Julia Johari: 2011
Booking.com

Bye 2011, Hi 2012 ~ ♥♥


Last Friday 2011!
Sepatutnya cerita ttg alkisah holiday trip ke Penang today but tunda dahulu (maaf ya)...
It's becoz ada sesuatu perkara yg lbh ptg With Julia sembunyikan selama 4 hari termasuk ari ini, hari Jumaat.

Apakah ia? Mcm mana With Julia nak gambarkan disini ya....
Terlalu byk emosi yg hendak diluahkan disini...tp bagaimana hendak digambarkan melalui blog???

Mungkin hanya dalam hati ini sahaja yg tahu utk diceritakan kepada sang organ2 yg lain...kenapa ya? Kenapa daku tidak dapat meluahkan rasa tersebut...
Bukan utk tujuan menyakiti hati sesiapa, bukan tujuan utk bermegah, bukan tujuan utk menunjuk-nunjuk jauh sekali utk berbangga pada diri sendiri yg belum tentu pengakhirannya dimana bukan?

Akan tetapi, perasaan ini kalau boleh satu dunia hendak daku kongsikan bersama...
Tujuan utk beri semangat kepada yg lain utk teruskan berdoa, berdoa, berdoa berdoa, berdoa, berdoa, berdoa, berdoa, berdoa, berdoa, berdoa, berdoa, berdoa, berdoa, berdoa...

YA BERDOA DAN BERTAWAKAL !
Itu jalan mujarab setelah berusaha baru doa kita diperkenankan...
Maaf, mungkin pintu hati ini akan terbuka utk diceritakan pada tahun baru...ya tahun baru 2012 yg memberi rezeki kepada kita semua...

Biarlah rahsia With Julia simpan buat 2, 3 hari ini. Nanti With Julia sudah bersedia, With Julia akan kongsikan bersama ya :)
Hanya Allah yang Maha Mengetahuinya...
Oleh itu, With Julia ingin menyusun jari memohon minta ampun dan maaf kepada para blogger semua dan silent reader ya sepanjang kita berdiskusi disini...
Moga kita semua dapat tanamkan azam baru yg lebih diimplimentasikan pada tahun hadapan...insyaAllah... :D

<<<Memory Tahun 2011, membawa banyak kenangan manis, syukur Ya Allah! Moga Tahun 2012 lebih membawa barakah kepada semua manusia, Bye-bye Tahun 2011, Selamat Datang Tahun Baru 2012>>> 

i-City & Snow walk with Love :)

Mesti ramai tertanya2 kenapalah With Julia nih lama betul menyepi ehhehe,
Sebenarnya With Julia sibuk sikit bulan nih (wat2 sibuk) ehehhe uruskan kerja-kerja di pejabat & ada tugasan luar daerah, so by the way With Julia x lepaskan peluang kumpul dulu pic2 holiday baru nak di ceriterakan disini...

Ok, cepat betul masa berlalu. Sekarang dah nak masuk penghujung minggu terakhir bulan Disember 2011, maka tahun baru 2012 akan tiba x lama lagi...
Kerja2 di pejabat sudah beransur kurang so ada lah masa utk berblogging sepenuhnya....

With Julia dan suami x pernah pun pergi ke I-City walhal dekat je kt Shah Alam tuh...so kami amik kesempatan utk ke sana buat pertama kalinya pada 20hb Disember 2011 waktu malam....Uihhhhhh tgk dari pintu masuk ke I-City pun With Julia dah rasa gembira yg amat...apa tidak yer semua lampu2 pokok cantik bangatttttttt.......
ehehhe

Cer tgk cer tgk cer tgk, sapa x pergi lagi angkat tangan???
Rugi ooooo x pi sana...Jom2 tgk pic kami...ehhehe

Cantik x lampu2? ada rel permainan kt ats tuh...x sempat nak naik sbb teruja tgk lampu ehehhe

Ala-ala bollywood menempel di pokok letrik dgn ibu saudara suami ahahahha ;P

Model I-City yg x bertauliah...mmg pun ;P

4 become 1 family, with ibu saudara suami dan cousin2.



Menarik kan? :)

Snow Walk Time!
Okey, nih lah acara kemuncak yang ditunggu2...
Aktiviti main saljiiiiiiiii yeyyyyyy!
Yelah mana penah tgk salji depan mata kan so inilah peluangnya...
So, my hubby beli tiket, ramai betul org tp line mmg cepat je x yah berdiri lama2...
Murah jek adult baru RM25, siap dia bg cop kt tgn, baju sejuk free dia bg pinjam dan leh kuar masuk berapa kali nak masuk.....
Seeeeee......apa lagi jom lah!
Cejukkkkk oooo ;P












<<<Terasa kepuasan apabila dapat meluangkan masa emas bersama keluarga tersayang, ada lagi episod holiday yg lain haaaaaaaaa tunggguuuuuuuu cerita Penang Vacation Trip for 4 days, kelassssssssss you ehhehe>>>

Pinjaman sementara...

Ya Allah,
Maha suci mu Ya Allah...
Kedengaran beberapa perkabaran berita tentang kematian....
Sedih, pilu, semua ada dalam diri With Julia
...bukan seorang tp lebih dari itu....
Ya Allah, engkau maha pengampun dan lagi maha menyayangi...

Perkabaran berita sedih yang pertama adalah mengenai pemergian arwah cikgu sahar pada 20 Nov 2011...
Mengenali beliau sewaktu melaksanakan kursus2 anjuran PLKN di seluruh Malaysia selama 3 thn...
Seorang fasilitator (tenaga pengajar) yg tidak pernah mengeluh dan menjalankan tggjwb dengan cemerlang...
Arwah meninggal kerana disahkan oleh mengidap penyakit Hepatitis A & C...

Perkabaran berita sedih yg kedua adalah pemergian sahabat baik abah With Julia...Uncle Zahir. Setelah Abah selamat sampai dari Makkah sahaja kawan baiknya meninggal...ya Allah, semacam ia menunggu kepulangan sahabat baiknya dari Makkah utk melawat buat kali terakhir...MasyaAllah..
Seorang yg ceria dan mudah mesra dgn keluarganya dan sahabat2nya...bersahabat baik dgn abah With Julia semenjak kecil hingga kini...
Last berjumpa dgn arwah semasa beliau menghadiri majlis perkahwinan With Julia bg tempoh 4 bulan lepas...
Sehingga sekarang masih terbayang2 wajahnya dan senyuman arwah Uncle Zahir semasa mengucapkan tahniah kepada kami berdua...
Ya Allah....

