Rezeki Sebelum Berkahwin :) | Julia Johari
Booking.com

Rezeki Sebelum Berkahwin :)

Syukur, Alhamdulilah, Maha Suci Mu Ya Allah!
Hanya itu yang mampu With Julia ucapkan buat ketika ini. Perasaan gembira dan bercampur sebak terasa kerana impian tanpa mengenal erti berputus asa untuk mempunyai mahligai idaman, itulah nama yer rezeki sebelum berkahwin :)

Masya Allah! Tidak kami berdua terduga rezeki setelah berbulan lama yer mencari rumah, akhirnya dapat jua akhirnya termeterai aggreement dgn 'Sri Astana'. Benar janji Allah, Allah tidak akan mensia-siakan usaha, semangat dan tidak kenal erti putus asa untuk mendapatkan sesuatu yg baik, maka akhirnya Allah akan perkenankan jua, Amin.

With Julia kali ini ingin berkongsi rasa gembira dan syukur bersama2 para blogger dgn rumah idaman kami...rumah yg telah berjaya di miliki sebelum berkahwin...utk persediaan selepas bergelar suami dan isteri...Terima kasih jua diucapkan kepada seluruh ahli keluarga With Julia dan keluarga Abbie yg byk bekerjasama dan memberikan semangat utk kami membina mahligai tidak lama lagi...insyaAllah :)

Jom saksikan serba sedikit dekorasi rumah baru kami...
InsyaAllah ada masa With Julia dan keluarga akan buat bacaan doa yasin utk memasuki rumah baru. Amin!...

1st Pic: Mata bertentang mata dgn rumah nie terus jatuh cinta....itulah ungkapan yg terbit di mulut dan hati With Julia...:)

2nd pic: Sekilas pandangan....bg With Julia dekorasi luar sudah cukup mengambarkan Sri Astana nie mmg sesuai dgn nama yer...pandai pemaju rumah nih design :)

 3rd pic: Haaaaaaaa...nampak tak arrow hitam tuh...itulah Astana Idaman kami....sudah milik kami kerana ketentuan Allah SWT...sehingga ke hari ini With Julia x dpt tido dgn nyenyak yer sbb jatuh cinta gan umah tuh...pelik kan ehhehe, serius!... :p
 Picture seterusnya di mulakan dgn Kalimah Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum WBT. Ucapan pertama utk rumah baru ini...:)
 Hall not bad dinding warna baby yellow (i like that colour, so sweet), 4 bilik tidur dan 2 bilik air + kitchen kabinet....RM? biarlah rahsia kih3...:) Yg ptg selesa kan.
 Master bedroom...us! Attach with bilik air...
 Second room...besar pulak tuh...nak duduk berdua jek...ehehhe kami ingat bilik nih nak jd kan bilik tetamu...kot2 sedara jauh2 atau mum n dad nak sajer menginap dialu2kan..:) ermm kena pk dekorasi yg sesuai...:))
Yes! impian nak belajar memasak makin membara sbb tgk kitchen yang comel...x besar tp COMEL...yup comel sbb sekali gan kitchen kabinet plus tmpt memasak...cuma beli tong gas jek....:)) best kan?
Akhir sekali...haaa nih dia sticker kereta utk resident kawasan nih....security dia mmg lah 24 hours. Bgus utk saya lepas kahwin nanti x lama lagi kot2 encik abg kuar outstation selalu..maklumlah takut sebenarnya dok sorang2...takut mati kutu...so kawasan resident nih luas...ingat nak jogging je kat area tuh nanti pas kahwin...ada mcm2 lah kemudahan, contohnya dewan org ramai, playground...n etc...
Diakhiri dgn ucapan Alhamdulilah....amin.

So, nanti ada msa With Julia akan upload kan picture2 dekorasi dalaman 'With Julia' pula ye ehehhe (angan-angan je dari dulu, kih3x)....
Tungguuuuuuuuu.......... :)

8 comments:

  1. suka2...i like....alhamdulillah akhirnya berjaya gak kak ju jumpe umah idaman....so sweet.....nnt kiter tolong pikir2kan dekorasinyer ek....kalo cik abg outstation, kami kan ada.....hahahahaha :p

    ReplyDelete
  2. Dik aifa: tq so much dear...Alhamdulilah...dikurniakan sahabat2 yg sporting mcm aifa dan ct...nanti encik abg xd...mmg kak ju eksport u all lah jawab yer ehhehe leh main macak2..kih3x...:) nanti kita pk kan bersama tema langsir mcm mana ermmm kak ju dah mati akal dah nak dekorasi cm ner ehhehe...xd pengalaman kan...kih3x...emuahhh

    ReplyDelete
  3. syukur alhamdulillah...memang cantik umah ni.. :bagus

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah, sy dpt bayangkan macamane gembiranya hati memiliki rmh idaman sendiri :-)

    ReplyDelete
  5. wah..mmg rezeki sebelum kawen nih kak jue....comey umah kak jujue....beli kat sini jgk la,bole berjiran kih kih

    ReplyDelete
  6. rezeki yer jujue dpt gak rumah idaman hati...selamat berumah tangga...

    ReplyDelete
  7. Moon Izzan: tq izzan...nanti kalo ada idea bg tips ye nak deko umah ehhe

    Puan Ros(along): tq puan :D..yups x penah saya rasa sehappy nih puan...alhamdulilah syukur Allah tlg setelah penat brusaha.

    Dik Nik (wardah): tq dik nik :)nak berjiran erk? buleh sgt ehhehe..nanti leh jumpa bb najmi sokmo :)

    Kak mimie(mieoney): tq so much kak mimie...:D

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com