Hall Cute ♥~ | Julia Johari
Booking.com

Hall Cute ♥~

Salam WBT~
Hello geng blogger...bersua kembali ye kita...by the way today mood happy sikit nak update ttg
"Dewan Wisma Sejarah"

Why???
Haaa, coz dewan nih lah yg kami akan adakan Majlis Resepsi Perkahwinan kami yg x lama lagi...just tinggal 10 hari je lagi...Tema Hitam Silver. Mungkin ramai x suka kaler tuh kan, but for us its looks like elegan theme...of courselah lain bride lain citarasanya...dan With Julia pun dah x larat nak tgk kaler byk2 pening kepala je...so just noted to that kaler only...bukan bersifat safe looks but what i was saying just now looks more elegan and romantic...Hitam Itu kan Menawan! ahahhahha
Alright!...x nak bebel byk2 nanti u all bosan...

So, jom tgk dewan nih sekadar sepintas lalu...and just komen apa pendapat u all ttg dewan tersebut...Okey!
Jom...

Pic diatas ni ialah Bangunan Dewan Wisma Sejarah...betul2 bersebelahan dgn Perpustakaan Negara Malaysia...senang je nak cari. Just byr parking Rm3.50 per entry...kalo syg kereta parking dlm basement. Kalo xnak, rasa mahal sgt berkira RM3.50 tuh parking je kt luar dewan pun buleh but kenalah dtg awal coz selalu yer penuh yg amat...
Just inform awal2 kepada tetamu yg diundang sahaja, nanti terkejut pulak kan ehehhehe... :)

Interframe sikit ehehhe...

Okey, Dewan nih terletak di tingkat 2 ye...ada lif don't worry ehehhe

Close up Babeh....:)


Pintu masuk ke Dewan Utama...
Dewan nih boleh memuatkan hanya 350 org sahaja pada satu2 masa so mmg kecik n cute! With Julia suka dewan yg x terlalu besar sbb nanti ada lak lompang sana, lompang sini. So, kecik lagi terbaik senang nak kawal org keluar masuk...makan secara bufet. No need protocol...ehehhe yg ptg u all dtg enjoy our wedding :)

Meja utk Guest Book & Door Gift...
Nanti tetamu With Julia yg diundang sahaja akan signature dalam buku guest book, sebagai tanda kehadiran dan wish anda terhadap kami....kami hargainya sgt2...

Orite, nih kawasan smoking area zon...so kalau ada yg x suka masuk dewan boleh bawa makanan anda ke luar dewan ada disediakan loose chair & table utk mkn. So, jgn malu2 dan segan utk mkn di luar dewan kalo dalam dewan dah penuh...almaklumlah dewan kecikkkk sgt kan ehehhe. :P
Akhirnya,
kami jumpa buat kali terakhir sis yg pegawai khidmat pelanggan nih, peramah dan sentiasa tersenyum...itu yg kami suka!
Senyum! Tidak perlu kata apa2...

Mesra dan cekap layani pelanggan seperti kami yg senantiasa bertanya mcm2 utk kepuasan...so, kepada bride2 yg luar sana tuh berminat nak tempah dewan nih kenalah mula bertanya dr sekarang coz selalunya Dewan nih mmg HOT sesangat...coz betul2 tgh2 Kuala Lumpur....

Jadual tempahan utk thn 2011 nih pun dah semua already Booked!!!
Rezeki kami sebenarnya dpt coz mmg dr awal dah penuh sis tuh kata...tetiba My Bro nih mmg rajin sgt belek2 jadual tempahan dewan so dia tgk Ahad (malam) tarikh berkenaan kosong so dia terus Booked!

Keistimewaan Dewan ini:
1) Meja & Kerusi Bankuet sedia ada di dewan...cuma tempah catering utk sedia mkn je senang kan?
2) Bilik & peralatan PA sistem di sediakan dalam dewan...selesa.
3) Seorang ketua encharge yg jaga Dewan jika perlu apa2 bantuan...
4) Bilik persalinan pengantin. Besar bilik dia...selesa, tp kami x guna coz tempah Hotel Putra sebelah ngan Dewan nih gak...ehehhe bilik tu sedekah pada pihak kompang dan juruacara majlis sebagai bilik persediaan.
5) Air cond...
6) Dekat gan KL...ehehhe itu yg best...so xd alasan kata jauh nak dtg...kih3x

Alhamdulilahhhh...nama pun rezeki kan setelah mcm2 tempat dah cari satu KL nih semua dah booked...wal hal kami dah survey dari thn lepas lagi tuh...ehehhe

~THANK YOU ALLAH!~

<<<Entry seterusnya ttg..........nanti nak fikir dulu apa dia ehehhe, I follow>>>


8 comments:

  1. waaa nak g leh tak Ju..? heheh

    ReplyDelete
  2. insyaallah sy dtg wt family ske tgk pengantin hehe

    ReplyDelete
  3. mizz: eheheh tq mizz..
    Witlurve:bulehhh...mai lah WL...leh jumpa you nanti... geng BCR dialukan.
    Puan ros: Tq so much puan...leh jumpa anak2 puan yg cute2 tuh :D

    ReplyDelete
  4. saya nk duk satu meja ngan pengantin leh tak? kekekeke...mesti datang punyer insyaAllah....nk serbu hotel putra sekali....kekekekeke :p

    ReplyDelete
  5. Dik Aifa:ehehhe bukan satu meja dik...atas pelamin pun kak juju kasi tau duduk sekali kih3x...aifa jgn balik awal sgt nak bergambar gan aifa n ct tau byk2...nanti 24 hb kak ju sms num bilik hotel putra ye...lagi best! :) sayang korang muahhhhhhhh... ^^

    ReplyDelete
  6. alright mar...tahniah ye mar...dah nak jd mummy dah dia ye...:)

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com