Weird Habits. | Julia Johari
Booking.com

Weird Habits.

Ermmmmm....sesi mengomel?
Tabiat pelik nih With Julia dapat dan x dpt dihindari apabila nak mencecah minggu ke 7 pregannt...
Mcm mana ek tetiba muncul perangai dan tabiat baru nih ekkk...[pelik] sambil mata melihat diatas tgn di pinggang ehehhehe

Seriusly nih lah tabiat baru With Julia...


Bencikan pasar malam.
Jangan marah ye penjual2 pasar malam semua...bukan x suka kt anda tp x boleh lihat or tgk makanan2 di pasar malam...terus rasa nak mual dan pening2...oh! tidak! dulu pantang nampak pasar malam mesti balon habis2san beli memacam...sekarang bila dh pregnant perangai baru x suka pasar malam lak dpt...aduyaiiii...pelik2...harap ia tabiat sementara...

Tidak suka keluar jalan-jalan.
Haaa...siapa x kenal With Julia nih yg kaki jalan2 dan shoping sakan???
Kali nih x suka lak jalan2 lah pulak...hubby paksa beribu kali pun degil xmo keluar...cian hubby kena keluar sorang2 wpun nak beli brg kedai...ntahlah dh penat puas paksa diri sendiri x menjadi gak...kaki nak gak melekat kt umah lagi heaven rasa dari mendedahkan diri kt luar...hahahhahahha ayat baru tuh baru dpt...ada gak ek orang suka lepak je kt umah, sapa lagi tabiat pelik with julia sedang bermaharajalela nih...ahahhaha

Tidak suka makan waktu malam.
Tabiat nih bgus kan...tp bgus ke utk org yg baru je pregnant mcm With Julia...
Dulu mana penah tggl mkn mlm2 nih paling tidak pun makan buah ke kacang ke kan...tp since pregnant semuaaaaaaaa ye x nakkkk! Kasilah apa pun mesti ditolak ke tepi...kfc ke mcd ke apa2 lah yg diumpan oleh hubby utk mkn malam semua di tolak dgn cara baik...
Sedihhhhhhh...sedihhhhh....kecian my hubby. Selalu teman dia mamam sorang2. Kalau nak malan pun pagi hingga ke petang je...mlm dh tutup kedai pewot x mau.
Napa jd cm nih...dulu masa anak dara x nak lak jd cm nih...kalau x lama dh kurus....ehehhe ;P

P.E.N.A.T setiap waktu malam menjelma.
Macam cinderella kan...setiap malam je penat bagai nak rak mcm wat keje buruh paksa tau x rasa yer...apa pun x boleh!...yelah nak wat apa pun rasa penat yg amat...masyaAllah...hari2 istigfar moga dijauhkan dari semua dugaan yg mencabar ini.
Itulah, berkat doa hubby gak penyejuk ati tiap2 arilah dok urut badan supaya angin badan cepat kuar...kalau x mmg confirm xleh lelap sampai ke pagi...serius! Susah betul nak kawal emosi bila kene diri sendiri...huh!

Mual yang mengada2.
Ramai kawan2 ju tanya soalan nih 'Juju, you x d ke muntah ke, mual ke, pening ke? Apa2 ke?' hahahha jawapan With Julia 'Cuma ada mual cikit2, ngada2 gitu, yg serius2 belum muncul lagi...tp x mo pk...kalu pk kang dtg x leh kawal kang susah'
Huh! Myb awal sgtkan...so harap2 penyakit2 alahan yg berat2 tuh xd...harap sgt supaya dpt bekerja dgn baik di pejabat dan di rumah...
Ya Allah, tlg ye hamba mu ini...

Suka makan char kuew tiau.
Hehehehheh, inilah kesukaan makanan ju buat masa ini...
Suka mamam char kuew tiaw, kalau dpt mamam setiap ari lagi bgus....pelik kan..
Kalau org biasa mkn sekali dh pasti xnak repeat byk kali kan, yelah jemukan.
Tp With Julia say yes! ehehhe boleh dikira seminggu mesti ada je menu nih...kalo x mkn terliur je mulut...ahahhaha...lawak2...

<<<Nih lah tabiat baru With Julia yang dahulunya xd, sekarang sudah ada. Apa2 pun Julia doa setiap ari agar setiap ari dilalui dgn gembira dan dengan redhaNya...aminnnn>>>


5 comments:

  1. moon xde lak tanda2 macam ni kecuali tang penat tu... makan still macam dolu2... sebab tu berat susah nak naik kut.. huhuhu..

    ReplyDelete
  2. iutlah moon...pelik kan..lain org lain alahannya...tp yg plg serius org tua2 kata kalu x boleh makan malam tuh nama yer alahan...yelah sebelum nih julia ok je mamam apa pun...huhuhu moon kecik sbb tuh susah nak naik berat...untung :)

    ReplyDelete
  3. Elok gak tak suka pegi pasar malam dgn keluar jalan2 tu.. Boleh save bajet utk baby.. hehehe..

    Kan ada hikmah di sebalik semua tu..

    Moga Julia dgn baby semakin sihat..

    ReplyDelete
  4. Kak Azz: Itulah sis azz...jimat sgt2...xsangka bb ju ajak berjimat rupa yer....kekkee yup nanti nak plan simpan uit tiap2 bulan nak beli2 brg2 bb awal2...tq kak azz.

    ReplyDelete
  5. salam hangat jue....wah..yahniah yea walaupun lambat bagi ucapan... x da masa nak update blog lately nie....huhuuuh//....tp ayat yg last skali fandy suka.... mai la pnang klu nk mkan char kuew tiau sdap...hehehehe...tahniah skali lagi taw dari fandy...amin...

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com