Julia Johari: September 2011
Booking.com

RM vs Emas







RM10 ribu = 100gram

selepas 2 tahun enam bulan

RM16 ribu = 100gram

harga emas maintain naik!!!

 
 Ermm alkisah diambil dari nasihat my dad & my mum...ubah nilai RM kepada Emas....weeeeeee baru tau moral of value diorg cerita...mmg x lama lagi nak melabur dalam nih lah..senyap2 dah 5 thn leh beli emas lagi byk2 wat investment cara selamat...nak simpan utk jangka panjang ternak byk2...so nih bukan skim cepat kaya ke apa ye...yg ptg ia diiktiraf oleh Dato Salleh Majid Penasihat korporat Serambi Emas (bekas Presiden Bursa Saham Kuala Lumpur)

Terbaikkkkkkkkkkk!!!

<<< X sabar nak melabur RM tukar kepada emas....superb>>>


Women VS Man...


 

 






Ehehhe kelakar kan?
Biasalah wanita yg dah kahwin mesti nak cantik2 untuk suami kan...& yg bukan kahwin lagi pun mesti nak melawa2 kan, tipulah kalo xd niat tuh...ehehhe itulah lumrah WANITA!....suka kan benda yg cantik2... ;)
Well mmg x dinafikan Kaum LELAKI cepat dalam segala hal...contoh yer mcm nak mandi...x sampai 5 min dan siap mandi n pakai baju...seeeeeeee!
Kalo pompuan xd makna yer lah ehehhehe....
Itulah keistimewaan GENDER!
<<<Hargai sgt2 jd WANITA coz best leh pakai cantik2 utk di mata suami, wink3x ehehe>>>

Peminat Tarian Tradisional No 1 di Malaysia...


Tarian Dia Datang...

Tarian pertama yang dipersembahkan kepada kami semasa majlis persandingan yang telah berlangsung sebulan lebih yg lepas...video diatas adalah contoh tarian sahaja. Tujuan untuk mengimbau kenangan yg baru dilalui semasa majlis yg cukup dirasai kegembiraannya sehingga kini...

Pembuka tirai lagu ini semasa menjemput kami di pintu utama dewan amat2 kami terharu....
Sukaaaaaaaa!!!!!!!!...

Zapin Bahari...
Tarian kedua yang dipersembahkan semasa acara wedding kami by penari2 cilik yang diundang khas ke majlis perkahwinan kami, terasa bangga kerana dapat melihatnya dgn mata kami sendiri semasa di hari yg bersejarah, xkan With Julia lupakan hingga ke akhir hayat...mmg lagu Zapin Bahari ternyata tiada tandingannya...

Sememangnya With Julia mmg peminat no 1 kalau bab tarian zapin...menari x tahu, tapi suka menghayati keunikan tarian zapin itu sendiri...

Cukup dapat digambarkan satu kecantikkan dan ketulenan keseniaan tarian kemelayuan itu sendiri yang digarap dalam tarian zapin...cetusan rasa yg ikhlas daripada With Julia mmg amat2 lah berbangga kerana dilahirkan dalam keluarga Melayu Islam yang cukup menggemari seni kemelayuan tarian tradisional.... ;)

Tarian Tualang Tiga...

Merupakan tarian ketiga yang terakhir dipersembahkan dalam majlis persandingan kami....
Bukan Siti Nurhaliza ye...jgn salah faham...ia adalah penari2 cilik yg diimport khas dari
ISDA creative!

Lagu tarian tari tualang tiga mmg lagu yg cukup sinonim dgn budaya keseniaan kemelayuan itu sendiri...
Syukur tarian tersebut mmg amat2 meruntun jiwa kami berdua semasa mendengar dan melihat tarian daripada mereka semasa di meja makan beradab pengantin...
Kami rasa nak bersanding lagi sekali boleh tidak???? (buang tabiat ke With Julia) kekkeke


Persembahan Silat Majlis Perkahwinan Julia & Habibullah
- Dewan Wisma Sejarah.wmv


Semua video diatas adalah cuma sebagai contoh sahaja....tiada maksud utk mempromosi mana-mana pihak...hanya sekadar hiburan dan tontonan semata2.

Kenangan Terindah...
Tidak bisa ku lupakan....

<<<Layankan Ajer, Peaceeeeeee>>>

Riang Raya Bersama Insan Tercinta.

Pagi raya pertama...
Salam mohon maaf zahir dan batin utk papa tercinta~
''Nak Uit raya Papa" ahahhaa itulah ayat yg terkeluar lepas mohon ampun dan maaf...ahahhha
Mmg With Julia nih kalo x kecoh satu hari bukan nama With Julia...terasa nak kembali zaman budak2 dedulu...
Sonok dlm poket penuh je uit raya...last2 dpt gak uit raya dari my husband...
1st beraya sebagai wife utk encik abbie adalah segalanya2....
Seronok!!!!!!!!!!

Tema raya pertama adalah Royal Blue...suka dgn warna nie...seakan2 terang dan x terlalu dull...xpernah pakai baju biru semua....so mmg terasa kami berdua nih jadi BLUE Berry RAYA lak ahahhaha
Layankan Ajerrrrrrr....:))
 Pic nih di ambil di Kuantan, umah saudara en. abbie...

Betul2kan butang baju melayu sebelum amik pic seterusnya....alallallallalalla ngada2 lak tgk! kihkihkih

With mak dik sekeluarga & cousin abbie...(mak saudara abbie yg plg rapat ngan en abbie) dari kecik2 dah jaga en abbie nih kalah dari ibu abbie sendiri...ju dapat rasa masa time sbelum nikah mak dik lah menangis dulu sebelum ibu abbie menangis lak...lihat! Begitu murni hati seorang yg telah bergelar ibu wpun bukan anak sendiri tp di tatang bagai anak sendiri dari kecil lagi...
Terima Kasih Makdik!!!!!!!!!!! Love u always like our mother.

Pic nih hari raya ketiga dekat umah Pak teh & Makteh dekat Tropicana, Bandar Damansara KL..
So, mmg balik kl awal nak elakkan jem...
Dptlah beraya ngan cousin2 n akak angkat sekali...
Meriahhhhhhhhhh :)

Oppps! Nih adik2 With Julia punya koje...kitorang nih tgh dating maut dkt luar umah pakteh...ahahhaha dok citer2 leh lak diorg nih wat aksi WAKENABEB RAYA!
Ahahhaha moment yg mmg x leh lupa....wpun terkojut tp happy sbb en abbie pun senyum jek...susah nak tgk dia senyum tau...

^_________^

<<<Mood Raya 2011 kan sebulan...so jom beraya lagi ehhehe>>>


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com