Risau... | Julia Johari
Booking.com

Risau...

Kenapa eh With Julia risau???
Risau emosi yg menjadi2 sekarang...
Mmg kena selalu happy dan berjaga2...tp wujud rasa di hati R.I.S.A.U.....
Uwaaaaa nak menangis pun ada, ada kala nak happy je, ada kala penat dtg bkn dipinta...
Adakah New Mum To Be mmg mcm nih atau ju yg rasa sorang mcm nih?
Ya Allah, adakah ini perubahan hormon ku atau ia permainan syaitan?
Byk kali daku beristigfar dan berzikir agar diberi kekuatan rohani, jasmani dan fizikal supaya dpt melalui setiap fasa kehamilan dgn baik dan diredhainya...

Tapi....perasaan risau ttp bermaharajalela....
Ya Allah, jauh dilubuk hati ku hanya pada mu lebih mengetahui....
Lemah rasa jiwa raga tp daku ttp gagahi wpun daku tahu daku cuma hamba yg jahil...
Air mata ttp jatuh kerana pemberian mu ini besar tggjawabnya dan insyaAllah, daku cuba sedaya upaya untuk memberikan didikan dan sahabat yg terbaik utknya...

Sekarang keadaan julia baik, cuma adakalanya berasa sikit sakit di ari-ari disebelah waktu pagi sahaja. Kenapa ya? Batuk masih ada lagi, belum sihat sempurna...
Harap ia xd apa2 yg berlaku...mungkin itu mainan perasaan sahaja....

Ya Allah, jauhkanlah daku dari godaan syaitan, daku tahu semakin kuat ia menggoda ku utk merasa risau, kuatkanlah daku dgn selalu menyebut kalimah Allahu Akbar setiap kali daku dapat melihat isi alam setiap hari...

Engkau maha berkuasa dan lagi maha menyayangi,
Jika Allah beri dugaan kepada ku sebelum waktunya, daku redha dan tawakal kepada mu ya Allah....

<<<Julia, Please be H.A.P.P.Y>>>


3 comments:

  1. Julia pregnant ehh...?

    Alhamdulillah..

    Akak tak tau simptom2 pasal preggy ni sbb takde pengalaman.. Tp dr apa yg akak pnh baca, mmg akan ada perubahan dari segi hormon dan sebagainya..

    Dia punya perasaan tu mcm kita mula2 nak datang bulan masa kali pertama dulu.. Dan mungkin akan lebih teruk jika kita tak pandai nak kawal emosi.. Itu yg akak baca la..

    Harap2 Julia sabar.. Jangan fikir yang bukan2.. Banyakkan istighfar untuk kebaikan baby, Julia, suami dan semua di sekeliling Julia..

    Moga cepat sembuh.. Take care.. :-)

    ReplyDelete
  2. salam Ju...

    perubahan emosi memang ketara sekali terutama bila mula2 peknen ni... moon pun macam tu dulu... asik nak nanges jep but kena kuatkan semangat coz takmo baby lak terjejas...

    sakit kat ari-ari tu sebab rahim nak membesar... memang akan ada rasa tegang sometimes... :)

    Jangan buat keje berat tau awal2 peknen ni... sebab baby kecik sangat lagi... 1st trimester ni memang kena jaga2 sikit...

    jangan risau2 tau... happy2 selalu...

    ReplyDelete
  3. kak azz: Tq so much akak..julia cuba sebaik mungkin utk kawal emosi...pelik tp cuba sedaya upaya utk elak fikiran yg bukan2..masyaAllah betapa agungnya di kurniakan sahabat2 mcm akak azz...hanya Allah dpt membalas jasa kak azz pada julia aminnn

    Moon: ye ke moon? itulah masa belum postive biasa je xd apa2 pun...tp lepas positif dlm 2 minggu sejak kebelakangan nih emosi x menentu...sikit2 menangis x tentu pasal walhal benda kecik je...ooo sakit kdg2 kt ari2 tuh biasa eh? itulah sometimes rasa mcm pain period je itu risau jek...takut lak memula...tp dgr penjelasan moon lega sikit...tq dear...byk ju belajar. Try to happy ptg nih ;D

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com