Perkabaran berita ketiga ialah anak adik kepada hubby sekarang di tahan di CCU Kuantan Pahang kerana mengalami masalah pernafasan akibat jangkitan kuman di paru-paru...masyaAllah...dilahirkan tidak cukup bulan dan berterusan di tahan di wad...nanti petang nih auntie dan uncle datang melawat ye baby...auntie dan uncle selalu berdoa agar baby sentiasa kuat utk mengharungi dugaan Allah...

Lastly, adik kepada nenek hubby meninggal di rumah org tua di Taiping Perak...
Ku lihat nenek kepada suami ku begitu sugul tatkala mengetahui satu-satunya adik yg disayangi meninggal.
Ya Allah, berat sungguh ujian ini Ya Allah...

<<<Melihat diri With Julia sendiri, Allah masih meminjamkan nyawa kepada daku utk meneruskan perjuangan hidup. Syukur dan terus bersyukur...
Ya Allah, andainya hari ini adalah hari terakhirku maka kuatkanlah iman ku agar terus sujud kepada mu hingga ke hujung nyawaku Ya Allah, matikanlah aku didalam iman dan taqwa, daku memohon kepada Mu Ya Allah tempatkanlah mereka2 yg kau sayangi di tempat2 yg diredhai mu Ya Allah, agar sentiasa harum dan mewangi hingga hari perhitungan, Amin-amin yarabbal alamin>>>

Yey! Abah & Mama dah balikkkkk...

Alhamdulilah...
Abah dan mama dah selamat balik dari Makkah 3 Disember 2011 jam 11.00 malam di KLIA...
Citernya tersangatlah jem time tuh nak pick up there all kt arrival KLIA....
Hiushhhhh....penat oooo tgk my dear asyik dok mengomel sorang dlm keter...ahahhaha rasa mcm With Julia x sabaq nak jalan kaki pi jumpa abah dan mama....yolah anak abah kan manja ahahhahah...

Alkisah yer citer lucunya cm ni...
Masa jalan menghala ke KLIA nak dekat ke pintu arrival tuh...kan jalan jem...so mmg x berjalan habis arr dekat2 20 min dok cagakkk jek kt situ...so abah dok call byk kali risau kami tersekat dlm jem..dia pun tau sbb mmg jem habis...yelah semua pun nak amik jemaah haji...mak ayah diorg kan...tp x fikir orang lain pun sama gak...inilah dia...sikap sesetengah masyarakat kita....

So, mmg upset habis arr kan jem...mmg x suka ar!
At last dari kejauhan dalam lebih kurang 500 meter my hubby nampak iras2 my dad yg jd polis trafik lak kt KLIA....
Haaaaaaaaa
Abah jd polis trafik? apa hal? x percaya gak...ahahha
Last2 nak dekat smpi masuk je arrival tmpt ambil penumpang nampaklah kelibat Abah yg menghalakan tangan yer ke kiri dan ke kanan....
YA Allah! Abah!

Tau sbb apa...yg menyebabkan punca jem adalah diorang2 nih amik penumpang di tengah2 jalan...ada yg dok menunggu tgh jalan pun ada semata2 nak amik orang tersayang mereka...lupakah mereka bahawa ramai orang dibelakang mereka begitu juga tp xlah sampai tgh2 jln pun nak berhenti kereta kan...itu yg my dad citerlah...tp mmg betul pun apa...

So, nak x nak sbb xd security KLIA yg jaga so my dad yg rela hati lak pi jd trafik kt situ....kenalah arahkan diorg2 nih parking ke depan ke tepi...kalau x mmg x berjalan lah jawab yer...
Abah....xsangka abah baik hati.......mmg kejadian tuh x leh dilupakan...

So, pengajaran dari citer diatas kita perlulah sentiasa beringat juga kepada orang lain...sbb kalau ada sikap individualistik (sikap mementingkan diri sendiri) sampai ke mana pun x elok utk di jadikan contoh...kan baik kalau kita bertimbang rasa baru lah semua org dpt kepentingannya bersama...x cengitu? Tepuk dada tanyalah diri sendiri...

Gelak ketawa Abah dan Mama masa jumpa dgn diorng terubat semua rasa rindu dan sedih..........
Bertuah yer masih ada Abah dan Mama lagi...
Ya Allah....panjangkan umur mereka Ya Allah!

<<<Syukur sgt2 sbb Abah dan Mama berjaya laksanakan ibadah haji dgn jayanya...moga kami dapat ke sana suatu hari nanti lagi>>>

Warna Lahir.


Kajian ini tidak diketahui dibuat oleh siapa dan kebenarannya, just melalui pembacaan dalam internet sahaja. Oleh itu sekadar hiburan With Julia paparkan di sini untuk tatapan semua.

23 Disember hingga 1hb Januari - Merah
2 hingga 11hb Januari - Oren
12 hingga 24hb Januari - Kuning
25 Januari hingga 3hb Februari - Merah jambu
4 hingga 8hb Februari - Biru
9 hingga 18hb Februari - Hijau
19 hingga 29hb Februari - Perang
1 Februari hingga 10hb Mac - Aqua (Biru kehijauan)
11 hingga 20hb Mac - Lime
21 Mac - Hitam
22 hingga 31hb Mac - Ungu
1 hingga 10hb April - Biru
11 hingga 20hb April - Perak
21 hingga 30hb April - Putih
1 hingga 14hb Mei - Biru
15 hingga 24hb Mei - Emas
25 hingga 3hb Jun - Krim
4 hingga 13hb Jun - Kelabu
14 hingga 23hb Jun - Maroon
24 Jun - Kelabu
25 hingga 4hb Julai - Merah
5 hingga 14hb Julai - Oren
15 hingga 25hb Julai - Kuning
26 Julai hingga 4hb Ogos - Merah jambu
5 hingga 13hb Ogos - Biru
14 hingga 23hb Ogos - Hijau
24 Ogos hingga 2hb September - Perang
3 hingga 12hb September - Aqua (Biru kehijauan)
13 hingga 22hb September - Lime
23 September - Olive
24 September hingga 3hb Oktober - Ungu
4 hingga 13hb Oktober - Biru
14 hingga 23hb Oktober - Perak
24 Oktober hingga 11hb November - Putih
12 hingga 21hb November - Emas
22 November hingga 1hb Disember - Krim
2 hingga 11hb Disember - Kelabu
12 hingga 21hb Disember - Maroon
22 Disember - Teal Merah

Merah
Selalunya mereka yang mewakili warna merah yang garang ini seorang yang comel dan disayangi ramai. Kamu juga suka disayangi dan menyayangi. Kamu juga sentiasa ceria dan gembira namun kadangkala dilanda 'angin satu badan'! Teman/kekasih yang diingini ialah mereka yang mudah diajak berbincang dan boleh membuatkan dirinya rasa selesa bila berdampingan dengan mereka.

