Little Hero Peneman Shoping Now ;) | Julia Johari
Booking.com

Little Hero Peneman Shoping Now ;)

Dikala waktu weekend~
Sah mommy julia dan walid abie bawak jalan2 si budak tecik tuh, wpun hanya window soping k (orang yg paling tegar nak bersenam kena rajin window soping bakar kalori yg tepuuuu sesangat dlm bdn mommy dan walid heheh)

...yelah mak pak dia kerja 5 days a week...so x adil bagi baby Qaiser ilman yg baru menjangkau nak genap 3 bulan hjg bulan nih dok terperap je kat umah kami...

Now...
Little hero nih kami hangkut pi ke mana sahaja...asal tayar kereta walid dia bergolek diatas jln raya, tidooooooooo jek...kan senang cm tuh..sampai je tmpt di tuju baru gerak...wake up dear! wake up! Here we nowwwww..........hehehhe so mata dia sekarang mmg suka statik je nak lihat semua...dok dlm stroller tuh hanya pra syarat dia jek...dia nak dukung nak tgk apa yang hadoo...

Haaaaaaa...bukan nak memuji ke hape...tp budak tecik nih mmg suka lihat sekelilingnya kalau bawak jalan2...mata asyik tenung je kalau dia minat sesuatu especially lampu2 yg bewarna warni...mulalah keluar gusi yang santek sgt ler tuh utk ditayang pada tontonan umum hahahha hbs berjuraian air liuqq anak ku....x hensemmm sudah hahahha

So, now dia dah selesai rasmi KLCC, The Mines Sri Kembangan, Jusco (berapa kali bawak pi jusco lupa dah coz mak pak dia hantu jusco hokey hahha), Tesco, Carefour, KL Festival...mana lagi eh dia pi lupa dah..kekkekeke sojak jadi mak2 nh asyik lope jek...ish terlebih mkn semut ke hapo...ngeeee

Update gelagat little hero menjelang genap 3 bulan
- Suka mengagah....huh kalu sunyi je dalam umah sah dia akan panggil "Au...Au..Au!!!" haaa bila dah intonasi suara naik lantang tuh x dtg2 lg sah dia keluarkan suara sopranoooo..faham2 je lah kan...dia jenis mmg suka ajak sembang...wpun satu hape pun x fhm...hahaha

- Kalau janji nak bwk jln2 kenalah tepati...see baru nak genap 3 bulan dh fhm umi dia ckp nanti walid bawak jln2 eh ptg nanti...so dia akan tggu smpai janji tuh ditepati...kalooo x mmg dia mengamuk x nak duk diam..mcm dia tau seolah2 tipu kt dia...hahhahahahhaha kelakor plak mcm dia fhm je umi dia tipu sunat...:))

- Suka mandi kolam baby....haaaaa dah mula suka mandi kolam nampak...pantang nak bg mandi bukak je baju and drypers sahhhhh sengih memanjang hahhaha siap ckp2 "awwww..awwwwwwwww" seolah2 nk bg tau cepatlah mommy nak terjun kolam hahhahahha ngada2!

- Skrg alhamdulilah...dh jarang berjaga malam coz dia tido mcm org besor2 doh...huhuhu last minum mlm jam 9 pastu tidoooooooo berkeruh2 ok smpai jam 5 pagi...time umi dan walid dok sibuk nak bersiap2 pi koje...itu pun si Qaiser tuh kena gerak bangun baru dia godek2 nak bangun mengeliatttt hahahha mcm org tua bgun lewat....ada gak rasa risau x lapor ke si tecik tuh coz tidoooo lenannn yg hamat...layan kan hajooooo eh

Nih pic little hero mommy dan walid dalam keta nak pi soping...


~Muka mommy dan little hero yag molattttttttttt ;P~

Weeee...month by month changes faces and body...last month timbang 5.9kg...haaa end of this month x tau lah mommy nak ckp huhuhu

<<<Nanti nak update and story pasal soping apa ngan little hero ok...stay tune bloggers, cau cin cauuu :D>>>




6 comments:

  1. alaa terbayang baby qaiser berborak bahasa baby, sure cute! hmm nnt qaiser besar leh laa bawak berkubang kat kolam besar cam abg fahmi faris fauzi ye.

    ReplyDelete
  2. comellll...

    tapi semua rentak2 nyer same mcm Darwisy ni..

    lepas maghrib je dh nak tido sampai esok pagi...

    pastu suara lantang bebenor dh ni...

    mandi dlm kolam baby x reti dok diam..bukan main suke lagi..hihihi..

    kalau pegi jln pun x suke dok dlm stroller..dok pun sekejap jek..amik feel..
    pastu dh merengek nk dokong..

    berat cek up 2 bulan hri tu 5.8kg..

    awal bulan depan dh nak cek up 3 bulan lak..
    sekejap je rase..

    ^_^

    ReplyDelete
  3. wahh! bam2 nye baby dia..geram..
    perangai dia sama cam yaya..
    suka jln2 n mandi2..
    tp part tdo mlm tu xsama..
    yaya suka tdo siang mlm berjaga..
    lemau dan lemah gemalai dh mama dibuatnya..hahha

    ReplyDelete
  4. hi mommy ilman!molatnya pp ilman
    follow u back =)

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com