Nesting Instinct? | Julia Johari
Booking.com

Nesting Instinct?

.: Ehsan dari Pakcik Goggle :.
Picture nih memang menggambarkan empunya tuan tanah nih haaaaaaaa....ehehhe terimbau masa pregnant awal 5 bulan....sorong troli brg baby sampai brg lain x nmpak dah...itu kah dinamakan nesting instinct? x terlalu awal ke? ermmmmmmm

Cantikkan bed nest nih kan...kalau lah leh wat reka sendiri cm nih kan best...hahhaha time nak malas malasan cmpak je bdn dlm sarang neh ahahhaha pastu sah2 xmo dh kuar dari sarang tuh kekkeke ;P

Haaa nih baru betul maksud Nesting Instinct!
Faham kan maksudnya?

Nih nak citer neh...
"Di akhir masa kehamilan, banyak wanita hamil merasakan dorongan untuk menyiapkan kelahiran. Dorongan energi ini membuat sang ibu lebih memilih membersihkan rumah atau mengatur perlengkapan bayinya, daripada kegiatan lain."

Hari sabtu lepas...ntah x semena2 ajak hubby gotong royong kemas umah hbs2 habisan time bulan2 posa nih...time x posa bukan main punya pemalasnya yeeee lah kannn hahahhaha *xd lah pemalasa tahap gaban...malas nak deco bagai...tuh jekkk ehehhe
So bila terbaca mcm2 artikel dlm internet pasal info nak dkt2 deliver nih terjumpa satu terms baru tentang nesting instinct ehhehe

Hurmmm suka belajar terms baru, nsb baik x jd doktor pakar O&G hahhaha kalo x lama dh kayoooo...kekkee 
Ok berbalik kepada citer part2 kemas2 nih start masa bulan 5 pregnant...masa awal2 pregnant 1month until 4month langsung x pk lah nah shoping bagai barang2 baby kan...
Tp bila dh jejak bulan 5 ke atas nafsu memuncak x boleh stop...nampak neh beli, nampak neh beli...mcm nak buat sarang rumah ke hapooooo ahahhaha

So bila tgk takrifan nesting instinct neh mmg mcm ada kena mengenalah ngan With Julia ehehhe
Kiranya sewaktu kita mengandung akan terjadinya desakan atau perasaan hendak mengemas, membersih, menyusun atur segala bagai di rumah...

Petandanya Nesting Instinct:
a) packing and re-packing barang2 untuk kelahiran
b) mengemas rumah bagai nak rak, susun atur setiap bili
c) reorganize baju2 baby, lipat susun, lipat susun, xd kesudahan ehehhe

Kelakar lah sbb bila wat cheklist semua kt ats tuh mmg dh ada lama sejak 4 bulan lepas...hahahhha rupanya dh mcm mak burung x sabar nak buat sarang kakakkaka ;P

<<<Hokeh, mommy2 and anak2 dara sekalian mesti dh tau kan apa dia Nesting Instinct? Nanti telek diri mommy ye ada x perasaan Nesting Instinct tu ok...nanti citer kt mommy julia ye...tggu beberapa jam jek nak pi chekup doktor jam 1 tengahari nanti...weee keje setengah hari, pelepasan bos dh dpt...so x sbar nak jumpa doktor nak tgk baby pe jd dlm pwot ehehhe gataiiiiiiiii ye lah mommy nak jumpa bf baru dlm pwot ahahhaha nanti citer eh u olls'>>>

3 comments:

  1. aty start shopping barang baby dolu mase mengandung 3 bulan..!! beli breast pump mase 4 bulan..dasat kan..lepas tu mase masuk 6-7 bulan..dah tak de ape barang baby nak dibeli sebab dah terlebih cukup..masuk 7-8 bulan aty banyak mengemas membersihkan rumah...hari2 bersihkan umah macam esoknyer nak terberanak dah..siyes ni..kain baju yg paling malas nak buat sebelum2 tu..mase dah 7-8 bulan..lepas angkat terusa lipat masuk dalam lemari...9 bulan dah tak larat nak buat ape2...nak kuar jalan2 pon dah tak larat tak de mood...so..memang elok buat awal2...betul ar..Nesting Instinct..:)

    ReplyDelete
  2. aty: heheheh wahhhh hebat ar nesting instinct aty....hebattt oooo..awai2 dah bernesting bagai tuh..salute habis ;D

    ReplyDelete
  3. Whether you are acquiring the purse for private use, or as a gift, you can't go wrong with wedding pearl jewelry is absolutely wonderful gift, with absolutely nothing much less than a prestigious name. Though drop pearl earrings is popular for some people in this existing economic time, the acquire is absolutely worth each penny you are spending! i wish article about pearl necklace with pendant will be seen from you。thank you.

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com