Krim
Ha! Kamu ini seorang yang suka bersaing dalam apa juga bidang yang kamu ceburi dan ingin berjaya. Tapi persaingan secara sihatlah. Kamu juga bersikap suka mendorong orang lain untuk mencapai apa yang diidamkan. Namun kamu cukup takut akan 'kehilangan' sama ada teman ataupun kekasih! Selain itu, sudah tentunya kamu seorang yang ceria selalu! Sebagai seorang kawan, kamu boleh dipercayai 100% dan setia pada janji. Dari segi percintaan, kamu amat berhati-hati dalam menjalinkan hubungan cinta dan tak mudah jatuh cinta hingga kamu rasakan menemui seseorang yang benar-benar kamu cintai! Ketika itu, kamu tak perlukan masa yang lama untuk melafazkan sayang!

Teal (warna kayu)
Bukan main lagi kamu ni yek! Tak kira lelaki ataupun perempuan, terlalu menitikberatkan soal kecantikan dan penampilan fizikal diri kamu. Kamu sering melakukan kesilapan dalam membuat keputusan lantaran sikap kamu yang suka sangat ambil mudah terhadap sesuatu masalah. Manakala dalam memilih pasangan, kamu bercitarasa cukup tinggi. Kamu tak akan pilih yang sebarangan saja! Kamu juga suka memerintah dan gemar orang lain menurut perintah kamu. Walau bagaimanapun, sikap kamu yang peramah membuatkan diri kamu punya ramai teman.

Merah Jambu
Kamu akan berusaha sedaya mungkin untuk membuat yang terbaik dalam apa juga yang kamu lakukan serta suka menolong orang lain dan mengambil tahu tentang orang orang di sekelilingnya. Namun kamu sukar untuk dipenuhi keinginannya dan sering saja berprasangka buruk terhadap orang lain. Dari segi percintaan kamu mengimpikan percintaan yang penuh dengan keindahan semata.

Hijau
Salah satu kelebihan yang kamu miliki ialah cukup pandai menyesuaikan diri dengan orang yang baru dikenali. Mungkin kerana sikap kamu yang tidak begitu pemalu namun dalam tidak sedar kamu boleh membuatkan orang lain kecil hati dengan kata-kata kamu saja! Kamu juga ingin diri kamu disayangi dan diberi perhatian penuh oleh kekasih hati. Namun selalunya mereka ini lebih rela maintain single hingga berjumpa dengan jejaka/gadis yang benar benar sesuai untuk dirinya!

Emas
Kamu seorang yang tahu apa yang kamu lakukan, yang mana betul dan silapnya. Kamu juga seorang yang mudah bergaul dengan sesiapa saja dan ceria serta tak suka bersedih biarpun pelbagai masalah yang menimpa. Dalam soal percintaan, kamu sukar berjumpa dengan orang benar-benar kamu sukai tapi sekali kamu menemuinya pasti tidak akan kamu lepaskan begitu saja. Bila sekali gagal, sukar untuk kamu jatuh cinta lagi untuk kali yang seterusnya dalam tempoh yang lama.

Kuning
Kamu seorang yang manis, tenang dan sopan. Sebab itulah kamu dipercayai oleh orang orang yang ada di sekeliling kamu. Selain itu, kamu juga lebih suka menguasai dalam sesebuah perhubungan termasuklah soal cinta. Kembang semangkuk hidung bila tiap kehendak kamu dituruti oleh si dia! Kamu juga mampu membuat keputusan yang tepat kerana fikiran kamu yang jauh ke depan. Tapi, jangan tak tahu. Kamu ni jiwang karat juga orangnya. Sentiasa saja berminta hal-hal yang romantik bersama si dia. Alahai!

Maroon
Bagi kamu yang mewakili warna maroon ini, kamu digambarkan seorang yang bijak dan tahu apa yang terbaik untuk diri kamu. Namun kamu juga suka melakukan sesuatu itu menurut kehendak dan pendapat kamu sendiri tanpa pedulikan perasaan atau pendapat orang lain. Itulah yang menjadi masalahnya! Dari segi percintaan, kamu cukup sabar dan tidak terburu-buru untuk menjalinkan percintaan. Kamu juga terkenal dengan sikap setia kamu dalam perhubungan!

Oren
Syabas! Kamu ini jenis orang yang berani menanggung segala risiko atas tiap perbuatan yang kamu lakukan. Baguslah macam tu. Kata orang, berani buat beranilah tanggung. Kamu juga bijak mengambil hati orang-orang di sekeliling kamu dan ini membuatkan diri kamu disenangi ramai. Kamu punya matlamat tersendiri dalam hidup yang menjadi target kamu selama ini dan sanggup bersaing untuk berjaya. Menyentuh soal perhubungan, kamu sebenarnya seorang yang sukar untuk mempercayai orang lain tapi bila kepercayaan itu wujud, selamanya kamu akan percayakan dia! Begitu juga dalam perhubungan cinta. Bagi kamu, saling percaya itu amat penting!

Ungu
Amboi! Kamu ini gadis/jejaka misteri rupanya. Tak ramai orang yang dapat mendekati diri kamu kecuali orang yang benar-benar kamu percayai. Walaupun begitu, kamu tak pernah pentingkan diri sendiri dan agak mudah terpengaruh dengan perkara-perkara yang baru bagi kamu. Mood memainkan peranan penting mempengaruhi kehidupan kamu seharian. Jika kamu rasa gembira, sudah tentunya hari itu menjadi hari yang paling ceria bagi diri kamu dan begitu juga sebaliknya. Dalam menjalinkan percintaan, kamu lebih cenderung untuk memilih mereka yang punya kedudukan dan agak stabil kewangan mereka.

Warna buah limau (Lime)
Sifat kamu yang tenang saja sepanjang masa amat dikagumi ramai. Tapi jangan tak tahu, kamu juga mudah rasa tertekan bila dilanda masalah. Selain itu, kamu boleh dikatakan agak cerewet juga kerana perkara-perkara kecil pun kamu amat prihatin! Pun begitu, kamu punya personaliti tersendiri yang membuatkan orang ramai menyukai diri kamu. Amboi! Kamu ini rupanya seorang kekasih yang kuat cemburu yek?

