Thursday, January 31, 2013

5 month presentable ~

Thursday, January 31, 2013 7 Comments
Happy 5 month old my lil Qaiser ilman 310812 - 310113...
Waaaaaaaaaa....
Besarr sudah anak MERDEKA umi yg sorang nih...

Syukur Alhamdulilahhh!
Pagi2 sebelum pi keje dah siap ucap selamat hari jadi yg ke 5 bulan Qaiser...terus dia pandang muka umi...
Senyummmmmmmmmm jam 5 pagi ok...
Tq Qaiser bg hadiah yg bermakna...SMILEEEE :)

Umi dan walid mmg suka bg hadiah kt Qaiser tiap2 bulan sbgai ganjaran Qaiser dah maju setapak dengan jayanya iaitu meniarap dan skrg cubaan utk merangkak!
Yeyyyyy! 

Apa hadiah Qaiser eh?
Nih diaaaaaaa 
Photobook Baby Qaiser ilman :)


Awesome speacial Photobook making was made!

Ikut dalam Skynet ye jadual dah safely smpi kt Sg Besi...so sama ada today or by monday nih baru dapat parcel photobook Qaiser, dalam hatiii x sabar lahhhh nk tgk kualitinya...if good, sah beranak lg photobook Qaiser hehhehe...

Just nak test dulu 
Cheap 'n' Chic Softcover: 10” x 8” Portrait (20 muka surat) 
Only RM60

Murahhh ko!

Hope Qaiser suka decoration photobook yg umi deco kan 100% yup!
Umi mmg kaki bergambar...so lepas nih akan beranak lagilah photobook Qaiser...zaman canggih x yah dah beratur pi kedai, nak pulak umi ye koje dok opis jek...asyik ckp balik nanti nak pi cuci semua pic Qaiser...x terbuat pun smpi dah masuk 5 bulan tau...sadis kan...so umi amik langkah drastik...making photobook dihujung jari........

I likeeeeeeeeee!

<<<Cepatlah...cepatlah sampai wahai photobook....x sabar nk tunjuk kt Qaiser dan walid nih...yeyyyyy>>>






Tuesday, January 29, 2013

Lai...lai...lai :D

Tuesday, January 29, 2013 5 Comments
Lai...lai...lai...
Haaa bahasa pasar Cina Lai3x tuh mari...mari..mariii...hehhehe
Wpun lama lgi nak CNY, tapi kemeriahan ye dah rasa dalam sebulan Jan nih...so semua buah oren mandarin bersepah sana sni...
Termasuk juju pun bersepah sana sini pi cari limau mandarinnnn lai..lai...laiii hehheh
Ok cuti lama kan korang...sangat kan dah kalo minggu lepas ari jumaat korang cuti sah2 5 hari korang puas bercuti kan....???

Bg ju time org dok sibuk cuti2 umum bagai kami amik langkah selamat duduk diam2 kt umah...sebab sah2 kt tmpt mana2 percutian sure penuh....kami mmg suka bercuti time org dok sibuk kejeeeeeeeeeeee hahahhahha ketawa jaat jap!

Sbb tuh suka apply cuti awal2 if nak cuti time waktu koje...mmg sadis kalo korang tau secret haku nih...ada aku kesah??? miahahhaa

Ok, 5 hari lepas tuh kami lepak je kt mall2 berdekatan...
Nengok buah mandarin...muka pun dah bolat asik sesah mkn buah mandarin jek!

See....bersepahhh...boleh sesat kalo duduk dlm buah nih hehhe


Mr. Qaiser ilman dah bg pesanan....umiiiiiii, kalo nak selim dan gagah mcm Qaiser, mesti amalkan mkn buah oren byk2....umi dia? Gulp! Dah nak muntah mamam orennnn lai...lai..laiii tlg hbs kan hehehhe

Org x beraya lagi kami dah sakan beraya 1Malaysia....1Malaysia....hahhaha
Dah mcm IM4U ye tema kan....kami mmg suka buat dulu sebelum org buat hehhehe
(Abaikan badan umi yg bosarrrr bonar tuh....nyampah nengok hahhaha)


