Julia Johari: July 2011
Booking.com

Last Day '♥'

Last day at work today very mixed emotions!!!
Why?
Bcoz i miss my officemate, my beloved friends blogger and silent reader out there
and the important things is........
YOU!
Yeah you all who always watch me everyday in 'With Julia Blog'....
Just 3 days left until our wedding...

Thank you so much....Maafkan With Julia ye jika selama ini anda semua ada terasa hati or terpendam dalam hati suka ataupun duka...halalkan semua karya2 julia ye....ehehhe
(mintak maaf awai...mcm dah nak raya lak rasa kih3x..)

Lepas nih With Julia akan menempuhi alam fasa baru...doakan With Julia ye. :)
Okey, today last day entry With Julia coz lepas nih 2 minggu lebih With Julia akan bercuti...
Alright...today nak share my happy day about door gift utk upacara nikah...
Door gift khas ni telah di tempah 3 bulan sebelum dari sis mimi http://zamimie.blogspot.com/ 
Kalau nak tempah sila2 hubungi sis mimi ye dlm blog yer...:) promoteee hbs habisan ehhehe

Very eksklusif you....
Tengok pun dah cair di mata...x tahan nak curik kih2 (buruk siku kalu amik) ahahaha
Nanti u all visitlah blog sis mimi...she's really nice girl...friendly....n yg plg ptg sis mimi nih rajin orang yer dalam hal2 arena masakan dan cookies maker....Sedappppppppp!
Sis mimi, pujian ikhlas dari customer k, sebab dah rasa dulu itu yg tempah terus...ehehhe pas nih leh tempah lagi kan...yeppiiiii

Thank You Sis...You put a smile upon my face ^^v....i likeeee :D
Jom saksikan pic coklat goodies only for nikah...

***VVIP Eksklusif Chocolate For Nikah Only***

1 set = RM5 only for 6 pieces...
Puas hati....yes!

 Gold box chocolate....cumel munge2 tuh ehehhe plus iwth coklat deco tuh...
fuhhh i'm speechless again....pandainyerrrrrrr ehehhe

Silver box ....OMG! jatuh cinta lagi....lagi2 ku jatuh cinta...ehehhe

Close up babeh...yummy...ada inti tau dlm chocolate nih...sapa dtg masa nikah tau lah nanti ehhehe
Masa sanding door gift lain ye...bukan yg ini.

All in one...big box...ehehhe cute!

Alhamdulilahhhh.....semuanyer setakat ini preparation berjalan dgn lancar sekali...Ya Allah! Thank You Allah...hope our wedding will come true!...Aminnnnnnnn
Ok, di sebabkan today last day...

With Julia nak wish 'Selamat Menyambut Ramadhan AlMubarak' kepada semua para blogger and silent reader....nanti With Julia join semula berblogging pada 8 Ogos 2011 ye (sedih ar lak hukhukhuk)

Lastly....wanna say With Julia sayanggggggggggggg bangattttt ngan u all...muahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!
Tata...
Salam WBT.

<<< Cenderawasih burung di awan,
Sarang nuri dilindung daun,
Rindu kasih bukan buatan,
Jarak sehari rasa setahun.

  Buluh perindu sampaian kain,
Buluh betong tidak berkain,
Di angin lalu pesan kukirim,
         Rindu kutanggung seorang diri.>>>

The End for a while...With Julia left wit big hug and flying kiss....bye2...

Honeymoon Choices ^.........^ V

Ngeeee.... ^..........^ V
Ehehhe taw sebab apa senyum besar???
Kihkihkih sebab En Abg dah bagi 4 pilihan utk g honeymoon...hooreyyyy!!!...
So, daripada 4.... pilih 3 tmpt yang dicadangkan...
Mcm kuiz exam lak kan pilih2 nih...kalu boleh nak keempat2 gak ahhaha(tamak betol ;P)
So, pilihan tersebut adalah....
Jeng..jeng..jeng
v
v
v
v
v
Pilihan Pertama
Yey!!!! ahahha tau sebab apa...sebab With Julia nih suka tmpt2 rekreasi...selalu yer org g honeymoon pi tmpt2 romantik dan sunyi sepi jek...tp taste With Julia nih sukakan tempat yg ramai org so x boring sgt...so ini baru pilihan kan...tp With Julia mmg rancang nak pi honeymoon dalam Malaysia je dulu coz nak dekat bulan ramadhan kan...so kalau jauh2 tuh nanti hujung tahun kan ada lagi...leh simpan duit kan!
So, With Julia rasa dah berkenan gan theme park nih berdasarkan tgk pic2 dlm web dia...
Jom saksikan accomodation dia...

