Julia Johari: August 2011
Booking.com

Hadiah Hari Raya: Our Video MTV Wedding ;)


Hadiah Paling Bermakna...
10 buah DVD Video Wedding telah siap dan telah diterima oleh kami pada 24 Ogos 2011, jam 9.30 malam.
Terima kasih N2N Studio kerana banyak memberi komitmen sepanjang 2 hari majlis perkahwinan kami...

Sebanyak 11 episod yang dimuatkan dlm video perkahwinan kami...so With Julia telah pilih MTV ini sebagai satu rumusan video perkahwinan sepanjang persiapan dan akhir majlis tersebut...

Terima kasih tidak terhingga juga kepada ISDA Creative Consulting yang banyak mengkoordinasi majlis perkahwinan kami di Dewan Wisma Sejarah...cukup gilang gemilang.

Persembahan yang cukup mantap dari penari2 cilik ISDA Creative, ahli2 silat yg cukup lincah, ahli2 kompang yg cukup bertenaga hadir utk memeriahkan majlis dan juruacara majlis yg betul2 komitmen serta penyanyi yg cukup merdu...
Terima kasih ISDA!

Tidak di lupakan kepada Team2 RS Butik, Ilham Kayaman Photografer, Puteri Bongsu Catering yg banyak memberi tumpuan penuh sepanjang majlis tersebut berlangsung...
Kalian adalah TERBAIK!!!!!!!!!!

Ini adalah hadiah paling bermakna dalam sejarah With Julia setelah 5 thn menyemai persahabatan dan akhirnya ke gerbang perkahwinan ;)

Moga lebaran aidilfitri 2011 ini menjadi satu titik permulaan hidup yg bahagia sehingga ke akhir hayat, insyaAllah...

"Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu"

<<< Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin kepada semua para blogger seluruh Malaysia, With Julia kali nie beraya di kampung atok suami di Dungun, Terengganu dan kemudian ke Kuantan utk mengunjungi sanak saudara dan taulan, With Julia doakan anda semua selamat pergi dan selamat kembali, Tata! Assalamualaikum Wbt>>>

Video Trailer Wedding Julia & Abie


:: DVD Video Wedding Cover ::

Syukur Alhamdulilah.....^___________^V
Cenyum becar nmpak with julia kali ini....napa erk???
Sebab x lama lagi With Julia akan terima 'Hadiah Hari Raya Video Wedding DVD' dalam minggu ini sebelum hari raya dari our Videografer...

Suka1000x kih2 sapa x suka kan sbb memori perkahwinan boleh diabadikan dalam bentuk video...
So, With Julia nak berkongsi dengan para blogger semua sebuah
Trailer kami selama 2 min 10 sec...
Pasti u all menangis diakhir trailer tersebut....

Hayatilahhh dgn penuh perasaan kerana ada mesej berguna untuk kalian semua jua...

Saksikan..... ;)

Just Click! 
Selamat Terhibur.......
<<<Full video masih di nanti2 oleh With Julia...so jom tunggu sama-sama..yehaaaaaaaa!!!!!!!!>>>

Happy One Month Anniversary!


You mean so much to me and I hope you never forget that.
You are an amazing person!
Thank you for everything you have done for me and
for all the times you have spent with me.
I cherish every one of them.
Thank you for all the good times that I will never forget.
You have helped me in so many ways and I am extremely thankful for that.

I really hope you enjoy this website because I made it just for you to let you know that you mean everything to me because, well, you ARE my everything.
Love You Papa
~♥♥~

Sah!

SAH????
Apa yang benda yang sah nih With Julia???
Huh!
v
v
v
v
v
v

Alhamdulilahhhhhhhhhhh!
Syukur Pada Mu Ya Allah....
Sijil Nikah Kami sudah siap....tadi singah kt Pejabat Agama Islam Daerah Gombak lepas Jumaat tadi with my hubby....
Minggu depan nak proceed MyKad Nikah lak kt Shah Alam....
Weeeee... :))
<<<Tetiba nak nyanyi lagu tiga kupang lak kikikiki, layankan ajerrrrrrrrr>>>

Ceritera Lucu Pernikahan Kami ~ ;)