Geng walid...bila walid dukung mulalah tunjuk hero gelak nakal kt umi....oooooooo pasang geng hebat nampak hehhehe
Budak tecik nih mmg suka sgt lahap jari jemari yeeeee....ish2...hbs lencun jari tuh wpun dah bg paci suh isap...yelah mak ye alah pada bakteria...pantang kotor2 nih x sukaaaaa kang dtg penyakit susah hati...so sekarang Qaiser nih lah fav terbaru dia....GIGIT JARIIIIIIIIII ! Ke ngidam nak mamam dik oi....sabor lagi sebulan lebih je dik...sabar ye nakkk :P


 Tanglung....comel kan...budak nih kalo suh tgk camera time tuh gak lah dok sibuk belek tanglung....mmg budak2 suka sgt tgk lampu kan hehheh...termasuk umi dia gak suka tgk lampu...

Tguu walid dlm kete pi pasar malam...belum malam pun so kami paggil pasar petang di dinihari hahhaha...Ini baby dah pandai menyakat umi dia...gelak nakal....yesssssssss! Dah pandai menyakat umi dia...sapa buli sapa nih Qaiser....haaaaaaaaa tecik2 dah menyakat umi ketawa nakal....gerammmmmmmmm nak ubit pipi gebus gebab dia hehhehe ciappp lah umi balik nih no more ketawa nakal ye hehhehhe :))


Aksi suka men men tudung umi buat rojak ...yes rojak...kenkadang pakai lipstik pun dah mcm wayang cina...haaaaaaaaaa sah Qaiser yg deco kan mulut umi kan hahhahhaha 


Hasilnyaaaaaaaaaaa....lai...lai...lai...
MAri2...mariii...mariii timbang ini budakkk hahhaha (mcm nak jual anak plak hahhaha)
KEPENATAN.....puas hati coz dia behave sgt2 bila kuar umah...
Now nak buzzzzzzzzzzzzz...
Tata!


<<<Limau Mandarin manyak kt umah...lai lai lai....hehhe>>>


Monday, January 21, 2013

Let's Kenny Roger's Qaiser Style!

Monday, January 21, 2013 1 Comments
Lets KR again n again n again n again....hahhaha 
Pening lalat ka mommy Qaiser ilman nih mengidam KR x hbs2...
Sodappp kot...mana x nyer sabtu lepas pun repat lg...sambil tuh Qaiser geleng pale tanda x setuju coz umi dia kaki mamam sejak dua menjak nih.....seyessss sedihhhh ntah napa hormon kuat mkn tetiba dtg...

Sabtu 19 Jan 2013
Pagi - xmkn...kenkonon nak bg lapar betul2 bru mkn...set!
Tengah ari - Kenny rogers...Quater meals...hambikk sekali Fresh mango sedap giloss...
Petang - Mee udang...semangkuk ko lahap kan julia...hahha
Malam - Sate Kajang samuri + Absolute choc dari Secret recipe....(langgar pantang larang jgn mkn malam ko mkn gak kan julia....uh! ;(

Haaaaaaaaa ko!
Apa jd ngan perut umi julia nih?
Sejak hbs pantang x pernah lg mkn berat2...sekali ko lepas 4 bulan lebih bersalin ko jg panasaran dan sudah hilang arah pi mkn x hingat dunia...

Kes nya...mlm td sakit perut yg hamat....pedas cmpur manis...cmpur memacam lah dlm perut tuh hbs sapu minyak yuyi...
Len kali jgn buat gitu eh...perut masih baruuuuu...baru je nk adapt dunia baru sbb lepas bersalin x pernah mkn berat...tobat x mau ulang lg...maaf sgt2 ye perut hehhehe ;p ngeeeeeeeee

Nih dia...pic umi Qaiser ngan big boss Qaiser ilman....hahahha cer nengok jap!
Ada perubahan apa2 x kt kami? cer citer nak tau gak hehhe

(Sah Qaiser sedih coz pakai cap polo tp bju x berpolo pun...hahha suar jenama cuddles...baju jenama mini hero hahhaha, xpa janji nampak macho...1st time baru bg pakai cap...amacam hensem x? Pipi labuh x leh belahhhh...hahha)

Penat lah umi nk dukung Qaiser...dah 7kg plus2 kot...huwaaaaaaaa meraung umi... ;(

Menu yg kami mamam...bezanya hanya pada kuah...Walid original KR, Umi Black pepper KR....yehuuuuu kedua2 nya dap.....

