8 Bulan Sudah! ~__^ | Julia Johari
Booking.com

8 Bulan Sudah! ~__^


Kalau dah 32 minggu tuh maksudnya dah 8 bulan dah kan? kan? kan?
Haaaaaaaa! Tp mulut still kata 7 bulan, kalu kawan2 tanyalah kekekkeke tetiba tgk Baby Calender ye progress tuh dh menunjukkan already dah 
32 weeks ialah
 = 8 bulan.....toink...toink toink...geleng pale jap...
Cpt betul masa berlalu.
Until now rasa badan mcm x pregnant pun ada coz rasa cm biasa jek ehehhe (so PELIK)
Kalo tgk cermin panjang baru perasan diri pregant ahahhahhaha

Weeeeeeeeeeeeeee...tarik nafas dalam2 jap....
So just tinggal 8 minggu je lagi....if baby bg kerjasama pada mummy julia dpt lah latih anak umi neh berpuasa sebulan di bulan Ramadhan xlama lagi...moga2 sgt2 kan....sempat tuh puasa sebulan pastu tggu dua tiga hari baby nak deliver pun x per...janji umi dpt puasa penuh...if not umi redha sbb baby x sabar nak jumpa umi dan walid ehehhehe

Persiapan???
Almost dah 80% siap barang2 baby....
Cuma 20% ialah barang pantang dan breast pump yang xlama lagi kena beli sebelum bulan puasa menjelma....
Baju raya umi dan walid pun dah beli hari Ahad lepas...kekkekke siap express beli tuh sekali ngan family belah julia....settle!
Cuma baju raya baby je x beli lagi sbb dah usya byk tempat masih byk lagi kedai x jual lagi...so x per just baju raya baby je x beli kan...(nak juga dia pakai baju raya nanti kuar dari wad ekekkekeke ;P)

Baru2 neh...walidnya beli stroller, rocker baby dalam keta dan walker....wpun awal lagi nak pakai benda2 neh tp walidnya kata beli time masa murah...nanti dah mahallllllll apa pun x bleh...putih mata lah jawabnya...yey! sokong 100%

So time umi ye pula nak kuarkan bajet beli set pantang dan breast pump jek, so say no to cuti2 malaysia buat masa ini, kena kumpul uit gaji penuh lagi dua bulan je koje kuat utk beli brg tersebut..yg lain walid dah sedia...
THANK YOU WALID! :D

Bilik Baby?
Mesti ramai dok tggu2 kan nak tgk...ok nanti Isnin minggu depan Julia letak photo ye...
Sah langsir dah beli dah siap pasang dh pun...tema tetap sama HIJAUUUUUUUU Muda! 
Eheheh yelah suka warna terang2 sesuai utk anak mata kan nak tgk...barang2 bb pun banyak my mum hadiahkan...turut sama mak mertua sanggup jahit tilam kekabu khas utk cucunya yg ke-8...TQ so much to them...sayang diorg ketat2 muahhh ;*

Kelas Antenatal?
Haaaa...neh nak booking minggu neh, kalu boleh sebelum poser nak join kt Hospital Pusrawi KL...
Yelah ilmu xd kan so mesti kena siapkan diri umi dan walid to be neh dgn ilmu tertentu...
Neh je x wat lagi....huhuhuhu hurry up Julia!!!!! ;P

Test Puasa?
Mmg niat dihati nak sgt test puasa utk si kecil dlm pewot neh...insyaAllah start Isnin depan atau hari Selasa depan Julia nak test puasa sunat bersama2 dgn Baby!
Bila dah masuk 8 bulan neh baru terasa badan kuat nak hadapi puasa..yelah as mother to be kita mesti rasa kesian kan if baby x mkn...itu dan ini kan...tp Doktor kata condition badan u ok sgt nak puasa...nanti masa berbuka kena mkn amaun yg kecil tetapi kerap mkn...masa bersahur pun kena lewatkan waktu sahur baru x terasa sgt lapar...byk minum air, itu plg ptg.
Iklan x berbabyor neh ehehhe ;P
Masa pregnant 7 bulan semasa Holiday di Pulau Pangkor bln Jun yg lepas 
....kalo 8 bulan cm ne gamak yer? 
Cm tuhlah gayonya x berubah pun kekkeke :P

<<<Ok, Just tinggal beberapa hari je lagi kan nak puasa, moga semua para2 ibu to be  dan semua geng blogger akan dipermudahkan niat, fizikal, rohani dan jasmani utk sama2 menunaikan ibadah yg mulia disisi Allah SWT...aminnnn>>>



5 comments:

  1. dear, i rasa EDD kita sama kn. 3rd sept ;)
    mine byk lagi x siap.. tak tahu la nk buat apa. ikut hati smua pun nak.. tpi skrg dh x larat nk bjalan shoping.. so far, siapkn yg basic dlu la..
    doa kn kita sama2 mampu puasa penuh ye..

    ReplyDelete
  2. comels je,rara lg 2 minggu masuk 8 bulan.lg sebulan lebih je nk jumpa baby.hehehe.80% done? ok lah tu,rara ni ntah bape peratus ntah,basuh baju anak pon blum.relax je.adoooiiii.eheh

    ReplyDelete
  3. alahai...seronoknye baca kesah org preggy...=( sob3...

    ReplyDelete
  4. hihi.comel...selamat bpuasa ngn baby yea...gudluck smpena menjelang 8 bln preggy......comel je u ni,siap nk suh bby pakai bju raya ms kuar wad,hihi.tp btul gak,raya ttp raya....

    Take care dear.

    ReplyDelete
  5. A powerful share, I simply given this onto a colleague who was doing just a little analysis on this. And he in reality bought me breakfast as a result of I found something about pearl necklace pendant for him. So let me reword that: Thank you for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading extra on this topic. If doable, as you grow to be expertise, would you thoughts updating your blog with extra particulars? It's extremely helpful for me. Huge thumb up for this blog publish!If you get a chance pop up by my page, maybe you would like shell pearl.You can visit our freshwater pearl to know more.

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com