Baju Raya Baby In Da Houseee! | Julia Johari
Booking.com

Baju Raya Baby In Da Houseee!

Wink2! ;) Tenyit mata cikit kt para2 member blogger...
Hehehhe apesal lah mak buyung neh dh buang tabiat ke apa?
Okey, just wanna sharing some good news...
Ramai geng2 blogger julia neh mesti dh dpt agak kan baby ju jantina apa?

Terus terang hokeh!!!
Its a BOY!
Yeahhhh! 
My baby prince to be will be deliver soon...just a few weeks to count day and night.... ;D

My Baby boy name?
InsyaAllah will be name Qaiser Ilman bin Habibullah
Means Raja Berilmu.
Moga anak umi dan walid nih menjadi seorang yang berilmu dan beramal kerana Allah SWT...aminn

Kenapa x rahsiakannya sehingga deliver nanti?
Hurmm takut x dpt online blog until if deliver dan berpantang habis selama 2 bulan...mana tau kan..so better just noted here awal2...

So, tiap2 ari dh panggil Baby Qai...Baby Ilman...Baby Qaiser...aduiii mcm2 panggilan dh menjelma...kekekke sonokkk

Baju Melayu Raya New Born?
Lime Green! yehaaaaa
Lagi sonok bila tengahari semalam kami berdua pi cari baju raya utk si tecik neh kt sebelah booth Semua House KL ;)...here we are! 

Baby Qai 1st Baju Raya Melayu In Da Housee....




Amacam baju adik? OK x auntie and uncle? nanti adik Qai kuar leh adik melaram ngan umi and walid ehehhehe (sah2 mummy xleh mamam lemang and ketupat dh masa tuh kna pantang, nanti adik Qai and walid yang tayang2 kuih raya ye umi...gulp!) 

Ahahhahaa.......
Ehehehe terlebey2 sudahhh...grandma and grandpa baby Qai semalam dtg utk sekejap umah kami, tertengok baju raya bb tergantung ehehhe apa yg grandma dia kata, "Alalallalalla tuann empunya badan belum kuar lagi dh ada baju raya tecik neh, comelllll sgt2 ehehhehe". 
See grandma dia pun happy jek belek2 baju raya cucunya yg ke-8 ;) apa yg ptg baju raya umi dan walid to be dh lama beli sebelum bulan ramdhan menjelma dan berbaloi2 beli awal2 sbb murah lagi...tggu raya jawapan yer xdpt lah harga biasa...mesti harga mahal sikit dari biasa kan...

So lengkap sudah baju raya kami bertiga utk tahun 2012...tema x leh belah...Lime Green gituk! Huh hbs berpinar biji mata org tgk...ehhehee

Dah 35 weeks rupanya mak buyung neh...just left 5 weeks more...itupun kalo dia nak deliver ngam 40 weeks...insyaAllah!

<<<Syukur dengan kesihatan tubuh badan dan akal fikiran yang baik dikurniakan Allah SWT semasa mengandung ke anjung 8 bulan...xlama lagi nak masuk 9 bulan. Moga mummy juju tetap ceria dan kuat dari segi rohani, jasmani dan fizikal utk melayari cebis2 kehidupan sebagai mak buyung...mesti mummy juju windukan pengalaman mengandung nanti....uwaaaa suree mmg seronok jd mak buyung! ehehhe>>>

7 comments:

  1. moga urusan kita dipermudahkan ye juju.alololo tomeynya baju baby.hehehe.hmm juju kat semua house banyak eh baju ngndong? nt nk cr jugak lah =)

    ReplyDelete
  2. tomeinya... kiranya sempat beraya la ngan baby ek/ kita sempat raya haji jer.. lom decide lagi ..sebab baby pun tak tahu gender lagi... semalam pergi klinik..konokn nak scan tgk keadaan dia tapi doctor ckp malam dia taknak scan.,.waaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  3. ohoiiii jue!!!
    untung la bby ilman, dh ada nama dah ada baju raya... ni umi macam aim nak suruh baby kuar sebelum raya je ni...

    ReplyDelete
  4. wahhh lum kuar dah ade baju raya.advance! :)

    ReplyDelete
  5. alololo tomey nyer baju...sedap name..maknenyer pon indah..dekat2 dah name anak saye..qaleef eeman..heheh..

    ReplyDelete
  6. wah beruntung baby Qaiser ni...dlm perut lagi umi & walid dah belikan baju raya! neway..semoga selamat bersalin n beraya ngn orang baru! :-)
    follow u!

    ReplyDelete
  7. alaaa baby boy ke...
    bleh bt kawan jela...ingat nak bt menantu hahahaha
    wah dah ada baju raya..
    abg harriz gakla belom beli baju raya lagi

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com