Perak
Ternyata kamu ini seorang yang berimaginasi tinggi dan tak hairanlah kamu turut berbakat dalam bidang yang berkaitan dengan seni. Walau bagaimanapun kamu sebenarnya punya sifat pemalu yang agak menebal juga namun sikap kamu yang suka mencuba sesuatu yang baru mampu menstabilkan keadaan. Bukan apa, kamu suka mencabar diri kamu sendiri untuk melihat sejauhmana kebolehan diri. Dari segi perhubungan cinta, kamu lebih suka bersikap 'hard to get' untuk menduga keikhlasan hati si dia. Namun hubungan cinta kamu seringkali dilanda kekeliruan dan tak begitu stabil. Tapi usah bimbang, kamu akan menemui cinta sejati juga suatu hari nanti.

Hitam
Kamu gemar kehidupan yang mencabar dan punya keberanian untuk melakukan apa saja. Sebab itulah, usah ada sesiapa yang cuba mencabar kamu kerana kamu ni kan pantang dicabar. Tapi kamu tak begitu gemarkan perubahan mendadak dalam hidup kamu. Namun sekali kamu membuat keputusan, ia sukar untuk diubah oleh orang lain. Kisah cinta kamu juga begitu mencabar dan perlukan banyak kesabaran jika inginkan perhubungan itu berkekalan. Belajarlah untuk bertolak ansur sikit!

Warna buah Zaiton (Olive)
Bagi kamu yang mewakili warna ini dikatakan seorang yang baik hati dan suka menolong orang lain. Sebab itu juga kamu tak sukakan keganasan. Kamu juga bijak menyesuaikan diri dengan teman-teman hingga membuatkan kamu menjadi 'favourite' di kalangan mereka. Sememangnya kamu seorang yang baik hati dan sentiasa ceria. Namun ingat, jangan terlalu percayakan orang lain membuta tuli. Dalam soal cinta, kamu cukup menenangkan hati si dia dan tak suka cari pasal!

Perang
Kamu seorang yang cukup aktif dan tak suka duduk diam saja. Pelbagai aktiviti yang dilakukan bagi memenuhi masa lapang. Sebagai seorang teman, kamu sentiasa menyokong tindakan positif teman-teman yang lain. Pun begitu, kamu sukar untuk didekati dan agak sombong jika tak boleh sesuaikan diri dengan seseorang. Dalam soal cinta, kamu mudah jatuh cinta. Tapi bila kamu sedar cinta kamu itu tidak berbalas, kamu cepat putus asa dan mengalah dengan mudah. Macam tu pulak? Seharusnya kamu perlu kikis sikap itu dan cuba berusaha untuk mengambil hati si dia. Mungkin 'rezeki' kamu untuk memilikinya nanti?

Kelabu
Kebanyakan mereka yang diwakili oleh warna Kelabu ini sangat menarik orangnya dan aktif. Kamu juga ingin diri kamu dikenali orang ramai dan menjadi kepantangan kamu pula sekiranya tidak dilayan dengan adil oleh sesiapa saja! Kamu juga seorang yang tidak gemar menyimpan apa juga perasaan di dalam hati dan lebih suka meluahkannya. Sesekali kamu oleh bersikap pentingkan diri sendiri. Namun kamu amat pandai menawan hati orang lain apatah lagi dengan sikap humor yang kamu miliki itu.

Biru
Ternyata kamu seorang yang punya keyakinan diri yang rendah dan terlalu pemilih sangat. Tak bolehlah macam tu. Itu adalah sikap negatif yang harus kamu ubah kerana mendatangkan kerugian pada diri kamu sendiri. Selain itu, kamu juga cederung ke arah kesenian dan sememangnya kamu berbakat dalam bidang itu hingga mampu menjadikan kerjaya berkaitan dengan seni sebagai kerjaya tetap. Soal cinta pula, kamu mudah sangat jatuh cinta tapi seringkali juga putus cinta. Mana taknya, orang lain bercinta kamu pun hendak bercinta. Tapi kamu bukan benar-benar menyintai si dia setulus hati. Silap sendiri lah kan? Kalau kamu mahukan hubungan itu berpanjangan, kamu harus bersikap lebih serius dan ikhlas.

Biru Laut
Kamu mencintai diri dan kehidupan kamu sendiri melebihi segala-galanya. Bagi kamu, jika kamu tak sayangkan diri sendiri kamu siapa lagi? Kamu juga seorang yang berpersonaliti menarik hingga sering menjadi perhatian ramai. Selain itu, kamu juga berpandangan jauh untuk masa depan. Tapi berhati-hati dengan sikap pemarah kamu tu. Sekali kamu marah pada seseorang, sukar kamu nak melupakannya. Jadi, belajarlah memaafkan orang lain. Sebab itu juga kamu sering bertengkar dengan si dia. Mana taknya, ego sangat nak maafkan orang lain sedangkan kamu sendiripun ada melakukan kesilapan!

Putih
Kamu punya matlamat yang jelas dalam hidup dan berusaha keras untuk mendapatkannya. Orang lain juga sering memberikan penghargaan tinggi terhadap kamu memandangkan kamu agak berkebolehan dalam pelajaran/kerjaya. Walau bagaimanapun, kamu ini kuat cemburu orangnya dan kadangkala sukar nak bekerjasama dengan orang lain. Perhubungan cinta kamu juga sering tegang dek kerana sikap cemburu kamu terhadap si dia. Cemburu itu memang tanda sayang tapi kalau dah melampau tu, cemburu buta namanya!

Biru kehijauan (Aqua)
Mak oi! Angin satu badan kamu ini rupanya. Senang sangat mood kamu berubah secara tiba-tiba hingga kadangkala buat orang lain bosan. Mungkin sebab itu juga membuatkan kamu kadangkala lebih suka menyendiri melayan perasaan tapi kamu suka melancong untuk meluaskan pengalaman. Kamu juga seorang yang jujur dan mudah percaya kepada orang lain. Dari segi percintaan, kamu sukar menemui cinta sejati dan sikap terlalu mudah percaya pada orang lain membuatkan kamu sering tertipu serta gagal dalam bercinta...! Oleh itu, percaya boleh, tapi jangan membuta tuli, kelak termakan diri!"
<<<Ketawa With Julia bila tgk tarikh lahir sendiri kekekke>>>

Motivasi DIRI melalui RASA PERCAYA DIRI

"Motivasi hanya dapat mengabadikan diri berdasarkan harapan. Untuk memotivasi diri, seseorang harus memiliki harapan tentang sebuah masa depan. Oleh kerana itu dalam memotivasi diri seseorang bertanggungjawab untuk menciptakan sendiri harapannya. Hidup yang tidak memiliki tujuan jauh lebih menakutkan daripada hidup yang tidak mencapai tujuan..." petikan dari sumber Halaqah.com


Apa perasaan anda setelah membaca sedutan petikan diatas?
Cukupkah ia dapat memotovasikan diri anda?
Anda sahaja tahu jawapannya...
Sesetengah kita selalu dengar akan ungkapan yang positif tetapi sejauhmanakah kita dapat merealisasikannya???
Susah? Malas? atau Ikut sahaja hala tuju hidup seperti resam lalang ditiup angin...
With Julia kali ini hendak dekatkan diri para2 blogger sekalian ttg matlamat kita didunia dan diakhirat...
Wpun sesetengahnya ghairah dgn agenda masing2 tetapi adakah kita dpt sediakan masa utk sesaat fikirkan ttg DIRI sendiri?