Walid...wpun walid penuh dalam pic nih...jgn marah eh walid....umi ttp sayang walid...biarlah apa org lain nk ckp apa pun, nk perli apa pun pasal hensem ke x hensem ke, pasal badan sasa sgt ke yg ptg umi je syg walid...emuahhhhhhhh hahaha

PAs lahap KR....terus pi umah my mertua kt kajang height...haaaaa nih sepupu Qaiser nama dia Aqil Ziqry...beza umur diorang hanya dua bulan setengah je...tp si badan Aqil lebih kurang je besar Qaiser...hehheh besar nanti sah jd geng baik :)

Balik je umah umi walid kt selayang....bg mandi Qaiser...trus tetridur budak nih...hahhaha nih muka baru mangun idooooo....hahhaha mcm korean look pun hado....cis maknya nak gak kan korean look hahhahaha....ko hado?

<<<Sonok mamam sama2 kt KR...org sekeliling lalu pun kami x hingat dah...yg ptg enjoyyyyyyyy, esok mommy update Qaiser dpt hadiah dari KOREAAAAAAAAA yeyyy!>>>



Friday, January 18, 2013

Menjengah 4 bulan lebih ke angka 6 bulan.

Friday, January 18, 2013 1 Comments
Haaaaaaa...
Lama x citer pasal anak ye story kan.

So far... sekarang Qaiser ilman baru je umur 4 bulan 18 hari today...
Dia dah pandai meniarap dgn jayanya...yelah pantang bagi baring sah tang tuh gak nak menunjuk2 skil meniarap sambil angkat kepala senyum simpul...ke senyum perli kt umi...mesti ckp umi boleh ke meniarap cm Qaiser???? 

Umi ye impression? 
^_______________^V 

Of course lah boleh anakku...setakat meniarap tonggeng kuak lentang bagai mmg umi pro...tp kalu suh merangkak maluuu lah umi dik oii hahhaha

Semalam...balik umah tetiba smpai awal..x jem sebelum kul 5 dh smpi umah...ko awal ye ko drift ke makkk oii hahha...ala kalo setakat ko pakai kancil lama tuh nk drift hape ye haa...kete BMW tgk ko sebelah mata je ngeeeeeeeee~

Sampai je umah my mom cm biasa...dh htr anak kt my mum jaga kan harus bg penghormatan yg terbaik...baru tau cm ne mak aku jga aku dulu2...100% dia selalu ingatkan aku, itu ini...julia jgn lupa balik kang sapu minyak yuyi tuh, bg grip water sebelum tidur, pakaikan barut tuh sekali lagi elok2, cek pampers...kasi susu...bla, bla...sampai aku dh khatam binti ajaib sbb x yah tulis dlm buku bagai....hahhaha itulah mak aku...x putus2 ingat kan aku itu ini...

Wpun mak2 nih bebel....setiapppp hari kot bebel...baru aku tau itu x membosankan...malah buat aku tersenyummm sbb aku pun mak...sah2 kita nk yg terbaik utk anak kita kan..syukur aku sbb mak aku soo sooo sooooooooooo protective person...

Bab soal makan anak, mak aku pun perticular...dia xkan bg mkn solid food atau segala bagai jika belum smpai 6 bulan lg...wahhh mak aku pun ikut peredaran semasa...thanks god! Aku tau ramai luar sana htr nursery bagai...tp aku punya masalah dan sebab sendiri kenapa aku htr dulu kt mak aku jaga....ada sebab! Jgn tanya sebab ok! Listen! hahhahhaha...sory saje nak test korang ye tahap kemarahan...hahhaha

Okey, wpun Qaiser baru nak masuk 5 bulan hjg bln Jan 2013 nih, aku dah mula hafal nak buat resepi solid food utk anak aku...aku dah aim nak beli oven.........eh ko jah baru nk beli oven ke? Iyalah aku keje mkn gaji bukan leh petik ngan jari ja nk dpt...so aku kumpul duit...biarlah kecik tp berguna tuk aku dan anak aku...

