Al-Humaira Contemporary... | Julia Johari
Booking.com

Al-Humaira Contemporary...

Wahhh tajukk mukan main kan.. :D
Nak tenyum sikittt...jgn marahhh haaa...tenyum kan sedekahhh...jgn jeles2 x baik...kita sesama Islammm hhehe

Okey, last week hari Jumaat 15 Feb 2013, waktu rehat ye...kami geng2 opis berlima berhajat besar dari dulu lah nk pi terjah gedung hijab yg santekkk lah....yelah santek k...harga pun santek gak...nsb baikk lah bonus 2x dpt...alhamdulilahh rezeki...bila rezeki bertimpa2..itu yg lajuuuu ja tgn, kaki dan muluttt...mulut pun sekali ke ? hahhaha tu yg sampai kami kt butik Al-Humaira Contemporary...

Mesti u olls gegirl yg berhijab di luar sana pernah dengar kan nama butik yg terkemuka tu dlm online atau surat khabar kan? Mmg popular la butik tuh...

Ok jom pic...tanpa pic mesti korang bosan nk dgr celoteh mek juju kan....jommmmm :P

Cik Aifa...tq so much sbb tumpangkan kami naik kete aifa ye...lain kali nk naik lgi hahhaha...ok nanti korang pi lah amik alamat dlm internet ada.
Cuma nk tunjuk landmark besar nk ke sana je sbb takut u olls nanti pening dok tercari2 kan...

The Strand Kota Damansara...korang nampak je landmark besar nih terus ke kanan ye....terusssssss je sampai korang nampakkkk.......jap tgk pic bawah jap...

Haa sampai nampak Gulatis Silk House sebelah kiri anda terus masuk...kedai dia betul2 sebelah kiri dan berdepan Gulatis...senang kan...yg ptg pi amik alamat pastu ingat landmark itu plg ptg....

Tadaaaaa dah sampai...alhamdulilahhhh...meloncat2 kami dlm keta...pemandu berhemahnya ialah cik lina...mmg berhemah lah sgt2 kalo nk dibandingkan gan mek juju yg bawak deras perasan mcm nak drift hahaha nak hafal map pun x reti2...kakkaka

Okey dah sampai...baca bismilahh ye xmo lah beli lebey2 kan melayang fulus hamba....beli yg patut2 jek...hajat tuh dh pasang awal2...jimattt Allah suka...xmo lah membazir wpun benda itu bermanafaat :) 
Jom masukkkkkkkkkk 


 Masuk2 ja kedai nih sgt lah menarik perhatian...sgt2 santekkk...sebelah kiri pintu masuk besar ternampak reben cumel2 nih....bila tgk dekat2 rupanyer kain hijab yg di deco sebegini rupa..mmg classsss u olls...sgt tomeiii....idea deco kedai yg simple dan amat2 cute...

Nih lah cik lina kita...pggl dik lina je sbb muda dari ju 5 thn hehhe cantik kan outfit lina pakai ngan tudung Al-Humaira...molek je tgk...sesuai utk upacara formal dan x formal ...kira two in one outfit lah kan...gojes...harga? Pi kedai tuh tgk sendiri...kang bg tau kang terkojot kang hahhaha :P serius bukan setakat tudung ja ada, inner, baju jubah dan lain2...cantikkk :)

Cik Wani...dik wani nih pun sama 5 thn muda dari mek juju...aloooo semua memuda...kita je perasan muda masuk geng diorang...hahha sonok geng gan diorg mcm mudaaaaaaa jekk haishhh...ok lawa kan tudung selendang wani pakai nih...yg nih x mahal pun rasanyer dlm 30 lebih je kan wani...hahha mcm lah wani bca blog kak juju...tp serius nmpak berbeza wani dulu gan wani skrg...:D

See nmpk kan baju2 kt belakang tuh....merenyammm tgn youuu nk fitting hahahha

 Suka suki...ada cermin besar...dah mcm kedai kami sendiri rupa yerr kami kerja kan...nsb baik tokey kedaii x maraaaa...happy lg adalah :)

 Halamakkkk...x ready lg...tp candid best plak hahha...apa lah yg bz bebenor mek juju nih kan...rupe perasan cm tokey kedaii hahhaha :P jgn marah ek..gurau jaaaa

Tu diaaaaaaa aiii...mengalahkan model...cabuttttttttt lariii...ok nih salah satu tudung Al-Humaira...senang je pakai ada dua layer...pastu byk colour....tp time kami pi nih byk dah stock habissssssss....nangess jap...tanya bila nk restock semula...diorg pun x confirm...tgkkkk betapa ramai yg order melalui online....yg pi kedaiii pun byk hbs...so korang kalo rajin selalu2 lah usya online...tp kami nih jenis suka pegang material dulu baruu beliii...dh nama yeee jeniss suka belekk...sah kena pi kedaiii baru puas hatiii...hehhe amacam comey x tudung nih?