Coco Beach
 Wave Pool (The Largest in Malaysia)

 Kids Slide

Tree Top Hill Slides : 6 Lane Racer (The longest in Malaysia) 
 F&B Outlets
Penguin Express

 Cabana

 Caribbean Coffee House


Caribbean Bay Suites...
Best yer....nak tempah sinilah...mesti best cam ala-ala resort gitu..chewahhh!

Studio Suite
@

 Deluxe Suite
@

Family Suite

Alright...dah puas tgk pic kat Gambang Theme Park...so jom kita beralih kepada

Pilihan Kedua....

Weeeeeee...best gak...kira semua yer about theme park honeymoon...ahahha cm budak2 kan rasa...ntahlah suka kan percutian yg aktif dan best!....jiwang2 hujung tahun lah kot...nak pi pulau2 kt malaysia nih...
Scroll lagi jom tgk pic...







Puas kan tgk??? Theme park nih dlm hutan so mmg With Julia suka kehijauan panorama hutan...So pic2 nih semua dlm web...mmg terbaik lah cuti2 Malaysia...

Pilihan Ketiga ialah.....

Tenangggg.....i'm speechless!



Best yer tgk coral fish nih....nak belajar scuba diving lah...ehehhe

Best kan....Pulau Perhentian is the best place...rasa nak g je...ehhehe 3 pilihan kan...ahahhaa ada kebarangkalian masuk carta nih...

Okey...
Pilihan keempat ialah....
Ada apa erkk...jom scroll lagi kt bawah...





Cantikkan Fraser Hill...tempat nih nostalgia sungguh...masa kecik With Julia dulu penah dtg...bila dan besar lama betul x ingat cm ner dah rupa Fraser Hill....ok tempat nih utk menenangkan jiwa dari kesesakan kota mmg mantap! jauh dari segala mcm perkara yg kusut setelah menatap pic2 diatas....

Alright...pilihan yg ada diatas ada empat...
So...para blogger semua suka pilihan yg mana...
3 dari empat tau...ehehhe pening With Julia nak pilih...
U all tlg pilihkan...plzzzzzzzzzzzzz

<<<Tinggal 5 hari je lagi...ari Khamis nih With Julia Off kerja selama 2 minggu lebih...so myb after this lagi satu entry sebelum kahwin akan publish x lama lagi...
Stay Tune Buddy!!!>>>

Dewan Wisma Sejarah Akhirnya !

Salam WBT~
Hello geng blogger...bersua kembali ye kita...by the way today mood happy sikit nak update ttg
"Dewan Wisma Sejarah"

Why???
Haaa, coz dewan nih lah yg kami akan adakan Majlis Resepsi Perkahwinan kami yg x lama lagi...just tinggal 10 hari je lagi...Tema Hitam Silver. Mungkin ramai x suka kaler tuh kan, but for us its looks like elegan theme...of courselah lain bride lain citarasanya...dan With Julia pun dah x larat nak tgk kaler byk2 pening kepala je...so just noted to that kaler only...bukan bersifat safe looks but what i was saying just now looks more elegan and romantic...Hitam Itu kan Menawan! ahahhahha
Alright!...x nak bebel byk2 nanti u all bosan...

So, jom tgk dewan nih sekadar sepintas lalu...and just komen apa pendapat u all ttg dewan tersebut...Okey!
Jom...

Pic diatas ni ialah Bangunan Dewan Wisma Sejarah...betul2 bersebelahan dgn Perpustakaan Negara Malaysia...senang je nak cari. Just byr parking Rm3.50 per entry...kalo syg kereta parking dlm basement. Kalo xnak, rasa mahal sgt berkira RM3.50 tuh parking je kt luar dewan pun buleh but kenalah dtg awal coz selalu yer penuh yg amat...
Just inform awal2 kepada tetamu yg diundang sahaja, nanti terkejut pulak kan ehehhehe... :)

Interframe sikit ehehhe...

Okey, Dewan nih terletak di tingkat 2 ye...ada lif don't worry ehehhe

Close up Babeh....:)


Pintu masuk ke Dewan Utama...
Dewan nih boleh memuatkan hanya 350 org sahaja pada satu2 masa so mmg kecik n cute! With Julia suka dewan yg x terlalu besar sbb nanti ada lak lompang sana, lompang sini. So, kecik lagi terbaik senang nak kawal org keluar masuk...makan secara bufet. No need protocol...ehehhe yg ptg u all dtg enjoy our wedding :)

Meja utk Guest Book & Door Gift...
Nanti tetamu With Julia yg diundang sahaja akan signature dalam buku guest book, sebagai tanda kehadiran dan wish anda terhadap kami....kami hargainya sgt2...