Bekas makan baby dah belambak org bagi...aku x beli pun...hahhaha...resepi aku dah print siap2 buat buku...setiap minggu dishes berlainan aku nak buat stok simpan fridge aku dan mak aku...senang nanti mak aku nk panaskan makanan solid food tuk my baby...

What about instand food tuk baby?
Kan senang, bukak, isi air suam pastu suh anak nganga!...pastu suh dia ngap hbs citer...
Senangkan? Ahh mmg senang...tp kalo ko hadapkan anak ko umur 6 bulan smpai nk masuk setahun mkn instant food apa jd ngan anak ko?
Contohnya mcm kitalah mkn maggi...maggi..maggi...setahun...cm ne otak ko?
Hahahha leh fhm kan mak2 nih bebel?

Haaa cm tuh anak ko nanti...better bg 1st food yg original homemade...
Ramai ckp, eh ko sempat ke nk buat tuk anak ko? Ko kan keje bla, bla...
Eh! Aku sendiri pun bawak bekal pi opis sejak dari aku masuk keje lepas pantang...
Mana ko dpt kesedaran tuh?
Sejak aku dalam alam pantang...rupa yer sekali sekala bawak bekal pi pejabat kita dpt kira contain kalori kita ambil berbanding mkn diluar...

See...Allah buka kan mata aku supaya jgn jd pemalas....setiap minit jam..saat setiap ari tuh adalah hadiah Allah pada kita...so gunalah dan luangkan masa dgn sebaik2nya...

Mesti u olls pun bleh...

Sekarang Qaiser dh pandai buat bunyi2 masa kami tgh solat jemaah...masa solat jemaah aku letakkan dia dalam rocker pastu pakaikan sit belt....baru selamat...tgh2 solat pun dia boleh buat bunyi mcm2...
Bunyi....sembur2 dari dalam mulut secara berpanjangan.....vrooo...vrooooo...vroooooooo...
Tgh solat lari khuyuk aku weiiii yelah anak dpn mata aku buat lawak...xperlah si anak oiiii...janji selamat wpun kami tgh berjemaah hehhe....

Dulu masa dia umur 2-3 bulan akau confuse...anak aku nih kenal ke mak bapak dia...coz semua orang dia layan sama rata kooooooo...mana ko x jeles...tipulah x jeles ngan anak yg mesra alam sesangat hahhaha...

Sekarang...mak aku ckp...umur dia sekarang dh 4 bulan dh tau time masa umi dan walid balik je kul 5...sah2 terkinja2 dlm rocker...walhal x nampak muka lagi dh terkinja2...
Pastu aku sua je muka dlm umah...sahhh dia buat mukaaaa galak dan tangan kedua2 belah diangkat setinggi yang boleh....(Nak suh org angkat lah tuh, rinduuuuuuuuuuu)

Sureeeeeeee....sebagai umi...aku puas hati...anak aku rupa yer kenal umi dia...cuma dia x mo tunjuk kan....seeeeeeee boy mmg cm tuh kan...xmo tunjuk feeling kasing syg or romantik2...tecik2 dh tunjuk hahhahah....

Qaiser ilman....nanti Qaiser dh besar...ada keluarga sendiri jgn lupa kt umi dan walid ye....
Wpun dimana umi berada...jgn sedih...umi senantiasa doakan yg terbaik utk Qaiser....

Itu janji umi....
SETIA KE HUJUNG NYAWA...SEHINGGA KE SYURGA... 


<<Last ending tetiba sedihkan...sob sob sob...rindu anak....lebih dari diri sendiri... 
;(>>


Wednesday, January 16, 2013

Hot Peplum already received yeyyy!

