Meletup Cawan Tea O! | Julia Johari
Booking.com

Meletup Cawan Tea O!

Aduhaiiiiiiiiii....
Pagi neh bersarapan dengan geng2 ofis mcm biasa....
Ambil menu 1 Malaysia:
- Sepiring kecil kuew tiau goreng
-Secawan tea o panas xd gula.

Lepas je bayar kt cafe terus usya tempat duduk...cari port dekat ngan tv.
Sempat lah hirup 3 ke 4 kali Tea O' panas bersama dengan kuewtiau goreng pagi neh...

Tetiba....powwwwwwww! Krek....
Meletup cawan tea o yg ju letak berdekatan dengan meja makan...
Haaaaaaaa...julia tergamam sebentar.........apakahhhhhhhhhh!
Tergamam dan terkejut yelah tetiba baru je lepas hirup tea o tuh terus meletup pow!!!!1 satu cafe boleh dgr....
Masalah yer masa ambil cawan tea o tuh langsung xd sumbing, xd retak, teballll cawan tuh...tp inilah terjadi!
MasyaAllahhhhhhhhh...ju istigfar byk2...

Nasib baik x masuk kaca dalam mata julia dan kawan2 berhampiran dgnnya...mmg betul2 pecah berderai.....harap baby is ok...x terkejut lagi...ntahlah bulan neh byk sgt kes2 terkejut dan diluar kawalan...
Apakah maksudnya ya?
Ju terus panggil catering yg incharges makanan tuh minta bersihkan dan digantikan dengan makanan dan minuman yang lain........ ;(

Tapi dalam hati ju kuat mengatakan ada petanda yang Allah nak bg tahu...rasa x sedap hati mula menyelubungi hatiiiiiiiiiiiii...
x pernah jd insiden mcm neh...

Dah lah today Besday my Hubby!
"Happy Birthday Papa"

Terus call hubby dan semua family supaya jaga diri dan berhati2 setiap masa dan ketika...
takut lah sbb pesan org2 tua2 itu alamat x baik...tp x lah percaya sgt sbb semua itu ada qada dan qadar Allah tentukan..betul tidak?

Dalam jam 11 pagi tadi tgk FB...
Ya Allah, rupa-rupanya abg ipar masuk wad di Hospital Pakar Damansara sbb suspek sakit jantung...tp belum confirm lagi...
Petang neh kena balik awal...byk benda kena buat...nak visit abg ipar di hospital dan meraikan hari jadi untuk suami tersayang........

<<<Doakan untuk Juju sekeluarga happy today.........aminnnnn>>>


7 comments:

  1. kadang2 kita x nk pk yg bukan2 kan,tp dh mmg ada benda nk jd,so kena careful.hope abg ipar julia xde pape.

    ReplyDelete
  2. tol tu kak... benda pecah tu may be kebetulan je kut.... jgn percaya sangt.. seb bek xde sape cederakan.. yg penting akk jaga baby tu elok2 ye :)

    ReplyDelete
  3. mujur serpihan kaca tu x kena ju n kengkawan..syukur alhamdulillah

    ReplyDelete
  4. jgn percaya sgt...mungkin kebetulan....

    cawan murah tuh :)

    semoga selamat semuanya.

    ReplyDelete
  5. tq semuaaa...legaaa dpt visit abg ipar di hospital pakar damansara...condition ok...semalam dpt celebrate besday hubby sonok sgt...tq kawan2 :D

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah....sumenye selamat waktu tu kan kak ju...harap2 kak ju n keluarga semua selamat hendaknya..ameen

    ReplyDelete
  7. Itu semua kebetulan je Ju..

    Akakpun selalu gak merasa macam tu.. Lebih2 lagi bila mak atau adk beradik yg lain berada di atas jalanraya.. Risau sangat..

    Berdoa semoga semuanya selamat dalam lindungan Allah...

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com