpe mommy blogger tuh ok...iklan jap hahha

Bila baru merasa anak dah besar sikit mmg sapa2 pun as parent mmg teruja nk bawak anak pi join mcm2 event kan...yelah kalo baby baru lahir x boleh dedahkan sgt pada public sbb still belum cukup kuat utk biasakan diri dgn orang awam dan cuaca...apatah lagi mcm2 penyakit yg kita x tahu...

Qaiser ilman dah mmg genap 5 bulan 5 hari today...
Tapi perangai dan gerak gerinya nak berusaha mcm budak umur setahun...yelah dah mula melasak nk belajar merangkak..., xmo dah duk stroller lama2, melainkan kalo dh mengantuk sakan hehhe 

Okey, hari sabtu lepas 2 Feb 2012, Qaiser ilman with umi dan walid dia bawak pi kenduri kahwin kat Restoren Rebung Chef Ismail....waaaaaaa ko kelasss ko kan juju hahha...

Yelah husband ye friend kahwin so kenalah vogue sikit gaya ye...gan walid2 dan Qaiser pun kena vogue...x kisah janji umi mmg sejak azali suka pakai baju sedondon hehheh...

Lets all picture story it!


Cantikkan tema ye byk off white! Suci lagi bersih gitu hehhe...pastu setiap meja ada bunga orkid, wangiiiii :)

 Kami duduk meja nih...yelah tetamu plg pemalu dikhalayak ramaiii haaaaaaaaahahha..
Tp itu taktik kami, nak mamam manyak2 pi sorok duk belakang sureee mmg hbs kene sebat...kami kuat mkn nk buat cm ne...diet? Haishhhh hari sabtu is my cheating day...sooo maap ye diet...cant ikut jadual hahhaha :P Makanan lupa nk snap...itulah bila laporrr...hahha semua sedappp sgt....yelah Chef Ismail tuh ye resepi mestilah mantoppp!
Dgr hubby ckp satu kepala tempah sini mau kt RM20! hehhe 

 Bride & Groom sama2 cantik...diorg xd sanding2 just reception makan je...baju pengantin pompuan tuh very simple...santikkkk ok....uwaaaaaaaa nak tanya nih, u tempah kt ne? Haaaaa sadis kalo dgr harga kan...kakkaaka....nih lah kawan hubby...smart gitu, Selamat Pengantin Baru ye...moga kekal hingga ke syurga Allah! :)

Haip! Sah umi Qaiser kalo pi mana2 mmg suka bergambor....dah nama ye JULIA...speacies kaki gambor nak buat cemana hahhaha...layankan ajer lah korang...

 Budak tecit nih...time suh tgk kamera mukan main dok geram tgk makan2 ats meja...dah x sabar nk mamam lh tuh...gusi mukan main kuat ye haaaa...kalo tumbuh gg mau x yer putus jari umi dikekah ye hahahha...

Kami mak pakyer biru...sedondon dah gitu...cm ne si anak merah plak haishhhhhhhhhh...xdak baju biru baru perasannn puas selongkar almari Qaiser xdak...semua colour rainbow...sadiskan...mak ye suka kaler cacamarba...so nih je kaler selamat....janji Qaiser selesa...:)

 Bergambar bersama adik ipar duai...yg baju merah tuh adik kepada hubby juju...baju putih tuh ain adik ipar i...perasan x baby tecik pakai baju coklat tuh, itulah sepupu qaiser nama dia akil ziqry beza umur dirog cuma dua bulan lebih jek...waaaaaaa best sbb Qaiser dh jd Abg hehehhe sbb dah ada sepupu baru tuk pggl adik hehhe :)

 Gerammm kt budakkkk nih....aummmmmmmmm

Suka sgt gambar nih...perfect!
Sbb Qaiser eye contact masa sesi gambar...yeyy! 
Kembar x kami?

Alhamdulilah....kami lepas je pi kenduri kt bangsar tu terus pi Seri Kembangan coz ada jemputan 
Birthday Party Che Harriz Kamil turn 1 year old...
Inilah pertama kali kami bersua muka dengan blogger Marnan http://lovemarnan.blogspot.com/...panggil Mar je...nasib baik ju x pi tambah Mari Mar...ahhhhh! hehhe jgn marah mar...sangat kecik molek orang yer dan peramah...sambutan huluran tgn dan senyuman mesra x pernah lekang di bibir tuan empunya ibu kepada Harriz nih....kami dua orang blogger nih kalau x silap kami kenal dalam alam blogger pada tahun 2011, time tuh ju baru nk pi buat umrah...time tuh lah mar komen ju ye ruangan komen ttg pengalaman dia pi Makkah dan Madinah...see, pengalaman antara blogger pun bleh jadi geng akhirnya...pastu jd geng mommy bila msg2 dpt rezeki mengandung dlm thn yg sama...Allah maha besar!

Skrg Qaiser ilman dah ada kwn baru....abg harriz hehhe...wpun diorg sebaya cuma lain bulan tp tetap kena pgl abg harriz sbb abg dh pandai nk jalan dh pun...Qaiser baru nk tunjuk hero nak merangkak...baru sondol2 kepala kt toto hahha cubaan nk angkat bdn still belum berjaya...insyaAllah mana tau bulan Mac Qaiser dh pandai merangkak...sahhhh umi dia yg lariii dulu hahhah

Umi Qaiser & Umi Harriz... :)


Baikkk je bb harriz nih...putih molekkk cm pak arab...hehhe Qaiser dh dpt atuk dan nenek angkat...happy tgk bila Qaiser behave sgt2 dgn org yg baru dia jumpa hehhe...yg ptg kna bg dia cukup2 kenyang dan tidur cukup baru bwk pi jenjalan...mmg xyah suh behave...dan dan terussss baikkk hehhehe petua tuh :-p


Haaaaa....baru je walid Qaiser dukung harriz terus harriz buat aksi cm nih dpn kami semua....really manja sgt2 baby harriz nih lah hehhehe pastu gerammm tgk dia putih gebuuu :D
Walid dah jd papa angkat harriz...wahhhhhhh umi pun dpt title umi baru lah nampak gaya yeee yeyyy!...:)


Mar...tq so much mar jemput kami dtg raikan birthday harriz...cepat je masa berlalu kan dah setahun dh umur dia....

<<<X sabar nak tggu Jumaat nih...coz Jumaat nih nk bwk Qaiser pi opis umi dia keje lahhh...ramai dah dok tanya "Bila nk bawak mai baby Qaiser ilman....???" hehheh so akan terjawab ari Jumaat ptg nih lepas solat Jumaat, kena tggu walid dia cuti setengah ari keje baru leh bawak...kalo nk suh umi drive sensorang bwk Qaiser dlm kete wpun pakai baby seat still x confident...mana tauu si Qaiser ngamukkkkkkk haaaaaaa cm ne? hahhaha>>>



6 comments:

  1. Btol ke nak bawa Qaiser dtg?! Wah! tak sabar nak jumpa dia...
    Kasi dia cukup tidur, perut kenyang nanti dia behave yer... senang nak main2 dengan dia... hehehe...
    Hensem budak harriz nie... btol2 putih gebu...

    ReplyDelete
  2. qaiser dengan ummi nye sama2 sweet....:D

    ReplyDelete
  3. dah pandai merangkak confirm x duk diam dah ju.. hehe..

    ReplyDelete
  4. Alisha pun dah start angkat2 punggung.tapi membebel x hengat.sikit2 nak marah.sikit2 nak marah.haha

    ReplyDelete
  5. wah seronoknyeee bile nak jmpe My plak? heheheh

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com