Pastinya semua pasangan yang bergelar suami isteri ada moment terindah dan lucu utk di ingati sampai bila-bila, betul kan? ehehhe ;P.
Begitu juga dgn With Julia...alkisahnya mmg lucu sampai sekarang masih tergiang-giang di telinga dan riak wajah masing-masing semasa majlis pernikahan yg telah berlangsung pada 23 Julai 2011 yang lepas...dan tidak ku sangka jawapan spontan yg dilontarkan sungguh mengujakan para hadiran yg hadir ahahhaha~ nak tahu cm ner ceriteranya?
Jom kita scroll lagi pic dibawah....layannnnnnnnn! ;o


Jeng...jeng...jeng!
Tok kadi pun dah mai ngan saksi tepat jam 10.00 pagi (puntual beb) naik berpeluh taw den!...Begitu juga dgn Encik Abbie bersemangat waja tuh...ahahha yg kelakarnya masa majlis nih tok kadi tanya pada sang lelaki....
Tok Kadi: Habibullah Bin Radzali...
Abbie: Ya, saya...
Tok Kadi: Sebelum kita memulakan akad nikah, saya bagi kelonggaran.
Hendak test akad nikah dulu x Habibullah Radzali?
Abbie: Apa! Test??? xperlu tok...terus je akad tok.
Tok Kadi: Betul nih? xnak try dulu ke?
Abbie: Xyah try2 lah tok.....akad je terussss...di tanggung beressss sekali jek akad.
Beberapa hadirin: [Ketawa memecah hening yg sunyi menjadi begitu meriah sekali]
Julia: [Dalam hatiku berkata2...semangat sungguh bakal husband aku nih, x sabor2x....ahhahha nak ketawa sgt2 tp tahan kan jekkkkk(merah padam muka, maluu)] ;P

Akhirnya, dgn sekali lafaz akad nikah...kami di satukan menjadi suami isteri...
Kesimpulannya...daku xkan melupakan saat2 lucu majlis upacara nikah tersebut....nak tergolek dah dari mini pelamin tuh ketawa bila teringat kembali moment tuh, tp coverrr jerkk ahahaha...ehehhe :))
Abg...oh Abg! ehehhe

 Terpatri sudah dgn ikatan ijab dan kabul... ;)

 Tu diaaaaaaa ! Cek dah habaq awai2 senyum jgn x senyum! (ahahha tu nasihat dari saudara2 belah utara) penat wehhh nak cenyummm ^_________^ kikikiki

Encik Abbie nih pada awalnya malu2 nak cium kt dahi lepas sarung cincin ahahha kelakar lah en abbie nih...leh lak dia kata kt mr photografer yg dia x tau nak cium cm ner ahahhahaha (ke maluuuuuuu en abbie nih nak cium dahi ramai org, x sangka pemalu gak org yer kikikiki) :P kelakar weiiiiiiiiii

 Cium tg suami! Huh syahduu...syok sendiri jek With Julia nih kuang3x...


 Abah & mama julia (baju biru & merah), En Abbie & Julia, Ayah & Ma (baju hijau & Putih oren) mertua ku...
Cerita bab mertua nih, dah lama dah kenal diorg since 4 years yg lepas...so mmg sporting diorg nih...kawtim satu geng pi shopingggg sonokkkkk!

Apa yg ptg Mertuaku besttttttt! Terbaikkk. Syukur. :)

<<<Nanti With Julia uploadkan pic honeymoon ye...tetiba nak wat entry khas nih kikiki..stay tune beb!>>>

Chapter 2 : Solemnization of Julia & Habibullah 24 July 2011

Bingkisan Gambar Persandingan Julia & Habibullah di Dewan Tun Hamdan Sheikh Tahir, Wisma Sejarah Kuala Lumpur ♥♥~

Time: 8.00 pm - 11.00pm (night wedding)
Picture taken by adik-adik julia....picture profesional belum dpt lagi so tgk je dulu apa yg ada...ehhehe. Alhamdulillah, majlis berjalan dgn lancar sekali... harap semua tetamu gembira dgn majlis perkahwinan kami.

Jom layan pic2 kami ehhee :)

 My New Shoes...Andam from RS Butik...Tq all...u all da best team ever!
Tema Night Wedding: Silver, Black & Red!

 ::Perarakan masuk ke Dewan Wisma Sejarah::
Berdebar sgt2...ramai dh tetamu dtg...rasa mcm xnmpak je jln nak ke singgah sana tuh..
Alahaiiiiiiiii....ehehhe

Our Pelamin n cakes.
 I likeeeeeeee.... :)

 Teman rapat ex-UUM...kehadiran anda semua amat2 kami hargai...
sayang korang!

