May be due date 3 September :) | Julia Johari
Booking.com

May be due date 3 September :)

Salam wbt dan salam sejahtera semuaaa geng blogger....
Today nak bebel entry pendek jek coz pic scan baby lupa nak bawak...sigh!
So, sabtu lepas wat medical checkup ngan my gnae Doktor Pakar Nor Fidak at pusrawi :)

Macam biasa kan rutin ibu mengandung kena cek air kencing dan ukur berat badan...
-Urine test = Neg
-Berat = Tambah lagi 1.5kg uwaaaa ;( nanges ats penimbang kakkakaka

Pastu terus ke tempat scan...
My doktor dah mula tekan2 perut...
She said, ' Ur baby normal, kepala dah ke bawah, uri ok'
Waaaaa juju pun tanyalah soalan mcm budak sekolah baru belajar..."Kalu kepala baby dh kt bawah maksudnya x lama lagi ke doktor nak bersalin? ehhehehhe"
Doktor kata, kalau baby sulung mmg selalu pusingan badannya cepat berbanding baby kedua, ketiga dan seterusnya...
Ku semangattttttt..yelah kan bila dgr kepala baby dh standby kt bawah rasa mcm x lama lagi nak bersalin...padahal ada lagi 2 month to go :D

Masa 2D scan...
-Berat baby = 1.5kg 23/6/2012
(weeeeeeee baru first time dgr kg seronok jek, yelah bulan lepas berat baby baru cecah 800gram, adik kuat mamam lah sekarang ehehhe :D)
-Muka baby = Nampak jelas pipi dah mula tembam, hidung dan mulut jelas nampak sgt2....tidooooooooo jek wpun dh pukul 11.00am ehehhe
-Tulang belakang = fizikal dari tulang belakang normal setakat ini... :D

Due date masih macam dulu 3 September 2012...
Tp doktor bagi tempoh 2 minggu awal masa 1st raya untuk langkah berjaga2...num hp doktor pun dah diberi untuk contact jika nak bersalin nanti :)
Ok, masih bercita2 hendak buat 3D/4D scan....
Dah buat appointment 7/7/2012 by email today x cek lagi sama ada approve ke tak kan tarikh appoinmentnya ...
X sabar nak tgk pic yg berkaler :D

<<<Nanti nak wujudkan album baby lah, nak masukkan semua pic2 scan dari mula 6 minggu sehingga deliver nanti, nanti baby besar boleh tgk sejarah dia dari dalam perut lagi kan.....ngeeeeeeee>>>

3 comments:

  1. 3 september? wah x lama lagi tu tahniah..semoga semua selamat

    ReplyDelete
  2. untung baby skrg kan.dr dlm perut dh boleh tgk muka.hehehe

    ReplyDelete
  3. Good day, sun shines!There have were times of hardship when I felt unhappy missing knowledge about opportunities of getting high yields on investments. I was a dump and downright pessimistic person.I have never thought that there weren't any need in big initial investment.Nowadays, I'm happy and lucky , I started take up real income.It's all about pearl jewelry that is incorporate it in real deals, and shares the fresh water pearl earrings with you.If you get a chance pop up by my page, maybe you would like freshwater pearl necklace.

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com