Craving Mee Bandung Udang Galah! | Julia Johari
Booking.com

Craving Mee Bandung Udang Galah!


Hello guys and girls! Hollaaa...., Mr.Big Prawn said ehhehehe
Haaaa...tgk Mr. Big Prawn kt ats tuh dok relek2 ja kan ehehhe sat g x taulah sapa lah kena santap dia tggu turn je tuh kehkehkehkeh...:P
Ok, semalam masa duk sibuk2 kemas umah sempat lagi telinga Juju ini dipjgkan ke rancangan Jalan-jalan Cari Makan!...haa segmen yg plg diminati...
Tgk punya tgk Qi pengacara dok makan kt satu kedai diberi nama
'Bisik-Bisik Restoren' terletak di jln zirkon shah alam'

Apa yg menariknya?
Mee Bandung Udang Galoh Muar!...
x caye besar ye udang diorg display mkn tuh x hingat!...tgk lama2 meleleh aiq liuq...tgk ngan hubby berdua je...walhal pepagi dh bfast tuh kenyang lagi ....tp penangan iklan mmg kuat kuasanya...
So, kali ini hubby lak craving siap ajak lepas solat zohor ondaway terus ke shah alam....hahahha dlm hati terdetik sapa yg dok mengidam neh?
Ahhh x kesah lah janji ada org nak belanja mamam itu bisa diatur ehehhehe.. :P
Siap roger adik ipar sekali ngan anak2 ye join g shah alam serbu itu punya kedai...

So, tepat jam 2 tghari terus start ejin kete ke destinasi shah alam seksyen 7...
Kalau anda penah g UITM shah alam senang je nk cari kedai Bisik-Bisik neh...saat anda berada di UITM shah alam terus je akan jumpa shell di sebelah kiri...terus lagi akn nmpk simpang ke keri naik bukit ada tulis signboad jln zirkon seksyen 7...sebelah jln tuh leh perasan cwgn unisel kt sebelahnya...ok, kedai tuh terletak di ats bukit...kena tawaf separuh baru jumpa kedai tuh duk plg ats bukit sebaris ngan kedai2 lain.

Ok, sejurus smpi ke kt kedai tuh...jeng jeng jeng!
Whuaaaaaaaa...ramai ye manusiaaaaa...lautan manusia smpi kedai tuh tenggelam dik kerana iklan JJCM tuh le...kan dah ckp...mmg kuasa iklan mengatasi segalanya...ehhehe
Tunggu dlm 5 min je ada dua org makcik neh beredar dkt je ngan kami..apa lagi set lah tmpt...ehehhe ingat nak beredar dh tp kuasa tuhan tahu hubby mengidam dpt gak rezeki ahahhahahahhaha (ketawa jahat)

Part tang order? Wokeh...kena tahan sabor sikit ye..yelah lautan manusia dtg x putus2...ada yg tapau ada yg dari td duduk kt meja pun x dpt makanan yg diorder...so turn kami lepas order kena tggu kurang2 dekat 40 min lah...ehehhe dlm hati ermmmmmm paham2 jelah lah kan kalao x sedap faham2 jelah kan ada yg x dtg dah...

Tapi kan...tapi kan....apa yg tapi?
Kekekke....lepas dtg je menu ats meja...mak aiiiiiii besaq ye udang galoh neh...mana dia pancing....hubby order site biasa...org yg dibelanjakan tuh pulak order special...apa lagi...
Rsa punya rasa....WAUUUUUUUUUU!...muka atak senyum ^----------------------^ manyak senyum pjg ooooo...ahahhaha
Yelah Sodapppp lah geng!...hubby pun puji...adik ipar pun puji sedap berbaloilah tggu lama...ahahhaha...

Jom tgk!

Mee Bandung Udang Galoh Muar (Saya punya) 
Neh harge RM14 bla-bla ...besaq kan...ada telur mata separuh masak, sayur2 yer penambah rasa dan rasa kuah mee bandung yg amatlah lazat........yummy!


Mee Bandung Muar (Hubby Punya, ada nama gak neh tp lupa dh)
Kalau yg biasa pun rasa dh sodap...yg luar biasa mcm juju amik lagi terangkat...
Ada harge menu Mee Bandung lain yg lagi up spesial harge dlm lebih kurang RM24 gitulah kao x silap tgk menu semalam...wallaaaaaaaaa...puas hati...

Wokeh, bila citer bab mkn neh smpi esok pun x hbs2...so geng2 With Julia apa lagi...kalo d masa pi lah Shah Alam tuh dokat ja...lepak ngan family ramai2 pekena Mee Bandung Udang Galoh....pasti tersenyum perut balik umah nanti....

<<<Hati manyak happy mamam sodap2 ngan hubby tercinta....next mamam nanti akan ke udara lain rancangan...stay tune beb!>>>


9 comments:

  1. perghh.... memang terbaik la udang galah tu.. tapi nk kupas kulit die confirm leceh.. hahaha

    ReplyDelete
  2. Taufiq>
    ehehhe mmg terbaikkk wok...kekkekek
    so nak hasil yer kenalah kopek kulitnya pelan2...janji sodap hasilnya...cubalah ajak member serbu...pasti best! murah pun murah beb :)

    ReplyDelete
  3. Lepas makan udang galah tu, konpem baby tidur lena.. Lepas ni entah apa la yang baby tu mintak ehh... hehe..

    ReplyDelete
  4. cik azz>
    ehehhee akak neh mmg tau2 je kan baby konpem tido lena pas hbs mkn udang galoh tuh kak...its true...lena sungguhhh la pa nak di kato! ahahahha nsb baek jauh kalu dekat mahu x yer repeat byk kali ehehheheh :P

    ReplyDelete
  5. sedapnya ju..insyaallah na gak try bila2 ke shah alam nanti... beso beno udang galah ju tu...

    ReplyDelete
  6. along>
    Puan ros, bawak lah anak2 ngan husband puan g mamam sana...pasti best sbb dh mmg totally sodap tau puan...a'ah besar lagi pun ada puan...ehehehhe

    ReplyDelete
  7. Insya-Allah na gak la try pegi kedai yg ju suggest ni.. so far sy sllu mkn mee bandung muo ble blk uma mak.. sedapnya...

    ReplyDelete
  8. along>
    puan...mee bandung muar mmg terbaik...utg lah puan asal sana...blik kg je leh mkn original made :D ehehhe2...nanti puan dh g wt lah entry nk tgk ehehhe...

    ReplyDelete
  9. Jemputlah cuba mee bandung kuah kacang 'odeon' batu pahat :)

    Rakan niaga kami di Shah Alam

    Teh Laris Kafe 21 Jalan Snuker 13/28, Seksyen 13, Tadisma Business park . Setiap hari kecuali Ahad. 8am to 7pm

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com