Baby Qaiser ilman pi KLCC? ;) | Julia Johari
Booking.com

Baby Qaiser ilman pi KLCC? ;)

~Waaaa... ;P
Baby Qaiser ilman pi KLCC?
Hehehe best kan tecik2 baru je 2 bulan lebih umur dah pi outing shoping kt KLCC...hehhe budak2 zaman canggih manggih nih semua senang je.

Zaman mak pak dia dulu nak pi KLCC tuh pun tggu bila dah besar hbs sekolah barulah merasa nak pi tgk2 KLCC, itu pun kumpul duit duluuu bru leh naik LRT ke, bus ke baru sampai KLCC...almaklumlah mak pak zaman dolu-dolu kan mana suka sgt bawa anak2 pi soping2 nih...kalo ada tuh kira hebatt..hehhe...

Picture nih diambil masa sehari sebelum perayaan Deepavali Nov 2012...so umi dan walid Qaiser ilman cuti keje...mak ngah dan maksu dia pun cuti...so ambil kesempatan bwk bersiar2 pi KLCC...syokkk kot lama x tgk KLCC...(umi dia terlebih syok, mcm budak 1st time dtg...hahhaha walid dan qaiser ok jek maintain..opss terlebey sudey..kekke)

Ok..ok...xmo bebel byk sgt...sbb umi Qaiser nih kalo dah membebel dlm blog mmg x leh nak stop...hahhaha ;p

Jom layan kerenah si budak bambam tuh ngan umi dan walid hikhikhik

Walid yang senantiasa menjaga keselamatan anaknya...i love u sayang...awwwwwwwwwwwwww lomantic gedik lah pulakkk dahhh haha taw nanti walid mesti baca blog umi punya kt smart phone dia...penghargaan tulus ikhlas nih walid hehe

Time nih Qaiser ilman pakai baju serba ijauuu sekali2 ngan storller ijau..hehhe semua org dok tgk budak tecik nih sbb ijauuuuuuuu hehhe :)

Haaaa anak yg interfram ke atau umi dia lebih2...x kesahlah janji suka singgah kedai neh...dari tecik suka cokolattttttttttttt...yummy...opss diet ok diettt bru hbs pantang...xmo xmo nangissssssss hehe

Peace...

Okey..dalam kedai nih ada bermacam2 jenis cokolat...dalam dan luar negara...harga dia??? opsssssss sendiri pergi ye..baru taw cm ne...bg ju harganya boleh tahan...dan kreatif bungkusannya...suka2 :)

Ada mcm2 koleksi m&m cokolat...ada rompers baby, bantal baby...waaaaa nih yg suka coz kedai nih kira mesra alam..

Waliddd....nak nih buleh hakhakhak :P

Qaiser pun teruja tgk cokolatttt yg berada di sekelilingnya...ahahha mcm Alice in the wonderland lah pulak...bestttttttt rasa cmxmo keluar je kt kedai nih...nak tempek jekkkkkkk cm budak tecikkk uwaaaaaaa

Heheh nih walid dia punya kojeee...suka buli si qaiser...cokolattt besaqqq tuh besaqqq dari tuan tanah sendiri hahahha

Yeyyyy...Qaiser suka...nanti kit amai lain kali eh...laaa nih kita lawat tapak je dulu hehhe

Aummmmmmmmmmmmmmm....tantik kan?

Next...sesi pengenalan ke Petrosains...saje nak kenalkan Qaiser ilman tentang ilmu sains dan teknologi...wpun baru umur 2 bulan lebih...yg ptg pendedahan dari akar umbi sedang giat berjalan dgn hebatnya...moga dia minat dalam ilmu sains dunia dan akhirat...

Luar Petrosains

Hot Science centre...suka dia tgk tv2 yg kt belakang tuh..mata dia? mmg x kelip2...ehehhe moga Qaiser belajar melihat ye...:)

Permainan? hehhe xleh lagi tecik lagi nak masuk dlm tuh...tp umi dia yg besarrrrrrrrr sgt lahhh hai...kalo x buleh umi tumpang sekaki main bila qaiser dh besar sikit hehhehe...nak jugaaaaaaaaakkk kan...ngada2..

Kinokuniya..ohhhh oldies placeee coz dolu2 mas auminya belajar kt unibersiti lahkatakan wekkk asyik lepak sinilah cari buku2 ilmiah...mmg nostalgiaaa sgt gedung ilmu tuh...hehhe itu yg nak Qaiser tahu umu dulu ye pra sejarah dolu2..