Ini bingkisan dari sumber Halaqah.com yang With Julia baca untuk direalisasikannya oleh kita semua...selamat sayangkan diri sendiri :)

***

Lima langkah yang diperlukan untuk membangun kepercayaan diri dan yang pada gilirannya membangun rasa percaya diri bagi motivasi diri dari dalam.

1. Hindari Mencari-Cari Alasan
Begitu ramai orang mengurungkan niat mereka dengan mengajukan alasan yang tidak masuk akal dan samasekali salah. Seperti :

- Saya tidak boleh
- Saya tidak mampu sebab...
- Pendidikan saya belum memadai
- Saya sudah terlalu tua
- Saya masih terlalu muda, dll

Siapapun dapat mencari alasan bagi hampir segalanya, maka dalam membangun kepercayaan diri, jangan sekali-kali membuat alasan. Perkara ini mungkin sangat menyenangkan dan mententeramkan hati, tetapi alasan-alasan hanya akan menghambat seseoarang dari pencapaian sasaran. Ingatlah bahawa otak anda adalah kawasan penyimpanan -- apa yang anda masukkan pada gilirannya akan keluar lagi, jadi gantilah penyisipan hal-hal negatif dengan hal-hal positif.


2. Gunakan Daya Imajinasi
Otak dengan kapasitinya yang tidak terbatas dapat membantu anda dengan tanpa batasan mencapai cita-cita hidup jika anda memberinya kesempatan. Biarkan dia menggambarkan diri anda sebagai peribadi yang anda inginkan. Dengan jelas menggambarkan apapun wujud yang anda inginkan. Semakin anda memikirkan itu semua semakin besar kepastian  akan suatu hasil yang positif. Jika anda terus menerus membiarkan fikiran anda dipenuhi dengan bermacam-macam pemikiran mengenai penyakit dan kesihatan yang buruk, anda hampir pasti akan mengalami penyakit yang anda pikirkan. JIka anda terus menerus memikirkan hasil negatif tentang pergaulan atau karier bisnis, pemikiran itu pada gilirannya akan mengakar dalam diri anda.

Maka dalam proses membangun kepercayaan diri dengan menggunakan proses kesan daya imajinasi otak, pentinglah untuk menjadi yakin bahawa apa yang sedang anda fikirkan dan lihat dengan jelas adalah perkara yang positif. Perkara yang positif itu harus memungkinkan kesan positif pada diri anda dan peningkatannya, serta pemikiran positif itu harus mengarah ke sasaran anda, cita-cita dan kebahagiaan dalam hidup.


3. Jangan Takut Gagal2
Kegagalan telah mengahalangi begitu ramai orang sehingga mereka mundur sebelum mencuba, berbuat atau meraih keberhasilan sebab mereka tidak mampu menerima terminologi dimana ada kemungkinan untuk gagal. Sebahagian orang benar-benar tidak pernah mencuba sesuatupun sebab rasa takut gagal ini telah menguasai otak mereka selama bertahun-tahun. Setiap hari mereka memikirkan kegagalan ini sehingga mereka tidak pernah sungguh-sungguh melakukan sesuatu dan pada akhirnya mereka tidak percaya diri dan penuh keraguan.

4. Penampilan Membentuk Kepercayaan Diri
Penampilan luar memang bukan segalanya. Kadang-kadang perlu untuk membelanjakan wang demi penampilan luar yang menarik, kerana dengan penampilan luar yang menarik memberi kesempatan yang ada dalam diri anda untuk merasa baik. Tetapi haruslah tetap bersikap realistik. Sebahagian orang bersikap berlebihan dalam penampilan mereka dan pada akhirnya semua itu hanya demi kepuasan ego mereka.


5. Susunlah Catitan Mengenai Sukses Yang Diperoleh
Setiap orang pernah mencapai kejayaan dalam hidupnya. Cara mengumpulkan catitan kejayaan masa lalu sangat sederhana. Fikirkan balik kejayaan anda yang paling awal yang mungkin terjadi pada masa sekolah ketika memenangi lumba lari sambil meletakkan "Bean Bag" atas kepala atau berlari dengan memakai guni "Sack Race". Mungkin juga berawal dari ucapan tahniah ketika memenangi pertandingan lukisan. Ini  dapat dilakukan secara lisan pada suatu audio kaset atau buku catitan. Anda boleh melihat kembali catitan dan memperbaharui aset paling berharga anda dengan kenangan akan kejayaan tersebut.

<<<Tuntutan Motivasi Dari Akar Umbi Dapat Menjamin Keberterusan Rasa Percaya Diri>>>

Hidup Umpama Roda...


Hidup ini umpama roda yang berputar. Sekejap kita diatas, sekejap di bawah. Jadi, eloklah beringat-ingat selalu. Walaupun bergaji besar, berwajah cantik,
berkedudukan tinggi dan sebagainya ada masanya semua itu akan hilang daripada kita.

Sebab, semua itu adalah nikmat pinjaman dari ALLAH. Ini yang mesti kita ingat-ingatkan selalu. Semuanya itu dipinjamkan sementara sahaja kepada kita.

Orang yang tidak ada rasa sebagai seorang hamba, bila ALLAH ambil semula hak-Nya yang dipinjamkan, sudah mula keluh kesah, kalut semacam dan hilang
pertimbangan. Hilang bahagia, sebab benda yang mendatangkan bahagia kepada kita selama ini dah hilang.

