Yey! Abah & Mama dah balikkkkk... | Julia Johari
Booking.com

Yey! Abah & Mama dah balikkkkk...

Alhamdulilah...
Abah dan mama dah selamat balik dari Makkah 3 Disember 2011 jam 11.00 malam di KLIA...
Citernya tersangatlah jem time tuh nak pick up there all kt arrival KLIA....
Hiushhhhh....penat oooo tgk my dear asyik dok mengomel sorang dlm keter...ahahhaha rasa mcm With Julia x sabaq nak jalan kaki pi jumpa abah dan mama....yolah anak abah kan manja ahahhahah...

Alkisah yer citer lucunya cm ni...
Masa jalan menghala ke KLIA nak dekat ke pintu arrival tuh...kan jalan jem...so mmg x berjalan habis arr dekat2 20 min dok cagakkk jek kt situ...so abah dok call byk kali risau kami tersekat dlm jem..dia pun tau sbb mmg jem habis...yelah semua pun nak amik jemaah haji...mak ayah diorg kan...tp x fikir orang lain pun sama gak...inilah dia...sikap sesetengah masyarakat kita....

So, mmg upset habis arr kan jem...mmg x suka ar!
At last dari kejauhan dalam lebih kurang 500 meter my hubby nampak iras2 my dad yg jd polis trafik lak kt KLIA....
Haaaaaaaaa
Abah jd polis trafik? apa hal? x percaya gak...ahahha
Last2 nak dekat smpi masuk je arrival tmpt ambil penumpang nampaklah kelibat Abah yg menghalakan tangan yer ke kiri dan ke kanan....
YA Allah! Abah!

Tau sbb apa...yg menyebabkan punca jem adalah diorang2 nih amik penumpang di tengah2 jalan...ada yg dok menunggu tgh jalan pun ada semata2 nak amik orang tersayang mereka...lupakah mereka bahawa ramai orang dibelakang mereka begitu juga tp xlah sampai tgh2 jln pun nak berhenti kereta kan...itu yg my dad citerlah...tp mmg betul pun apa...

So, nak x nak sbb xd security KLIA yg jaga so my dad yg rela hati lak pi jd trafik kt situ....kenalah arahkan diorg2 nih parking ke depan ke tepi...kalau x mmg x berjalan lah jawab yer...
Abah....xsangka abah baik hati.......mmg kejadian tuh x leh dilupakan...

So, pengajaran dari citer diatas kita perlulah sentiasa beringat juga kepada orang lain...sbb kalau ada sikap individualistik (sikap mementingkan diri sendiri) sampai ke mana pun x elok utk di jadikan contoh...kan baik kalau kita bertimbang rasa baru lah semua org dpt kepentingannya bersama...x cengitu? Tepuk dada tanyalah diri sendiri...

Gelak ketawa Abah dan Mama masa jumpa dgn diorng terubat semua rasa rindu dan sedih..........
Bertuah yer masih ada Abah dan Mama lagi...
Ya Allah....panjangkan umur mereka Ya Allah!

<<<Syukur sgt2 sbb Abah dan Mama berjaya laksanakan ibadah haji dgn jayanya...moga kami dapat ke sana suatu hari nanti lagi>>>

7 comments:

  1. respek ngan abah sis tu.. kepada yang lain2 tu jgn lah terlampau penting kn diri sendiri sehingga menyusahkan org len >)

    ReplyDelete
  2. TQ so much dik taufik...itulah abah dan mama kita yg perlu diambil contoh yg baik bukan?...sbb itu kita kena sentiasa fikirkan hak org lain juga..bukan semata2 lepas utk diri sendiri...nanti suatu hari nanti akan dibalas akhirnya sama ada cepat atau lambat...moga mereka sedar akan ketelanjuran mereka dan kita sendiri harus waspada...tq ye dik taufik... :)

    ReplyDelete
  3. yelah kan.manusia skrg ni mmg sgt selfish.suke2 je park merata.moga parent julia selamat smpai =) salam kenal.

    ReplyDelete
  4. dah la abah akk penat2 dalam flight kn.. balek malaysia kena jadi police traffik lak..:) so, cam ne kak, banyak tak buah tangan family akk bawak balek dari sane :)

    ReplyDelete
  5. rara pinkmafia: a'ah dik...mmg ramai zaman sekarang sesetengah yer masih lagi nak amalkan sikap selfish...lupa akan hak awam perlu digunakan bersama...itu baru satu contoh dik...mungkin byk lagi kita boleh lihat di tempat awam2 yg lain...moga kita mencontohi sikap2 amik berat.

    taufik: betul ckp adik tuh...bukan parents akak sorang dik...parents yg lain2 pun kesian akak tgk dok tercangak2 sana sini...yelah yg sepatutnya anak2 atau saudara yg dtg nak pick diorg patutnya bersikap berhemah...beri laluan kepada kenderaan lain di belakang jua...ehehhe kekadang kan dik kelakar dan tersenyum kak ju tgk org2 yg berpelajaran tinggi tp bersikap seperti org yg xd ilmu langsung...alhamdulilahhh...buah tgn air zam2 dik...yg lain akak x kesah sgt...yg ptg mesti kita nak cium tgn parents kita kan...tanpa mereka siapalah kita. :D tq dik taufik...

    ReplyDelete
  6. terubat sudah kerinduan Juju...

    ReplyDelete
  7. Kakak akak dgn suami diapun dah balik dari sana.. Dalam keadaan abang ipar yang tak berapa sihat, dapat juga mereka menyempurnakan ibadah haji tu.. Kuat semangat mereka dan dengan izin Allah jugak, kan..

    Mudah2an kita akan ke sana jugak nanti.. Insyaallah...

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com