Omeo Jogging @ Backyard 6.00-7.00pm 8 Feb 2011 | Julia Johari
Booking.com

Omeo Jogging @ Backyard 6.00-7.00pm 8 Feb 2011

OmeO Jogging???
Ehehhe x percaya erk my pet pun kena jogging macam manusia gak taw sbb dia terlalu heavy weight dan mood pemalas dia sedang bermaharajela bulan feb nih. Eheheh kelakar pun ada sebab musim nih bulu dia byk tercabut sendiri sbb nak tukar bulu baru, nak hensem lagi lah kot nak tackle awek2 sebelah tuh yg cun2.
My dad kata omeo nih dia x mengawan sbb tuh dia jd stress gila. Owh patotlah monyok jer sbb dah lama x kahwin asyik terkurung jer main-main mata...ahahha lawak2.
Ingatkan manusia je frust rupa-rupanya haiwan pun ada naluri frust. So nak hilangkan frust tahap gaban dia, julia sebagai jurulatih yg x terlatih akan melatih dia setiap hari untuk jogging depan umah.
Nanti ada masa nak bawak pi titiwangsa bawak leh jog gan omeo kat sana....
Hadoyaiiiiiiii, nak dating gan haiwan peliharaan lah pulak..heheh apa yg ptg dia jantan yg plg hensem dalam dunia nih ahahhaa...
OMEO...sabaq ye. Jgn bad mood. Nanti kalau ada org yg sudi nak sunting anak dara hang baru julia kasi omeo kahwin yeeeeeeee...tunggguuu! (ketawa jahat) :p

 My mum dok dukung omeo setiap hari mcm nih lah sbb tuh mengada2 jadinya ahahha

 Haa dah lepas suh jogging tp mata dia galak...hehe gatai sungguh bujang senang sorang nih kihkihkih

 Omeo ye bulu baru nak tumbuh...see bulu lama dia kt kepala x tanggal lagi, yg kt badan hampir 80% yg baru...togell boy ehhe

 Bolat!

 Mata merah sbb anak owang putih nih mmg dok cuaca sejuk...so migrats Malaysia tuh ygx tahan...kesian kena sapu minyak gamat n kena selalu basahkan kepala kasi sejuk...
Ehehhe
Nie lah tmpt permainan omeo n the geng, our own backyard....wpun x besar tp puas gak lah lari depan ke belakang ehhehe...see ada nampak pokok rambutan kan? baruje berbuah last year...nmpak x omeo lari dgn bersungguh? haaaaa jgn x tau dia pandai curi tulang tau menyorok bawah keta kancil julia ahhahaa

 Nmpk x omeo di tengah2. Sbelah kiri tuh anak kandung dia nama Whitey ehhe mcm snow white lak

 Yang sebelah kanan omeo tuh anak perempuan kedua dia nama Brown..ehheh sebab dh coklatkan kaler dia..

 Whitey

 Nie lah bini omeo yg sah ahahha...mcm dh kurus kan...tua cikit dr omeo...

Browny..

So, kawan2 nih lah haiwan peliharaan saya yg saya paling sayang, U all leh kongsi2 taw minat nih...

[The end]

10 comments:

  1. wowwww...cian omneo.....:(( tomeii la....knp asingkan whitey ngan browny???

    ReplyDelete
  2. Whitey and browny wpun betina tetapi sifat lumrah haiwan yg mmg bersifat teritorial...sukakan kawasan sendiri. Sebab pengalaman kami cmpurkan sekali mereka cakar satu sama lain dan bulu masing2 pun tertanggal dan kurang aktif (kongsi mkn minum)...see haiwan pun ada sikap sukakan dunia yer sendiri kedamaian dan ketenangan, so sbb tu kami asingkan dia aifa...good question aifa...like it! So, kadang-kadang time riadah baru kami cmpur kan sekali bertemu...baru mesra kan? ehehhe except si omeo...ahahha no..no..no..bahaya :D

    ReplyDelete
  3. letak la nama mcm shin chan.. johnny ke, peter ke, michele ke.. hehe..

    ReplyDelete
  4. wah...x tau yang jue ade pelihara haiwan.....comel lah......nak curi satu bleh x? hehehehe

    ReplyDelete
  5. akmal: ehehhe tuh lah akmal...puas dh cari nama yg cute, lately pakai je lah nama ikut warna bulu diorg tuh ehehhe akmal pun minat rabbit erk?

    fandy: sekarang fandy baru taw kan ehhehe...hobi family taw tu yg turun kt anak dia tuh huhuh, mengisi masa lapang taw fandy. Xyah curi lah fandy, ju kasi jer salah satu anak OmeO tuh belum ada sesiapa lagi nak meminang. Fandy ada pet juga ker? kongsi2 lah leh tgk ehehhe :D

    ReplyDelete
  6. ade la jgk....nanti fandy kongsi kan k....hehehe

    ReplyDelete
  7. sy tak minat rabbit, kalau kucing ok la.. sebab rabbit garang skit dari kucing. dia cakar lagi sakit dari kucing cakar.. ngeri2..

    pasni letak la nama rabbit tu barack obama ke pope john paul ke.. hahaha.. diowang bleh hina kita letak nama nabi kat haiwan diowang.. kita letak balik.. hihi..

    ReplyDelete
  8. heheh saya suka kan nama2 yg baik2..xper biar owg buat kita yg ptg jgn balas balik...ermm mmg betul akmal kucing gentle lembut je but if akmal bela n kenal rabbit betul2 n tahu mcm mana mengendalikan rabbit mesti lagi suka coz rabbit nih x byk karenah yer...
    Hal cakar tuh? ermm sebab tu kena potong kuku rabbit taw supaya x cakar pada kita. so bila dh potong kuku tuh senang nak pegang n kebaikannya pun byk sbb penyakit2 x mudah berjangkit pada badan rabbit n manusia sbb kuku dia bersih...nanti akmal masuklah entry pasal kucing leh nak tgk eheh :) tq tau akmal

    ReplyDelete
  9. sekalikan? ahahha nanti diorg wat WWF dlm sangkar tuh fairus eheh...wpun betina sekalipun kena asingkan sbb diorg bersifat teritorial, kalau x bulu tertanggal n cakar satu sama lain. Bila time riadah je sekali diorg kecuali si Omeo (jantan) nakal tuh fairus ehhehe :P

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com