Dari kiri: Mak Su Ina, Umi julia dan Qaiser serta Mak Ngah Ita
Kedua2 ye adalah adik2 julia...besar dah diorg dah jadi makcik dah pun hahahhaha title baru ok...

Bertiga itu kadang2 lebih baik dari selalu berdua...kini rasa bahagia sangat2...xd ucapan selain alhamdulilah dikurniakan anak setahun selepas berkahwin...x sabar nk tgk dia boleh jalan dan cakap2...hehhe

Posing lagi...hehhe


Dan lagi...hehhe sah mmg kami nih satu family suka posing hehhehe

Love this picture...time nih we all having dinner at Pizza Hut KLCC...lama x mkn pizza...maknyah si qaiser belanja apa lagiiiiii yehuuuuuuuu mkn puas2...hehhe (Pandai dah Qaiser sekarang senyum2 hehe)

Our dishes...uwaaaaaaaa part paling menarik ialah Salad Cream..yummmyyy hbs licin Umi julia mkn...mmg best salad cream dia yg sempoi...nak belajar lah nak buat cream tuh..nanti leh mkn kt umah yeyyyyy

Maksu and Mak Ngah yg x sabor2 nak amam lapor gamaknye heheh

Umi Julia dan Walid Habibullah...berduaaaaa? mana Qaiser? hahhaha saje nak dating x boleh ke heheh

Ok selesai je dinner we all nak sambung lagi jln2 kt KLCC...kali nih Qaiser ilman xmo duk dalam stroller plak dah..haiiiiiii pandai dah demand nampak..siap nangis2...rupanya nak walid dia dukung...tengoklahhhh suka dia tgk2 keadaan sekeliling KLCC...agaknya lampu2 cantik2 tuh menarik perhatian dia kot...hehhehe umi ye dari tadi dok amik pose gelagat qaiser yg diamm dan khusyuk je. hehhehe suka eh diaa..


Haaa...first time nih menyusukan baby di public, tetiba rasa satu perasaan yg terbit dari hati...rasa wah dah jadi ibu rupanya aku hehhe...ramai yg tgk time julia susukan baby...diam je baby qaiser menyusu...good boy!

Ala nak balikkk dah hehhe..masa turun kt escalator tuh perasan Qaiser ilman dok usya sorang awekk cina muda nih, nampak x? nun jauh sikit cer tgk dekat2...amboiiiiiiii dah pandaiii nak ngorat nampak...hahhaha xmo xmo xmo...tecik2 lagi...kena belajar pandai2 masuk universiti pastu keje kuat2 kumpul duit baru nak pinang anak dara orang hahahaha...

Baru perasan masa nak keluar dari KLCC dah hujannnnn..nyaman je rasa...sonok sgt2...see cantik kan view KLCC dari ats.... :)

<<<So behave je anak umi dan walid keluar jalan2...x nangis2...amat peka dengan keadaan sekeliling....waaaa satu pembelajaran dan pendedahan yang pertama buat Baby Qaiser ilman utk serasi dengan public...kecik2 cili padi...hehhe nanti umi julia update pula kisah jln2 bersama qaiser di episod akan datang ye...stay tune beb>>>


5 comments:

  1. ain bawak Raees gi KLCC masa tengah pantang lagi..haahah...xsabar2 mamanya nak bawak Raees jalan2...eh..stroller boleh bawak naik ikot eskelator ke??ain pegi klcc hari tu dy letak palang kat tempat nak naik turun eskelator tu..terpaksa la tiap2 level naik ikot lift..tempat lain ok la..klcc je mcm tu..

    ReplyDelete
  2. Waaaahhh...dah gi klcc ekk...nty ni pon dah lame tak jejak kaki ke sane tau..heheh

    ReplyDelete
  3. baikk baby qaiser nih..satu hari jalan kat klcc pun x meragam. gud boy!senang umi.. =)

    ReplyDelete
  4. Behavenye qaiser seharian berjalan,rilex je die...

    Hahahah.hijau sungguh qaiser.sekali ngn stroller,satu set gituww..hahahaha

    Happy tgok julia bhgia di sisi suami n anak.s,oga bkekalan smpai syurga....

    ReplyDelete
  5. besarnyer gule2 qaiser...nk sikit...hehehehehe....dah pandai die senyum2 ek.... :D

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com