Sepatutnya bila ditimpa kesukaran dan penderitaan,cepat-cepat check diri, mana tau kita ni dah banyak sangat cuai dengan Tuhan, ALLAH datangkan ujian
sebagai penyebab untuk menyedarkan kita. Mungkin ada ibadah-ibadah wajib yang ALLAH perintahkan selama ini tidak kita laksanakan sungguh-sungguh.

BILA RASA KEHAMBAAN KITA DENGAN ALLAH DAH MULA CINCAI-CINCAI,
SUDAH TENTULAH SANGAT SUSAH UNTUK MERASAKAN DIRI BANYAK BERSALAH DENGAN ALLAH DAN SESAMA MANUSIA.

 Jadi, memang patutlah ALLAH peringatkan kita.
Bila rasa diri bersalah, cepat-cepat minta ampun dan bertaubat sungguh-sungguh dengan ALLAH dan orang yang pernah kita zalimi dan sakiti hatinya. Jika ada kesalahan dengan sesama manusia, kita kena pegi jumpa
dia, beritahu kesalahan kita padanya dengan harapan meraka akan memaafkan.

Kerana selagi urusan kita dengan sesama manusia tidak selesai, selama itulah doa kita kepada ALLAH akan terhijab. Apa yang dibuat serba tak kena, bila ditimpa musibah atau ujian boleh jadi sampai hilang akal.
Ingin saya mengingatkan diri With Julia yang alpa dan secara tidak langsung juga mengingatkan kawan-kawan semua, bersyukurlah dengan segala nikmat pemberian ALLAH.

Segala nikmat itu adalah pinjaman sementara sahaja
untuk menguji samada kita bersyukur atau tidak dan samada kita menggunakan segala nikmat itu ke arah kebaikan atau tidak.

Hanya ALLAH sahaja tempat  yang paling layak untuk kita mengadu, merayu dan merintih. Rasakanlah setiap ujian yang datang daripada-Nya sebagai peringatan untuk kita terus memperbaiki diri, merasakan diri tidak layak menerima anugerah nikmat dari-Nya Yang Sangat Baik itu. Hanya DIA sahajalah yang layak untuk diberi pujian. Hanya orang yang tunduk patuh kepada
ALLAH sahaja akan dimasukkan ketenangan dalam hatinya.

Waktu itu tidak kira apa sahaja yang didatangkan ALLAH, hati tetap tenang dan bahagia menerimanya.


<<<Hidup Penuh Dengan Warna2 Kehidupan, adakalanya warna pelangi menerangi ke sekelian diri kita, tetapi adakalanya warna gelap atau pudar tetap hadir atau menyinggah tanpa kita sedari, pesanan With Julia agar barjaga2lah selalu kerana diri kita sendiri adalah amanah dari Allah utk menjaganya, kelak akan dipersoalkan di kemudian hari, Allahuallam.
Pesanan utk mengingatkan diri sendiri selalu jua supaya bersyukur dgn rezeki Allah sedia ada>>>


Perkahwinan Tanpa C.I.N.T.A

Semua blogger pastinya hari ini akan menceritakan ttg pengalaman Berhari Raya Haji bukan???
Yup semua ada agenda masing2...tp agenda entry With Julia kali ini bukan nak cerita pasal perayaan hari raya haji bersama keluarga tercinta, pastinya semua raya best bukan...

So, straight to the point yg menjadi minat With Julia pagi ini ialah tentang isu

-Perkahwinan Tanpa C.I.N.T.A-

Why? Anythings Wrong? Nape beb?
Hahahaha cuma cuti baru ini masih terpikir ada ke lagi sindrom berkahwin tanpa cinta zaman kini? YA, zaman sekarang ini lah...jom pk jom...jom pk jom ehehhe

Bila melihat dari mata hati, mendengar pengalaman masa hari raya haji baru2 ini from my MIL & FIL yg berkahwin Tanpa Cinta...
Perghhh! Best ke kahwin cm tuh je tanpa keywords cintan tuh???

Ermmm tp tgk dari keadaan mereka until now mmg lagi romantik dari pasangan2 lain yg bercintan cintun smpi ikrar nak mati sama2...ahahhaha lawak2...tp itu mmg realiti kan...
So, With Julia pepagi nih suka sgt google kt You tube nak cari bukti kukuh kan (ehehhe suka kalo dpt job CSI nih, x tido pun x per janji dpt bukti :P)

Jom Tgk!

Perkahwinan Tanpa Cinta PART 1/2

Perkahwinan Tanpa Cinta PART 2/2


<<< Bg With Julia CINTA kerana Allah adalah Abadi>>>
Situ, sana, sini....Jumpa lagi esok :)

Menangis kerana Nikmat Sihat...

MC 2 hari pada ari rabu dan khamis lepas terpaksa gak diambil...
Sebab mengapa????
Tepat jam 3.30 pagi sedang semua lena dibuai mimpi...With Julia sekali lagi dikejutkan dengan penyakit Diarea yg berterusan...kerjanya hanya menempel di toilet.....ye di toilet sahaja....
X sampai seminit masuk balik toilet...berulang kali...berulang kali...x sempat nak kira dh berapa kali......... :(

With julia kali ini terpaksa kejutkan si hubby....pasrah wpun x suka jumpa doktor sebenarnya...takut kena marah n bebelan doktor...kali ini ke pusat kecemasan Hospital Selayang....
En, Hubby kata nak panggil ambulance x sebab badan hbs lemah x dpt jalan...muka pucat lesi mcm org xd tenaga langsung....

Nak ketawa gak situ....wpun sakit perot nak membuang x hbs2...With Julia segera menjawab pertanyaan en hubby...jgnnnnn...bukan nak beranak pun ahhaha...nak membuang jekkkk kekkekke cirit kan...
Tapi kali nih punya cirit dalam sejarah yg paling x leh dilupakan...

2hb Nov 2011
1.00 AM. Pil chikki taun - dah makan - kesan? x leh jalan gak....still terukkk - x berkesan
1.30 AM Minyak yu yee - Best sapu lega jap - pastu bunyi perut ye angin x leh belah - x berkesan
2.30AM Aksi keje overtime di bilik air (faham2 jelah kan) :( - kesan lemauuuuuuuu

3.30AM - Masih di bilik air..
4.00 AM - Ke Hospital Selayang....kesan ubat ? Sederhana....masih lagi mula keje overtime di bilik air
V
V
V

Ubt Kerajaan & Ubat Swasta - Hasil? -ve :(
Until 3hb Nov...
Hubby kata dia nak beli Ubat cirit di Farmasi je...
Perot With julia masih lagi bunyi angin ombak dlm pewot berjalan sana sini...perghhh x tahan...