Orite, nih kawasan smoking area zon...so kalau ada yg x suka masuk dewan boleh bawa makanan anda ke luar dewan ada disediakan loose chair & table utk mkn. So, jgn malu2 dan segan utk mkn di luar dewan kalo dalam dewan dah penuh...almaklumlah dewan kecikkkk sgt kan ehehhe. :P
Akhirnya,
kami jumpa buat kali terakhir sis yg pegawai khidmat pelanggan nih, peramah dan sentiasa tersenyum...itu yg kami suka!
Senyum! Tidak perlu kata apa2...

Mesra dan cekap layani pelanggan seperti kami yg senantiasa bertanya mcm2 utk kepuasan...so, kepada bride2 yg luar sana tuh berminat nak tempah dewan nih kenalah mula bertanya dr sekarang coz selalunya Dewan nih mmg HOT sesangat...coz betul2 tgh2 Kuala Lumpur....

Jadual tempahan utk thn 2011 nih pun dah semua already Booked!!!
Rezeki kami sebenarnya dpt coz mmg dr awal dah penuh sis tuh kata...tetiba My Bro nih mmg rajin sgt belek2 jadual tempahan dewan so dia tgk Ahad (malam) tarikh berkenaan kosong so dia terus Booked!

Keistimewaan Dewan ini:
1) Meja & Kerusi Bankuet sedia ada di dewan...cuma tempah catering utk sedia mkn je senang kan?
2) Bilik & peralatan PA sistem di sediakan dalam dewan...selesa.
3) Seorang ketua encharge yg jaga Dewan jika perlu apa2 bantuan...
4) Bilik persalinan pengantin. Besar bilik dia...selesa, tp kami x guna coz tempah Hotel Putra sebelah ngan Dewan nih gak...ehehhe bilik tu sedekah pada pihak kompang dan juruacara majlis sebagai bilik persediaan.
5) Air cond...
6) Dekat gan KL...ehehhe itu yg best...so xd alasan kata jauh nak dtg...kih3x

Alhamdulilahhhh...nama pun rezeki kan setelah mcm2 tempat dah cari satu KL nih semua dah booked...wal hal kami dah survey dari thn lepas lagi tuh...ehehhe

~THANK YOU ALLAH!~

<<<Entry seterusnya ttg..........nanti nak fikir dulu apa dia ehehhe, I follow>>>


15 days to go...help me!

See!!! 15 days only to count down until my wedding date...OMG!
Rasa2 yer antara para blogger dan silent reader out there yang pernah menjadi raja sehari mesti akan merasakan debaran itu kan...Rasa macam x percaya je With Julia nak akan bertukar status drpd Cik Julia kepada Puan Julia....(until now rasa mcm xpercaya u know)

Mesti ramai yang geng2 blogger tertanya2 kenapa xd entry khas ttg persediaan perkahwinan mcm para blogger yang nak jd bride to be???
Ermmm, rasanya nanti selepas kahwin baru wat leh share some experince kendalikan my big day...yeah! Dari thn lepas lagi we all dah start buat persediaan until now....see! Masa itu emas, cemburu sgt dengan With Julia...huhuhu

Alhamdulilah...Mum n Dad & also my mother n father in law to be, n x lupa juga adik beradik yg byk sgt2 tlg we all...siapalah kami tanpa anda semua :) hukhukhuk sedih lak rasa nak tggl zaman bujang nih...so masa yg tggl hanya 15 ari title Cik nih akan dimanafaatkan sepenuhnya coz can't turn it back again........

Okey! masa yang tertunggu2 telah tiba....Wedding Card With Julia rite??
Ermmm, sudah lama siap dari awal bulan lepas...saje je nak promote lmbt2 kang ramai yg lupa nanti...

Resepsi persandingan dijadualkan pada sebelah malam jam 8-11 mlm...
Tempatnya di Dewan Tun Hamdan Sheikh Tahir, Anjung wisma Sejarah Kuala Lumpur, betul2 bersebelahan dengan Perpustakaan Negara....senangkan? Coz btol2 centre KL...senang family jauh2 nak dtg hotel sebelah je leh book! :)

Kalu sakit, Hospital Pusrawi kt sebelah je Dewan kami, kalu minyak keta low, Petronas pun dokat...apa lai? Semua di sediakan untuk kesenangan anda semua...ehehhehe :P (sorry terlebih bebel today sebab dh lama x update blog sibuk gan kerja, sory geng! Layankan Ajer okeh :P)
V
V
V
::Hak Cipta Terpelihara With Julia::
Alright, dah tgk kan kad kahwin With Julia???....
Julia nih sukakan yg simple mimple jek...n yg plg penting ia nmpak comel n cute.
Thats why i love this card so much! Lain dari yg lain design dia...eheh

Okey tempah kt Amazon...masa tuh ada pameran pengantin kt kl...
Siap dia bg free 2 banner, free 1000x kotak2 door gift and beg eksklusif pengantin...weeeee sonok yer..rasa yer masa kat pameran pengantin hanya itu yg kami suka coz very cheapest than other booth!
And really mesra alam diorang ye staf leh layan karenah kitorang yg mmg cerewet! ahahha of coz lah customer is always rite kan...

