Onion Ring In Da Houseee! | Julia Johari
Booking.com

Onion Ring In Da Houseee!


Mak aiii ko Juju....
Mentang2 suka mkn onion ring ko tempek besar gedabak apehal?
hahhaha nak kasi blogger2 sana tuh cair mair tgk onion ring tu la...

Selalu korang mkn onion ring nih kt mana eh? 
Last juju ingat kt A&W...yeke kot lama x mkn lupa doh...(sejak menjak jadi umi nih asyik pelupa je x tawww hahha ;P)

Bila dah kepingin bangettt, mula lah tgn tergedik2 nak scroll sana sini cari resepi...
Bila usya2 tgk video lagi lah senang rupanyer nak buat....semua ada je bhn2 tuh kt umah...cuma kalo i derhaka sikit pada resepi nih buleh dak? hahahha

Nah nih diaa resepi...buat jgn x buat eh...penat cariii oooo...
Tp i mmg suka tempek kt satu Blog Food Wishes nih...mmg marvelos la sesiapa yg sukakan western food cm juju..tekak melayu campur sikit2 western jadi apa ke benda nk panggilll...ahhh taram je lah janji x kisah, balik nih i nak gak buat onion ring nih...grup grap grup grappp dapp yeeeeeee nengokkkkkkk hahah

Bahan2 ye adalah...versi english..kalo x faham pi cari buku dictionary ahahah


Ingredients:

1/2 cup all-purpose flour 

1/4 cup cornstarch
2 tablespoons instant mashed potatoes
big pinch of cayenne
1 cup cold club soda
2-3 cups Panko (Japanese-style breadcrumbs), or as needed
fine salt to taste
vegetable oil for frying
2-3 yellow onions, cut into 1/4-inch rings

Dah baca kan? dah hafal kan...ha kooo...mmg pasti ramai yg derhaka pada resepi nih...nak pi cari Panko and big pinch of cayenne kt pasaraya Cold Storage lah gamakye baru ada benda alah nih...(kalo i x bubuh buleh x? menjadi x resepi onion ring i ala2 melayu? ala boleh lah boleh lah) dasar derhakaaaaa mmg sure selalu x jadi hahhaha

<<<<Korang...nanti cuba eh...i x leh tgk pic onion ring tuh lelama...kang gan i pun jadi bawang merah bawang putih ahahhaha....lallallalala nak singgah pasaraya beli benda alah tuh semua..bawang belambak kt umah nak dikerjakan....yehuuuuuuuu>>>>

1 comment:

  1. Eeerrrr..tah kenape tak suke onion ring...huhu..tp peliknyer biler masak letak bawang ley jer mkn..ngeeee

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com