Wednesday, January 16, 2013 2 Comments
Jeng jeng jeng....
Haaaaaaa u ollsss...mommy Qaiser ilman nih nak bergaya sakan nampak ngan Peplum gak u olls...salah ke? xkannn sekali sekala umi nak berfesyen bagaiiiiiii hahhaha

Mesti ramai tanya...eh mommy Qaiser beli mana peplum untuk bdn saiz ala2 besar gitu? Kannnnnnnn? Hehehe susah kan? Kalo bdn ala2 saiz S-L x yah risau lah kan...ala2 dah bdn cm model petik jari kt tangan tuh sure sampaiiii cpt je...

Ok nih parcel mommy dah selamat sampai opis semalam...senyummm smpi tinga hokeh hahha ^______________________________^


Lately i dah scroll byk tempat teringin gak lah nak ada satu peplum...at leasttttttttt ONE! Enough boleh buat senyum sampai ke otak hahahha..x caya? Percayalahhhhhhhhh coz mommy mmg kaki soping wpun duduk saje2 pun ketik mouse tgn kanan pun bleh jalannnnnnn soping taw kekekke...

And mommy dpt best price..limited price only RM100 ok...kalo nk extra saiz just add RM20 hokeh...arghhh cukup gila. Sebelum nih harga dia mmg mahal nk dkt RM200 gak lah kan...but then masa nk dkt2 end Dis 2013 diorg bg best price...so i jatuh hati dan terus beli online...

Mesti tanya...eh napa ko baru sekarang nk bg taw? Napa x dari dulu ko x inform awal2 bleh kitaorg booking plak...
eh, eh x baik taw tetuduh hehhehe cm nih, Umi Julia nih x suka bg tahu benda yg x confirm lg dan x test kt badan lagi...nanti i rekemen kt u olls nanti u olls ckp haaaaa tuh lah si mommy julia tuh ckp best je pakai kain peplum....tp haku try pakai kt badan x best langsung...haa cemana tuh? Nama haku gak ko juai kan...x depan ko ckp tp belakang ko mesti ckp kan...kalo puji tuh markah bonus ko dpt...kalo kutuk? Aku pun dpt pahala ko hehhe...

So i rekemen kt u olls la...coz semalam i dah testing baju kt bdn i....
I love it...love it...cutting ikut bdn i yg besar nih sangat cantik terletak gitu....cuma biasalah bila beli ready made akan ada pro dan kontranya...so lengan pjg sikit nanti i outer sendiri potong...itu sahaja...kain pun sedap je pakai...mcm pi tempah kt kedai hehhe ;p

If u olls nk dpt harga RM100 mcm i dpt susahlah coz dia bukak harga tuh sgt singkat...mcm beli french fries u! Hehehhe siapa cpt dia dpt...so i dpt 1st Bacth tempahan...uwaaaa so happy wpun dia bukak smpi 3rd batch and now the end...

Tp korang jgn la nangesssss...korang pi ja pilih tanya kot2 mana tau leh kurang harga dari biasa...mana tau luck korang kan hehhe...

Ok, u olls taw x? Warna yg plg hot dalam tahun 2013 nih? Cer teka? cer teka?
I dah scroll obersea ye blog u ollsss...Oh! My godness...
Its a...


Lawakan colour nih? Kannn? Secara kebetulan i beli warna emerald green...x sangka plak hot colour kt obersea...hahha...


Nih la contoh bju mommy ngeee. Nanti mommy nak jahit sendiri lace bidding kt pinggang dan lengan...lace tampal manik2 ala2 Julia Touch gitu...ewahhhh ko! Hahahah cita2 x hingat! Kang senget cemana? Syhhhh cuba jgn x cuba nak deco bju sendiri...hehhehe

Ok...mommy ingat mommy nak berani main warna color this year...2013...coz umi Qaiser nih mmg suka pakai color yg save...i mean black campur 1 color only...seeee x harmoni kan...wpun umur nak genap 29 thn bulan 3 nih masih malu nk mix kan mcm2 color espeacially tudung...napa eh...malu kucing sgt...org lain pakai ko puji bagai ikhlas...tp sendiri nk pakai ko shy2 cat takut org ckp ko buang tabiat ko apo?

