Favourite Motivation Books - Love it very2 much | Julia Johari
Booking.com

Favourite Motivation Books - Love it very2 much

Motivation Books??? Best ke?
Well, best ke x tp mmg jue peminat buku2 berunsur motivation ni. Nak tahu kenapa? Sebab setiap hari kalau kita tidak ada semangat buku-buku nielah byk bagi panduan dan semangat untuk bangun dan perbetulkan laluan jln kerjaya dan hidup jue. Kawan-kawan pun mesti suka kan kalau dapat semangat dan nasihat dari org lain? So, ju pun suka taw. Suka kalau ada kawan2 dan teman2 rapat yg boleh memberikan kata-kata semangat dan pedoman hidup agar diri tidak mudah lalai dan terleka olh permainan duniawi semata-mata.

Ermm antara buku-buku yg telah saya baca sebenarnya byk tetapi byk dipinjam di library je. But this book nilah saya sempat beli but mmg betul2 berbaloi bagi peminat motivation books.
So, all my friends tanamkan minat suka membaca mudah-mudahan hidup diwarnai dgn ilmu yg berguna dan akan menjadi bekalan panduan hidup lebih bersemangat dan harmoni.

 ESQ, Membina Peribadi Anggun, Bagaimana Hendak Mendapat Kawan dan Mempengaruhi Seseorang, Chicken Soup Women Golf dan Buat Sampai Jadi.

 Inilah buku yg terbaru pada awal thn 2011 yg saya sempat beli. Tetiba terlihat buku ini di Kunokuniya KLCC. Sungguh jatuh cinta sbb saya memang suka topik tentang PSIKOLOGI. Ermm rasa macam nak sambung Master jer amik kos psikologi. Sungguh menggujakan! ehehhe

Saya baru je baca sampai topik m/s 120. Setiap muka surat buku ini ada menekankan tentang cerita dan pengalaman org2 yg terdahulu bagaimana cara untuk mempengaruhi seseorang dan cara utk tackle attitude org2 yg suka berdebat dan menegakkan kebenaran hujahnya sahaja tanpa mempedulikan idea org lain.
Haaa, semua jawapan ada dalam buku ini.

Kesimpulannya, anda tidak akan mengalami kesulitan kalau mengakui anda mungkin tersilap. Apa yang anda perdebatkan akan dihentikan dengan cara itu akan mengalak kawan anda untuk bersikap lebih terbuka, berpandangan luas dan mempunyai gambaran seperti anda. Beliau pun juga akan terdorong untuk mengakui bahawa beliau mungkin tersilap juga.
Prinsip 1 : "Satu-satunya cara untuk mendapat yang terbaik dari sesuatu perdebatan ialah dengan mengelakkannya"

Senang bukan caranya, cuba pratikkan. Anda akan nampak hasilnya.
Saya akan baca prinsip seterusnya dan akan saya update entry pada masa akan datang. Tungggguuuu :)
[The end]

10 comments:

  1. wah...pas ni nak baca buku jgk la....asyik baca komik jerk...huhuhuuuhuh.....

    ReplyDelete
  2. weee...bgus taw fandy nak tanamkan sifat membaca...nanti kongsi2 erk citer buku yg fandy baca leh kongsi2 ilmu :)

    ReplyDelete
  3. buku ujang bleh kongsi x? hehehehe

    ReplyDelete
  4. ehehhe...:P lama x baca buku ujang...dulu masa kecik2 ju baca gak taw fandy...utk happykan diri :D boleh2

    ReplyDelete
  5. baca buku motivasi mase susah nk tido.. hehehehe

    ReplyDelete
  6. betul tuh top :) julia baca buku2 tuh semua masa susah nak tido..n berjaya tido lepas pada itu ehhehhe tp dpt byk manafaat baca buku2 motivasi tau top. tq ye.

    ReplyDelete
  7. salam...

    buku yang bagus ni..kena baca...

    ** folo ur blog..**23

    ReplyDelete
  8. tq sekamar rindu...yes jgn lupa baca ye..membina minda :)
    yes i will follow you dear :) tq n keep in otuch always :))

    ReplyDelete
  9. wah...interesting....nnt nk baca gak la ^^ thanks kak ju sbb sudi berkongsi....

    ReplyDelete
  10. u r almost welcome my dear aifa...ehhehe aktiviti masa lapang...:)

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com