Last2 ubat di farmasi gak berkesan setelah jumpa doktor swasta dan doktor kerajaan...
Ermmmmmmm nangesssssssss
Kalo tau dari dulu dh lama sihatttttttttttttttttttttttt

So With Julia syukur sgt2 today dah sihat hari ini....tp masih lagi waspada nak jga pemakanan...yelah keje pun kt ofis..mana ada masa nak masak sendiri kan...pasni kena lagi berhati2...

Perkongsian Artikel Ihsan dari Halaqah.net

Rasulullah SAW bersabda, “Tutuplah belanga (tempat makanan) dan tempayan (tempat air) sebab dalam setahun itu ada suatu malam di mana penyakit (wabah) akan turun. Tidaklah ia melewati belanga atau tempayan yang tidak ditutup melainkan turun padanya penyakit (wabah) tersebut.” (HR.Muslim)

Demikian pula, Rasulullah SAW telah menyiratkan akan cara paling penting
dalam menghindari penyakit (tindakan preventif) dalam sabdanya yang lain,
“Hindarilah debu sebab di dalamnya terdapat bakteri.”

Di antara hakikat ilmiah yang belum dikenal kecuali setelah ditemukannya alat pembesar ‘mikroskop’ menyatakan bahwa sebagian penyakit menular berpindah melalui hujan ringan (rintik-rintik), tepatnya melalui udara yang terkontaminasi oleh debu sebagaimana bunyi hadits tersebut yang menggunakan lafazh “adz-Dzarr” (debu). Bakteri selalu terkait dengan butiran-butiran debu ketika ia dibawa oleh angin dan melalui proses itu sampailah ia dari si sakit kepada orang yang sehat.

Penamaan ‘bakteri’ (mikroba) yang dalam bahasa Arabnya (dalam teks hadits) menggunakan kata “Nasamah” merupakan penamaan yang sangat tepat. Hal ini telah dijelaskan seorang ahli bahasa bernama Fairuz Abady di dalam kamus “al-Muhiith” bahwa ia (kata Nasamah) diucapkan terhadap hewan paling kecil.

Tentunya, tidak asing lagi bahwa bakteri memiliki sifat gerak dan hidup.
Adapun penamaan bakteri (Mikruub) di dalam tata bahasa Arab dengan kata “Jurtsuum” adalah penamaan yang tidak tepat dengan namanya sebab bila dikatakan “Jurtsuumatu kulli syai`in” artinya asalnya (segala sesuatu); maka termasuk juga serbuk kayu.
Di sinilah letak mukjizat kedokteran yang dibawa Rasulullah SAW. Wallahu
a’lam.

Sebagai Kesihatan deria maka sama kita saksikan dan mendengarkan semoga mendapat menfaat dari ilmu yg disampaikan;

Jaga Masa Sihat Sebelum Sakit ;





Ya Allah...
Baru ku tahu apa itu Nikmat Sihat sebelum SAKIT...
MasyaAllah...

Kepada sahabat2 ofis & geng2 blogger, With Julia ucapkan terima kasih sbb amik berat semasa ketiadaan julia 2 hari ini...Hanya Allah swt dapat membalas jasa baik kalian..aminn

Budak degil still datang ofis :(

By right now, sepatutnya today ju terpaksa MC sehari sebab doktor paksa untuk ambil cuti sbb sistem dalaman badan mmg x OKEY!...ada virus infection (doktor explain)...x tahu mana dapat dia hinggap kt badan julia nih....

Mesti u all confius apa yg x ok tuh? Yelah my apparence menunjukkan okey...tp dalam badan penuh dengan bahang panas yang x habis2 (Bad fever)....dengan bengkak di gusi masih belum berakhir...& beserta dengan cirit birit dengan bau ubat sahaja (so soryy geng for the words) Owhhhhhhh so disgusting !!!!! ;(

You all boleh bygkan x apabila start berjalan je rasa otak dalam kepala bergoyang2 ke atas dan ke bawah, pening yg teramat sgt2 mcm nak pitammm...perghhhh! Siapa yg rasa tau lah cm ner...kes akibat x ikut nasihat doktor n x mkn ubat secara tetap...

Dugaan Allah ini sungguh ku x sangka sbb diri sendiri tidak mampu tanggung seorang diri.
My temperature body menunjukkan turun dan naik....pagi ok...tengahari sampai petang siap mencanak naikkkk suhu badan...jalan pun dah longlai kiri kanan...sampai ada org tegur kt tgh jln With Julia jalan x berapa balance....huhuhu...

Ok, start tomorrow With Julia kna gak MC rehat cukup2...treatment badan elok dgn ubat2 yg mengantok yg perlu ditelan sebanyak 3 kali sehari...
Awfull!!! semua ubat tuh ibarat drug yg boleh buat With Julia sekali lagi hanyut diatas katil...

So, atas pesanan doktor yg garang tuh semalam dan hubby yg resah gelisah tgk mek julia nih degil nak datang kerja gak kenalah amik cuti sehari esok
(bkn nak angkat bakul okey, tp prinsip mmg x suka ponteng kerja dari dulu...)

Okey gengs blogger, i got to go....plzz doakan julia cepat sembuh dari sikit dugaan allah ini dan dapat berblogging seperti biasa...With Julia sayang semua geng2 blogger...
Aminnnnnnnn

Mood Monday: Gusi Bengkak + Demam Panas

Alahai With Julia....
Kena dugaan penyakit gusi bengkak di bahagian ats gigi sebelah kanan...dah seminggu lebih kena....tp semalam mencatatkan perubahan fizikal pada gusi yang amat ketara...
Bonjolan yang di sangka kecil dan dgn perasaan buat x kesah je sekarang dah membesar seperti duit 5 sen....
Uwarghhhhhhhhhhhhhh...sakit yer hanya Allah yg tahu...
Suhu badan normal yg diambil setiap hari ialah 36.4c dan naik sejak dua tiga hari lepas sebanyak 36.6c...kira masih di fasa selamat lah kan...(pura-pura sihat ahhaha)

So, start tengahari semalam dah mula datang panas badan dan terus xdpt buat apa2 hanya terlantar di katil sehingga jam 10.30malam...okey dh start tido pun lepas isyak x tahan badan panas jek....and then tunggu Encik Abg pulang dari Kuantan outstation semalam buat lagi badan panas x menentu...
Tetiba nak test lagi suhu badan pakai termometer...
Amikkkkk kau! Beb beb beb beb beb beb beb beb yg berterusan....tau sebab apa?
Suhu badan cecah 37.5c....1st time dgr beb memanjang sah dah kene demam panas...selama nih beb sekali jek menunjukkan suhu normal...