Haaa nih lah negatif thinking yg masih membara dlm diri...nak warna save last2 diri x awesome...utk mata suami dulu tau hehhehe...

Ok...tgn dah gatai2 nk mixkan peplum emerald green mommy dgn warna tudung apa yg sesuai...kali nih mmg betul2 kena beraniii....

Cer tgk bawah nih...warna pe eh yg cantik nak mix beli tudung?


Ooooo colour tuh mukan main ko...terang x hingat...kalo umi nak mix warna redcomel x? Mcm warna pokok Krismas kan Hijau merah...lawa gak...haishhhhhhhhh kalo dah derhaka pad acolor blok ko mmg kan julia....pastu ko malu nak pakai bagai...haaaaaaaa jgn ko...hahhaha...

Okey...nanti story lagi eh pasal peplum i tuh, yg i nak cari lace and manik jahit sendiri haaaa, pastu i amik pic yg i pakai bju tuh ceh mcm model lak kan ...ngada2...mcm ko sorang kan ada peplum??? Hahhaha biarlah, dah blog umi Qaiser harus ceritaaaaaaaaa yg bagus2 utk share utk anak2 dara dan mak2 dara di luar sana nak bg u olls sama2 santekkkkk hehhehe :)


 So korang click sini...

Thank you WeLuvPeplum! Mommy julia sukaaaa ;)
Nak tempah lagi boleh? hehhehe 
Muahhhh!

<<<Jom thn nih raya pakai Peplum? Haaaa puasa x lagi nak raya dh...hampehhhhhhh ngeeee ;p >>>


Monday, January 7, 2013

Qaiser ilman 1st time testing baby walker

Monday, January 07, 2013 4 Comments
Huh!
Baru umur 4 bulan 6 hari dah testing baby walker?
X boleh ke? Hehehhe

Anyway Qaiser ilman ye kepala dan kaki dah kuat so tuh bg dia test walker but still belum kuat nak main dalam walker...so nak bg pengenalan pertama padanya nanti...kaki pun x cecah lantai lagi..so utk langkah2 keselamatan umi letakkan 2 bantal dibawah walker bg tinggi sikit kaki Qaiser nak jejak...

Hasilnya....dia suka sesangat sampai ketawa x berhenti2...sampai umi pun pelik apa yg kelakarnya tentang walker dia yang baru test dan tgk tuh kan heheheh...

Jom saksikan video si Qaiser nih yg baru nak jejak 5 bulan x lama lagi heheh ;P

Dah saksikan video Qaiser ilman??? Kelakar kan...asyik nak ketawa jek...tp kejap je lah umi pegang dia duk dalam walker...bg dia serasi pelan2...x lah terkejut nantikan bila tiba masanya...nasib baik dia suka hehehe.. ;)

Nih pic aksi Qaiser dok belek sakan walkernya...haaaaa nak modified apalah nih ek bila dah besar nanti...hbslah pening umi hahhahah ;D




Penat sudahhh main walker....pastu terus santai tgk tv....perangai suka angkat kaki bila tgk tv tuh favorite dia hehhe

Tadaaaaaaaa....apa lagi mana boleh lama2 baringkan...Qaiser skrg dah confident je meniarap, happy umi sbb dia kuat berlatih sakan nak meniarap dan hasilnya beberapa hari kemudian confident je meniarap...thanks Allah...pasni teruskan usaha ke tangga kedua untuk menjulur dan merangkak ye Qaiser...x sabar nk tggu peringkat seterusnya :D


<<<Pasni Qaiser ilman main kereta bomba toys? Esok umi cerita ye....
stay tune geng :)>>>






Thursday, January 3, 2013

Pabila Qaiser terlampau lapar!

