Penang Moon! 23-26 Dis 2011 | Julia Johari
Booking.com

Penang Moon! 23-26 Dis 2011

Weeeee....Penang Moon!
Sepatutnya bulan disember 2011 diceriterakan...tp sebab wat2 bz dan ada hal2 yg perlu didahulukan maka baru sekarang lah ada masa nak berblogging....
Selama 4 hari 3 malam holiday berdua disana...terasa betul2 "dunia ini ana yg punya" ahahahha (ketawa ngada2)

Yalah kan selalu kalau g mana2 pun mesti nak family temankanlah, nak anak2 saudara nak ikutlah, adik2 nak sibuk2lah,...but this dating...say no! (terpengaruh dgn citer bini-bini ku gangsterlah nih ahahhaha)

Kekadang kita kena gak ada masa berdua2 kan dgn suami tersayang...yelah asyik tumpu kerja je so today tumpu pada org tersayang...mmg heaven sgt wpun cuti 4 ari terasa dah macam setahun pun holiday....x percaya ek?

Meh Sini nak citer kalo x percaya...haaa
Kahwin cepat2 baru taw...ehehhe yang dah kahwin pun plan2lah ye pergi holiday berdua kalau dh ada anak...yelah utk kembalikan sweet2 moon anda tuh....ehehhehe
Dah2 lebih lak kaunseling, kihkihkih...apa yg penting enjoyyyyyyy dgn husband dis 2011 is the best medicine to get happiness!!!!!

Jom Scroll ke bawah!!!! Layan...

 Mmg habit suka amik pic2 kt highway...ahahha terlebih teruja lak...well sapa kenal julia tahu cm ner ok...

 Penang Brigde....msh tersergam cantik seperti dulu....

 Cantik kan pulau-pulau sekitar Penang?

 Duk pusing2 dulu sebelum check in hotel jam 2 pm...dok round2 tuh dok tgh2...nak ke mana dulu ye ehehhehe semua best2...kena plan bguih2 nih utk 4 ari...yehuuu

 Sampai je mmg lama dh hajat nak pi Queensbay Mall....best yer byk baju2 cantik2 utk ladies kt sana...tourist ramai x yah ckp lah kan...kami pun tourist apa...ekkekekek...sonok!

 Tgk muka kt ats tuh...perghhh lencun lak...terus g check in Hotel Grand Continental...besttt2...mlm nanti baru kuar...jln2 area komtar...padang kota...ermmm :)

 Terliur x? apa lagi kalau bukan char kuwt tiaw...marvelos kt padang kota lama...mmg best...mesti org ingat kami nih pakwe makwe yelah mkn berdua jek...cincin pun x pakai...ahahhahahah ada aku kesah?
x percaya tanya mak i....ekekkekee... : P

 My Baba amam mee udang.....dap dap dap...rugi x order cm baba punyer...tp mama gak hbskn utk baba...jgn nanges tau...nanti mama belanja kangkung sotong ngan kerang bakar ye ehehhehe
(pujuk suami perlu, baru romantis sentiasa kakkakakaka)

 See, sapa juara mkn terbanyak? sapa lagi...kekkekeke syhhhhhhh
Kangkung Sotong bakar + Kerang bakar terbaikkkkkkk

 Kenyang suka hati ehehhe muka pun dh mcm moon mulat jek...tgk ada cruise malam nih kt padang kota....cantik banget...tetiba tingat citer Titanic...ahhahahhaa
Baba kata mama terlebih jiwang marat...ahahhaha tergolek jap baba oiii yelah baba kan jenis sempoi...apa2 je lah ye baba...

 Cantiklah bangunan bersejarah depan dgn Padang Kota Penang...baru perasan yg kami nih jenis pantang nampak lampu byk2...mesti serbu punya...dah sebijik mcm kanak2 ribena...tp sonok apa kan...sekali sekala jd cm budak2..tp jgn lebey2 kan org kata kita x warasssss ekkeke :P

 Beca penang siap ada lagu lagik..ehehhehe

 Penang Square...besarrrrrrrrrrrrr...x larat jln taw...
So layan je pic2 kt bawah yek...



 Nyorok! cantik lah hadiah nih...nak bawak balik buleh?


Posing gan keta baba naza citra tersayang membelakangi komtar....cantiklah dimalam hari...ehehhe

 Ok, nih ari ketiga...pepagi lagi kami dah berbaris kt tingkat 23 Hotel nih sbb nak mandi manda...best tgk kolam xdak orang pun...kami je baris pun ahahahah...lawak2...

 Muka tanpa secalit makeup...terasa diri original lady...yelah bila makeup je rasa nampak tua lak...ermmm bila nak wat perubahan less makeup...ehehheheh jap2 pk jap...

 Ok, nih pic dlm bilik hotel...best gak murah je semalaman baru RM180, siap less lagi sbb my bro ada insentif...adalah mana leh bagi tau...sebab tuh leh duk 3 hari...weeeeeeeee :)

 Bersiap sedia nak check out...nak outing tmpt lain lak...
Jom!

 Here we are...
Miami Feringgi!
Mcm kt miami florida jek...ahahhahha (muntah cepat)


 Pekena air kelapa muda dgn laksa penang...syok hbs....

Sonok baba dapat mamam...kali nih mamam puas2 ye...pastu nak balik kl dah...

<<<Bye2 Penang! See you next time ya....daaaaaaaa>>>


2 comments:

  1. wahhhh... bestnya.. moon tak berpeluang nak honeymoon lagi... hubby kata tunggu baby dah lahir nanti,, kuat sikit baru bleh honeymoon...

    nampaknya kena honeymoon bertiga la nanti... hehehe...

    ReplyDelete
  2. bgus lah moon ehhehe...moon dh berapa bulan? jaga baby elok2 tau...nanti lg best honeymoon bertiga2...take care ye dear :)

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com