 Penari-penari dari Team Isda Creative
Tarian Dia Datang, Tarian Zapin & Tarian Tari Tualang Tiga.
Suka bangat korang memeriahkan majlis with Julia n abbie

 Gambar family sebelah rombongan pihak pengantin lelaki..
Yg pakai baju putih kiri kanan kami tuh lah ibu bapa en abbie...mertuaku :)

 Sanding time...bila flash back pic nih rasa mcm nak sanding lak semula...ahhaha gatai yerr

 Tq Dato' Tan Sri Yusoff Nor dan isteri pun turut hadir utk merenjis di hari bersejarah kami....amat2 dihargai... (saudara terdekat abbie juga tau :)

 My best friends ex-school SMKGS...love both so much...

 Saudara mara sebelah pengantin lelaki.

 Mak Dik (ibu saudara abbie) tq so much mak dik...

Nie sebenarnya banner digantung masa majlis pernikahan di rumah....ehehe :)

Lastly our pic outdoor time...
Suka picture nih nmpk klasik youuuuuuu! ehehhe

Ermm byk pic lagi. By da way ini sahaja pic yg terbaik utk dimasukkan dlm blog...moga perkahwinan ini kekal hingga ke syurga Allah SWT...aminnnn

<<< Wait for Chapter 3: Four Destination Honeymoon of the year 2011. Suka bangat sehhhh! Tungggguuuuuuuu! ehehhe ;P >>>

Chapter 1: Our Nikah Pictures ~ 23 July 2011


::Speechless::
These all picture tell it all! :D

My Mini Pelamin Nikah @ House...Impian menjadi kenyataan! Alhamdulilah, syukur pada mu Ya Allah.


Jom Make Over!
Makeup artist time...fuh 2 jam lebih makeup.
Hasilnyaaaaa....
Amacam makeup? Yg ptg just nice..tq Azza Bridal...husband n wife pengusaha dia...cayalah! :)

Inai close up...

Saje pilih deco inai simple jek kt tgn...so sweet like it. Pic nih diambil 2 ari sebelum majlis so nmpk pekat sikit inai ni sbb baru je pakai...coz mak andam tuh kata nanti masa nikah baru dia warna oren kemerah2han...wah gitu! :)

Perasaan? ahahha saje je menempek kt langsir deco sendiri nih...actually keseluruhan bilik pengantin julia deco sendiri coz tuan empunya badan suka kan yg simple dan x memeningkan kepala....best wat sendiri puas ati...
Nih Bilik tidur pengantin julia & abbie...simple kan? But for me it was so sweet...tambah jurai2 kt langsir...bukan susah pun wat sendiri...ehehhe x cuba x tau...dah cuba sendiri puas ati.


Berdebar2 campur perasaan tiada di situ sementara waktu...nak tau sbb apa? Sebab 1st time duk mini pelamin tuh terus je memory kenangan dari kecil ke besar menjelma di kotak fikiran setelah melihat abah dan mama di depan....Ya Allah...besar dah Julia kan...x sangka kahwin dah anak abah n mama.... :( sedihhhhhhhhhhhhhhh ar! hukhukhuk
Baru tau jd pengantin cm ner rasa... :((

Tok kadi nama Hj Ali kariah masjid As-Syakirin Gombak...mmg kelakar lah tok kadi tuh...rasa nak ketawa je kuat2 tp cover jerk...ahahhhaha koya lah...actually time nih rasa mcm kt awang2 awangan....ahahha x tau kt mana pada hal dok sesi akad nikah bermula....air mata gak mengalir....susah utk ditafsirkan...rasa mcm nak ulang balik moment tuh... :P
Tepat Jam 10.30 pagi. Sekali lafaz sahaja julia telah bergelar isteri...Alhamdulilah.
Acara pembatalan air sembahyang...amin


Sesi bergambar dgn kamera tajaan sendiri dulu...Kamera profesional lambat lagi nak dpt...so u all layan dulu ye pic2 kt bawah nih...

Layankan Ajer..........:))




With Julia & Jastina (adik bongsu)

With Julia & My Mama...syg mama smpi bila2...windu mama & abah.

Our hantaran...weeeee syok byk yer. :)

Tu dia....with my siblings and ibu saudara mama.

The rings........



Anak buah Asyraf' good boy!

 Actually byk pic yg julia nak upload...by da way ini yg terbaik utk chapter 1 dulu...after this byk lagi pic lain akan menyusul....

<<<Tunggu Chapter 2 ok about Picture Sanding, check it out>>>



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com