Thursday, January 03, 2013 13 Comments

Tu dia anak bujang umi....
Penat seharian nak tunjuk skill belajar meniarap pastu lapar kannn...
Bila dah lapar sesangat dia boleh peluk botol susu sendiri!!!!!!!!
Haaaaaaaa apakah! 
Tetiba umi tercengang, melopong mcm kera dpt pisang hahahha...apakah magic pertama kali sudah berlaku...
Xkan kot umur baru 3 bulan 29 hari dah pandai nak peluk botol susu sendiri???

Ermmm aduyai anak umi...makin besar dia dia skarang...cpt betul msa berlalu...dan cpt pulak dia nk jd org besarrrrrrrr....uwaaaaaaaa tetiba nangis kan Qaiser nk besar hahaha...patutnya sukalah kan umi...tp umi suka tgk Qaiser jd baby je lah...boleh memanja ngan abg Qaiser selalu hehhehe motif??? Umi suka baby....hahhaaha semua org suka tgk baby kan...bila dh besar mcm kita nih ada lagi ke org suka tgk lelama?

Oppsss hahahha sudah tentulah husband kita kan...kot ye pun nk tgk lelama ke..? Lainlah siap bersolek utk suami semata2?
Kekkekek lari tajuk plak dah..haishhhhhhh nanti nk bukak entry pasal hidup alam berumah tangga lah...baru beshhhhhhhh kongsi pendapat utk bina mahligai agar senantiasa mekar mewangi...x gitu geng?

<<< U ols... baby u ols pun plg awal dpt pegang botol susu sendiri berapa bulan eh? Saje nak taw kot2 u ols jd mcm umi gak...melopongggg umi haaaaa tgk si anak pegang botol susu sendiri umur muda yg hamat hehhee peacee no war >>>





Wednesday, January 2, 2013

Angan-angan 2013 ~

Wednesday, January 02, 2013 1 Comments
Bye-bye 2012......... i love u taw hehe
Hye-hye 2013........i waiting for u dear!

Perghhhhhhh mengayat pulak doh ko Juju pehal??
Hahahha ala nak lomantik mantik x buleh ke...ngeeeeeeee...
Weee cpt je kita semua dah melangkah thn 2013 kan...

So, angan2 awal thn mmg semua org ada kan...
Me to... :p
Bukan angan2 mat jenin tuh la....tuh angan2 ckp x serupa bikin...
Kali nih ye angan2 nak kasi bikin betul2...(yekeeeeeeeeee ermmmmmmmmm hahah)

Angan apa?
Mesti korang semua nak taw kan? 
Aloh kalau kasi tau sure korang gelak sampai tergolek2...pastu ckp alahhh yeke nak buat? Yekeeeeeeee  ko betul nak buek julia oiii hahhaha

Kalo x kasi taw xper kot...angan tuh dh pasang...biar satu angan harap ia menjadi kenyataan chewahhhhhhh...nanti angan2 tuh berjaya no prob nak kasi taw kt sini ye...ini soal hidup dan mati taw haaaaaaaaa....kalo aku x buat bukan nama julia! See mcm aku bersumpah jek...ish x baekkk...better aku ckp insyaAllah biar Allah pjgkan umur aku utk laksanakan angan aku yg satu tuh...:D

Eh korang...aku terjumpa satu blog making nih lah...giant rose...alaaaaaaaaaaaaa napa masa dok sibuk nk kahwin dulu xdak lak bunga giant rose nih...kalo x lama dah bikin sendiri...lawa siottttttt...xyah dah nk pakai munga fresh flower bagai...buat sendiri lg marvelosssssssss...satu je bunga rosssss besar pastu ramai kagum melihatnya........

Xpe2 xmo nangis...yg ptg aku suka cara buat ros besar nih...nanti nak belajar buatlah masa akikah Qaiser hahahha nk gakkkkkkk kan ngada2...




Lawa kan :D...simple je nk buat dia...meh rujuk tutorial sini click Tutorial Giant Rose
Jeles tgk makcik nih pegang munga santekkkkkkkkkk gerammm hahhaha
Tp bukan nih angan aku nk ckp tuh ek...angan tuh aku sorang ja taw...tggu bila dia dh berjaya aku pasti uar-uarkan...hehhe

<<<Angan x sudah hahhaha>>>