Kenangan Buku Merah Ibu Mengandung | Julia Johari
Booking.com

Kenangan Buku Merah Ibu Mengandung


Oh! My Godness!
Tadi pi belek2 album-album lama dlm folder PC...
Pastu terbuka satu folder lama...
Folder buku2 hari bersejarah....

Buku Merah Ibu Mengandung!
Ping! Ping!
Haaaa....winduuuu le x belek buku merah nih wpun baru je 3 bulan lebih dah x jenguk...yelah jenguk buku merah yg bykkkk alkisahnya...
Menceritakan dari awal mengandung sehingga akhir tempoh mengandung....
Kalo nak cite tang berat mmg lah setiap bulan dipam2...mcm pam minyak tuh...sekali pam berkilo2 naik kakakka..

Ok....mesti mommy2 di luar sana pasti rindu kan nak belek buku merah lama nih...kenangan sungguh weiii...yelahhhh simpan utk kenangan bila anak dh besar bleh tunjuk pada diorg betapa ibu dan ayah diorg bertungkus lumus buat pemeriksaan berkala di hospital atau klinik semata2 utk pastikan condition si anak dlm perut senantiasa baik...

Mak ayah kita dulu2 xd kan rekod buku merah nih..penah tanya diorg kata klinik atau hospital simpankan...x leh bawak balik...alaaa kalo x leh belek kan berat dan keadaan mak2 kita masa mengandungkan kita hehhehe...canggih zaman2 sekarang nih...semua anak2 dpt tgk kita mengandungkan dia cm mana...

See....
Inilah buku merahnya...Hospital Pusrawi KL.

Detail...haaaa tang berat tuh xleh buat apa dh pun yeee...mmg jenis family berat tulangggg...redho je lah...janji xdak kencing kotor dan blood pressure masih terkawal...:)
Fee dia? Oh kalu private sah2 main ratus2 kan? x kisah janji puas hati sesangat....tq walid :)

Nih borang catit tendangan baby dalam kandungan....hahahha kadang2 tipu sunat beb..sebab x terkira dia sepak hahahha.

Jeng..jeng jeng....lahir dahhhh alhamdulilah...IC sementara baby boy
Sekarang buku baby nih lah tiap2 bulan dok usung sana ke mari utk beri suntikan baby....best kot bila ada buku baby nih leh tgk progress suntikan dia macam mana kan...nih buku kt Hospital Pusrawi KL....comel kan?

Nih detail dalam buku tuh...tp hangin gak sebenarnya...si nurse tuh tulis macam cakar ayam sikit...napa susah sgt nk tulis elok2...baby nih nak pakai buku nih sampai dia dewasa utk suntikan BCG nanti...cm ne lah nak baca oleh doktor2 lain....lain kali kasi si umi ye tulis elok2 dlm buku nih pun i sanggup.....uwaaaaaaaaaa

Sijil Kelahiran....tadaaaaaaa

Opsss hahahha...nih pic masa mengandung 34 minggu...see betapa kembang semangkuknyaaa umi juliaaaaaaaaaaaaaaaaa....tutup muka jap...hahahha
Nih pic terkini, tudung yang sama baju lain2...saje nak buat perbezaan.
Umi julia ada perubahan x sikit dari dulu yg demukkksss tuh? ke xd eh? hahahha...Qaiser ilman pun dah 3 bulan lebih...

<<<Kenangan buku merah ibu mengandung tidak bisa dilupakan sepanjang hayat...seronokkkk bila pi buat checkup....seronokkk bila timbang berat badan yg melambung2 naik...hahhaha...now lagi seronok bila dpt buku qaiser plak...hehhe pasni buku apa plak kena dpt? Nak pi cari buku buat puree baby lah nanti...yehaaaaaaaaaaaaa i love books>>>

1 comment:

  1. ye la, windu plak nk g check up bebulan kan...timbang berat pastu kira2 bape kilo yg naik....hehe...
    tp skrg pon bez jgak timbang berat ank plak n kira bape kilo yg naik bebulan...hehe...

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com