Huh...hanya mengeluh...hanya sms Encik suami cepat2 lah pulang.....
tepat jam 10.45 Encik suami dan balik umah...terkejut dia tgk bini dia selongkar cari ubat panadol je pun dlm laci...
Muka dia dah berkerut seribu...nak bawak pi klinik swasta terus jumpa doktor...
Okey, With Julia nih mmg takut ngan doktor ok...bukan apa malas nak ckp ngan doktor yg sakit gusi penyebab demam panas...dah seminggu lebih bengkak x jumpa doktor awal2...so dari kena marah ngan doktor baik kena marah ngan suami ahahhahah

At least marah2 suami manja sikit ahahhaha...perasannnnnnn jek.
Hmmm so today no mood nak ckp lebih2...paham2 je lah yek napa With Julia this week very weak and wierd sikit....coz bengkak dalam siapa yg tahu...so betullah perumpamaan itu kan...

Hanya berbekalkan ubat panadol sebagai pelega demam panas...hope sgt2 today jgn naik lagi suhu badan...
Gusi tolong lah aku kali nih...nak kerja sebaik mungkin...
Jangan berdarah lagi...bengkak cepat2lah surut...

Nasihat dari kawan2 baik ofismate CT & Aifa supaya cari Bonjola kt farmasi lepas balik kerja nanti...
Dan kumur dgn air suam dgn garam...
 ....korang mmg Terbaik!
Sayang u all...ada talent cari penasihat ubat2tan...ehheehe ;P

Okey, nak keja diam2...harap dugaan Allah ini akan sembuh seperti sedia kala...
Aminnn...


Kedai 1Malaysia



"Den nok tanyo ket ko nih Dollah, ko percayo ko ket Kedai 1Malaysia nih Dollah?"

Haaa, pasti ramai yg akan bertanyakan soalan ini bukan???
Eh Ko Percayo? Hahaha tetiba cakap orang nogori pulak...Jokes only.
Mesti ramai diantara kita belum lagi pernah menjamu selera di Kedai 1Malaysia bukan???
Ermmm ramai yang tertanya-tanya apakah keistimewaan yang ada di Kedai 1Malaysia???
Ramai orang kata murah dan jimat??? Yeker?

Okey, sebab itulah With Julia hari ini nak share info yang sahih mengenai konsep terbaru Kedai 1Malaysia ni...

Maklumlah setiap hari kita mendengar tentang berita dan wawancara mengenai keistimewaan yang diperolehi di kedai berkenaan...

So, apa lagi jom kita tgk butiran menu dan lokasi tempat anda bermastautin, mana tahu dekat tuh bolehlah ke Kedai berkenaan... Ayuh!

Sila Clik:

@ Pantai Kemasik & Pantai Teluk Bidara, Terengganu.

Mesti korang tertanya-tanya kan ada apa sgt kat sana tuh yag korang nak pergi sesangat ahahhaha...

Pic2 dibawah nih semua persinggahan holiday masa nak balik umah atok belah suami kt Dungun Terengganu last week. So, hasil dari intipan kami sepanjang perjalanan dari KL- Terengganu banyak tmpt2 indah yg perlu diterokai oleh mata kita sendiri...betapa seronok yer hidup sebagai seorang pengembara kan....Jap tetiba lak angan2 ceh!

So, apa pun korang enjoy tgk pic kami2 kt bawah nih yup...pantang ada cuti jek hilang dah pi merayap mana2...apa yg ptg hargai masa dgn orang yg kita sayang...x kiralah atok nenek ke, buah hati ke (sah dulu baru ajak jln2 satu msia yup, pesanan With Julia), anak saudara ke, mak saudara ke, bos ke? haishhhhh salah2 ahahhahah terlebih sudahhh....

Okey sebelum melalut lebih2 takot korang bosan ngan mek With Julia yg emosi x berapa betul sgt ari nih....baik korang layan pic kami2....zassssssss...

Tempat persinggahan tgk pantai2 yg best!

Awal pagi sabtu dah berlepas...kekkekke x sabor betul nak berjalan gamak yer kan ahahha

 With Julia with my beloved hubby (abaikan lengan yg demok tuh yeee, baju x cukup bidang jd cm tuh lah ahahha) and with my adik ipar aman.

Let go to theeeee Zooooo....opsss to Terengganuuu yehaaaaaaaa!


 Ok peace penting k tanda dah sampai...perghhhhhhhh best dapat tatap pantai...cantikkkkkkkk

 V6 - My hubby car...kalo ternampak kt ofis my hubby amik bukan dia driver ok...itu dia punya kete betul kakkakakka....maklumlah ramai driver ofis pakai kete cm nih sekarang....what ever ehehhehe

 Angin yg menderu-deru masuk dari hidung ke dalam badan perghhhhhhh nyaman sekali tokkkkkkkk
Speechless!
 Cantikkan ada bot2 nelayan...wpun pantai yer tidak dibenarkan mandi sbb ombak di pantai timur kuat tp With Julia tetap mandi peluh...kakkaka sbb panas...kan nama kt pantai ahhahaha

 Ombak besar sudah mariiiiiiii...lariiiiiii balik jommm....(hubby kater sudah2 ler tuh, suka sgt pantai lupa dah nak balik ahhahahha ..well With Julia nih jenis nature lover nak wat cmner kan)

 Muka macam udang bakor....tp besttttttttttttt

 Ok, let take a photo together2...ahahha gedik + nyampah you = kekkeke

 Haaaaa perjalanan seterusnya adalahhhhhh.......tgk sendiri ye....Dungun Oh Dungun!
Umah atok suami...here i come...
 Alangkah best x jem cm ni...sonok...

 Haaa nih kt Pantai Tjg Bidara Dungun Terengganu....kira pantai paling kuat dgn anginnya dan amat mendamaikan....sebelum smpi umah atok lepak dulu kt kaki bukit nak tgk satu pantaiiiiiiii..weeeeeeeeee

 Hai...nak posing gak ka? ahhaha dua beradik...sama tp x serupa kekkeke
Jgn Mara haaaa

 Muker dgn tanda tanya "Ko ada?" ahhahahahha

 Aman....budak baik...


Okey, lastly byk pic kt pantai diamik termasuk dlm terowong gua pun ada...ahahha tp nih je lah yg larat nak upload...hope kalau korang nak menuju ke Dungun jgn lupa singgah dua pantai berkenaannnn....
Best yokkkkkkkk!
Daaaaaaaa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com