Cik Aifa...comel dan cool je budak tomei nih...tp garanggg hahhaha...tak garang pun sebenarnya manja adalah cer tgk tudung aifa pakai...lawooo...nama tudung nih kalo x silap Tudung Cayla...wahh nama pun sakan hebat...green mix pink...soft colour tp nampak comel sgt...skrg kan kena berani main warna blok...so apa lagii...
Aifa pun beli yg nih...yeyyyyyyyy hebat aifa :)

Nih lah beberapa jenis inner ayra satin...ingat nk beli ayra inner je tp dh hbs gak...yelah selalu tgk online asyik out of stock je kan..so bila dtg kedai pun still xd...hahaha nasib...tp kan..tp kan bila try ayra satin lina yg beli online hari tuh jatuh hatiii...santek je tgk lina pakaiii...bila mek juju pakaiii terus pipi demuk tuh hilanggg haishhhhhhhhhh suka lah coz leh sorok pipi debab dgn inner satin jek...tuh yg beliiii

Beli warna light greyyy...sbb per? Sbb lain sikit dari yg lain..yelah dh warna itam dan coklat gelab dah hbs...so grab inner satin light greyyy cantik gak cuba pakai yg lina hari tuh..semua colour tudung leh masyukkkkkkkkk...yelah nk beli byk inner mna mampu...onkosssss ngak ada ibuuuuuuu...hehhehe

Done, beli yg ini....hmmmmm nk pakai time besday nanti...hahha :)

wehuuuuuuuuuu...model mana lah nih terlepas....siap buat peace2 dlm kedai orggg hahha...geram akak sebelah tuh ...nk testing tudung pun x tenteramm..hahha jgn marah ye kak...ok...
Tudung Cayla
Mix Pink and Dark Purple...wa weeeee... i'm in loveeeee this hijabbb....
Harga?
About 50 ke ats...mahal? 
Bg ju kepuasannnnn coz tudung nih pakai mcm2 style ....tunggang tebalik tudung pun still in style...haaaaaaaa kalo yg ada anak tecik mmg sesuai sgt pakai tudung nih, x yah serika bagai...cuma pakai style....seeeeeee
Jatuh cinta lagiiiiiii....lagi2 ku jatuh cintaaaaa...
Terus beli yg ini alhamdulilahhhh...tq geng2 sbb choose the best kaler utk kak juju...:)

Lina, wani, aifa dan lala...dah siap2 nk bayar....semua sekali beli 300...waaaaaweeeee itu semua harga keseluruhan kami beli lah...bukan mek ju soranggg....gila kot 300 juju beliii...matiii den hahha 

Beli RM200 ke ats akan dpt satu kad diskaun...waaaaaaa u olls kalo nk beli lg pi lah ramai2..pastu leh dpt kad diskaun...byk diskaun yg dia bg lps jd ahli...so utg la sapa nk pi lagi...mek juju? kena tggu bonus thn depan kot baru pi lg hahahha

Ok ada tabung palestin kt situ...bgusss derma sambil bershopping...aminnn tu yg berkat.

Alhamdulilahhh...
Just in our hand...syukur.

<<<Seronok dpt beli hadiah hari jadi sendiri, kiranyer advanced present to my self lah kira yer...yelah besday i jatuh bulan mac 26 hari bulan...x lama lg tuh, so hadiah diri sendiri...nk tggu encik hubby kasi apa lambat laii kan...hahhaha semlam dok korek rahsia en hubby nk bg hadiah...gerammm smpai laaa nih x dpt teka...reaksi dia asyik ketawakan  wife dia yg suka hatiii nk korek rahsia....Qaiserrrrrrr jom restling waliddddd hahhaha>>>


13 comments:

  1. ehemm.
    entri yg informatif. Likeyy. ;p
    :)
    serius, memang berbaloi2 lawat butik AL-Humaira. murah dan mampu milik.

    ReplyDelete
  2. kita tunggu kak juju pakai apa time besday dia nanti... nantikan 26 Mac ini! ^__^

    ReplyDelete
  3. hahahha....bile nk gi beli lagi? :P ni x tau nk pakai tudung tu ngan baju ape & nak pakai bile...LOL

    ReplyDelete
  4. teringin nak membeli disini...at least dapat meng cool down kan ibu2 yang tengah stress tahap MAX hehehe!

    ReplyDelete
  5. salam tuan blog yang comel
    singgah and follow u back
    thanks tau

    ReplyDelete
  6. emmm bestnya... memang dah lama ngidam nak tudung Al humaira ni.. naseb bek tlg tunjuk jln.. salam kenal..

    ReplyDelete
  7. posing terbaik punya.. hehehe.. lama x beli tudung tiba2 teringin lak..

    ReplyDelete
  8. wah bestnya..cantik2 ek tudung ek..cm model u..hehehe...

    ReplyDelete
  9. wahhh..cantik lah tudung tu.nk kedak bodek hasben ni

    ReplyDelete
  10. i dealer al humaira tau, gojezzz tudung nyerrr , sape minat leh ke
    http://chantiquemumma.blogspot.com/?m=1

    ReplyDelete
  11. Salam. Sy pinjam gambar awk 1 yer. Member xtau mana letak kedai ni. Tqia

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com