Bagi With Julia kualiti is number 1 in my carta hidup....wlau semurah mcm mana pun julia suka nilai kualiti dan mutu sesuatu perkhidmatan komen2 dr previous customer...
Baru decide nak beli or tempah....

So, my advised utk bride to be out there or yg merancang utk berkahwin 2 atau 3 thn akan dtg, plan & wat pemantauan terhadap barangan dan perkhidmatan yg ingin di buat setahun sebelum berkahwin...ada banyak manfaat u all akan dpt, yg ptg sempat kejar utk sale2...:)

Okey...cukuplah setakat ini bebelan With Julia ehehhe tq so much sebab  u all sanggup layan citer With Julia ehhehe doakan kami ye...
Aminnnnn

<<<Next Entry Will Be About Dewan Wisma Sejarah, Tunggguuuuuu!>>>



Menjamu mata di IKEA...

Salam semua...apa kbr semua para blogger dan silent reader out there?...
With Julia doakan agar anda semua gembira dan sihat selalu...amin...

Okey, tajuk entry kali ini berkisarkan tentang 'Menjamu Mata di IKEA'
Haaaa, lama bebenar With Julia & En.Abbie x ke sana...dulu2 suka beli barang2 utk umah mak ayah atau kawan2 yg nak kahwin....tp sekarang sejak dah ada umah nih bertambah seronok lak nak pi shopping barang2 umah...ehehhe.

Sekarang With Julia baru tahu nikmatnya jalan2 shoping beli barang umah sendiri....boleh dikira semuanya nak belilah...tp With Julia suka survey dulu byk2 tmpt and then baru buat keputusan gan En. Abbie.

Barulah nama yer perbelanjaan berhemah....x gitu En Abbie???
So, utk tatapan semua blogger, With Julia kali nih suka amik picture time shopping...coz suka sharing some new input about Shopping...ahahha
(With Julia nih kaki shopping tahap hard core, tp leh dikawal lagi lah ehhehe :P)

Jom jalan2.... :D

 Here We Are! Tadaaaaaaaa ahahha...lama x ziarah IKEA...windu bangat! eheh

 Ramai betul org dr dulu smpai sekarang....

 See! With Julia kalau balik x sah kalau x bawak hasil barang2 shopping, kali nih pertama kali beli sikit2 barang2 peralatan dapur....nasib baik En Abbie sporting & cool...love u so much! ahahha

 Curve!...nice building...:)

 Barang2 household byk kt sini...best keje jeling2, telik2, tenung2 ahahha survey time! yahuuu :)

 Salute lah! coz With Julia mmg suka sgt garden concepts...so masa nak lintas jln pi IKEA lalu lah garden tomey nih...rasa mcm dok kt luar negara je deso garden dia...cantik sgt...dan bersih :)

 Wauu! Mahal...yelah kualiti dia kan...tp mission With Julia bukan nak tgk set katil...tp nak cari2 brg peralatan dapur( ahhaha angan2 nak belajar masak smpi pandai) kih3x...will see mission With Julia :P

 Ok...di sebabkan my dear nak beli anak kunci umah yg baru kami singgah disini sebelah gan IKEA ye shoplets...besarrrrrrrr...semua ada..dari sekecil2 skru smpai ke besar2 perkakas umah...harga?
Berpatutan gaklah tgk brand...paham2 jelah kan.

 Masa nak lalu balik kt The Curve'...we all jumpa K-POP Talent Show....
Ramai betul teenager2 kt sana yg hendak mencuba nasib sebagai penyanyi...wauu diharap anda semua dpt mengisi masa lapang dgn berguna ye...(pesan akakkkk With Julia, Think Smart For Ur Future Undertaking :))


At last...
we all balik dgn happy yer...dpt gak mission will be possible...
Nanti With Julia masukkan entry seterusnya pasal Kad Kahwin dan Banner ye (19 days to go) chaiyok3....

To Be Continue....peaceeee!!!
Wasalam WBT.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com