Lettuce iceberg lunch box ♥ | Julia Johari
Booking.com

Lettuce iceberg lunch box ♥

As Salam to all my lovely blogger :)
So, just nak sharing one day, one knowledge about 
'Lettuce Iceberg'

Fakta Khasiat Lettuce:
Lettuce iceberg merupakan anggota keluarga sayuran berdaun hijau. 
Lettuce ini adalah salah satu sayuran terbaik untuk dimasukan dalam menu salad sayur. 
Lettuce ini memiliki semua elemen gizi seperti zat besi, vitamin B 12, dan serat yang banyak.



So, just nak sharing one day, one knowledge about  khasiat sayur lettuce?
Okey, sejak sebulan lebih dah mula berjinak2 jd kan amalan berlunch box with LETTUCE...
Aduyaiii mesti ramai dok tanya napa lah tetiba tukar tabiat nih..hehhe sbb dah tembam lah kena tukar tabiat yg lebih baikkan...

Memula google nk cari sayuran apa yg boleh dibuat snek dan amalan harian tanpa masak2...yelah dh keje kan so sometimes ada masa2 hari yg malasssss x hingattt...so alternatif yg terbaik adalah google sayur dan buah yg senang di bwk bekal setiap ari ke ofis...

Kenapa x mkn je kt cafe opis?
Haaaaaaa itu adalah taktik utk elakkan diri dari terjebak dgn makanan yg menarik perhatian perut dan mata utk membeli dgn lebihhh bykkkkk....bila beli byk mulalah mkn byk...so sejak pantang until now almost dekat 3 bulan lebih dh start keje alhamdulilah, amalan bawa bekal ke opis setiap ari berjaya....alhamdulilah....

Meh juju kongsikan lunch box ju semalam dan hari ini pun bawa lettuce bersama...ohhhhhhhhh i'm in love with papa lettuce tauuu sbb its so delicious...dan manis sikit berbanding salad biasa...

Tadaaaaa....
My lunch box lettuce and thousand island mix with sauce chili yoooo...yum yum...


Sesiapa yg masih x kenal sayur berdaun lettuce ini ini rupanyer...kedut sikit and montelll...

Nih rupa depan sayur nih...x mahal pun kalau u olls suka pi Pasaraya NSK kan sebungkus besar RM2.00 haaaaa mandi lah ngan sayur pun xper hehhehe...murah dan jimat masa wang dan tenaga...my snek...

Jom cicah...gelek sama dia...masuk mulut aummmmmmmmm :P

Habissss dahhh...jgn marah ek x kongsi mamam ngan u olls sebab asyik wat keje ngap2 dah hbis hehhe...no keropok or jajan2 selalu ye adik2...sometimes perut dan usus kita pun kena detoks kan dengan sayur dan buah2...baru segar dan awet muda selalu hehhe...amboiiiiiiiii tazkirahhh ko kan juju...:)) sbb juju sayang korang lah kena wat tazkirah cm nih baru korang semangat nk ikut juju.

Another my snek...limau mandarinn and pear.......oh! Kenyangggggggggg ok...so sometimes skip carbo pun dh leh buat u olls rasa kenyang...amalkan selalu ye adik2 abg2... so simple no need to cook...
2 min je penyediaan...yeyyyy mission berjaya within 1 month test...nk teruskan lg another vege yg lg sodap2...tungguuuuuuuu ye :)

<<<Lets say together We ♥ Lettuce! yehaaaaa>>>



13 comments:

  1. omg julia!!!!!!!!!!!!!! berkhasiat sangatnyeeeee kehidupan u...hahahahah...good job...nk try tp mcm...erk....

    ReplyDelete
  2. patut la kulit muka nmpk cantek...mkn sayor....lunch mkn tu je ek?hehe...berkhasiat n leh diet mcm ni..hehe

    ReplyDelete
  3. salad ni rangup kan.sedap.nt rara nk try lah.

    ReplyDelete
  4. huhuhu..good..hehehehe..ila xsuka sayur sangat..ngeeeeeee

    ReplyDelete
  5. suka campur syur ni dalam sup ayam.. teime nak makan baru masukkan.. sedapnyaaa~

    ReplyDelete
  6. wah macam best je salad tu....nak nak kalau baru keluar dari peti ais

    ReplyDelete
  7. Good idea. I pun suka salad ni but normally I just sprinkle with vinegar jer. Masam masam sedap hihi.
    salam kenal.

    ReplyDelete
  8. saya pun suka makan macamni.. tp dgn salad iceberg... emmm sedap

    ReplyDelete
  9. ida suka makan salad kampung! okay nnti ida try yang ini pulak k. heeeeeeee~..

    #akak resepi oats tu kejap ehh.. ida busy pulak kat opis skrg ni tak dan nak up entry. nk taip kat instagram, pjg pulak HAHHAHHA

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com